Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, november 10, 2019

Over een rustig weekend thuis

We hebben allebei heerlijk geslapen en eindelijk een ochtend zonder wekker. Dat maakt niet veel uit want om half acht verlaten we onze warme bedden. Het vriest buiten en ik doe een dikke trui aan. Wat een verschil met vorige week!

Toch bestel ik tot Ricks verbazing een koude nitro brew van Starbucks. Hij heeft natuurlijk, zoals ieder normaal mens, een warme koffie. Daarbij hebben we weer de egg bites. 

Op weg naar huis spelen we zoals vrijwel ieder weekend wat Pokemon Go en dan ga ik thuis aan mijn uur hardlopen op de plaats beginnen. Rick gaat de Halloweendecoraties, die ik in de garage had laten liggen om op te drogen, naar zolder brengen. 

Terwijl ik mijn stappen bijeen krijg klets ik bij met Christine. Er is weer heel wat gaande in onze levens om met elkaar te bespreken. Veel te prive om hier over te schrijven, maar ik boek ook gelijk mijn reisje naar Austin om eind januari Christine's verjaardag daar met haar te vieren. Een heel leuk vooruitzicht want we hebben elkaar al een tijd niet gezien. 
Als ik volgens Fitbit 10000 stappen heb gezet ga ik de uit Disney World meegebrachte spullen hun plaatsje geven. Dat is altijd nog even nagenieten. Ik kam Orion en als hij weer netjes is krijgt hij zijn nieuwe Disney halsband en riem aan. 

Met dit koude weer gaan mijn gevoerde Mickey sokken ook meteen aan en hang ik Mrs. Potts en Chip in mijn oren. Ik was de leuke lekker grote Kleine Zeemeermin mok en zie ernaar uit die te gebruiken. De kerstdingetjes gaan nog even naar boven tot we voor Kerst gaan versieren. 

Tegen lunchtijd oppert Rick het idee om bij de nieuwe Whole Foods te gaan lunchen. Deze is de grootste aan de oostkust dus we hebben er hoge verwachtingen voor. Het valt echter tegen. Ja, het is een gigantische supermarkt met een paar restaurants, maar de andere grote Whole Foods, die ook niet ver weg is heeft veel exotischer eten. 

Om het ritje niet voor niets te maken kopen we een aantal groentes en zien we dat ze hier wel meer bloemkoolrijst opties hebben dan bij de Whole Foods in Vienna. We vertrekken dus zonder lunch en besluiten het nog niet zo lang geleden geopende food court in de Gallerie mall te gaan bekijken. 

Ook daar vinden we niets van onze gading en met dit koude weer hebben we eigenlijk veel zin in Indiaas. Bij Spice 6 Modern Indian bestellen we een warme salade. De mijne met paneer kaas en Ricks neemt de lam kabobs. Het is precies goed en zeer smakelijk. 

Ondanks de koude temperaturen is het wel mooi zonnig weer. Het heeft duidelijk gewaaid tijdens onze afwezigheid want de tuin ligt vol bladeren. Maar er zijn gelukkig nog genoeg herfstkleuren om van te genieten. De esdoorn voor ons huis is nog maar net aan het verkleuren.

Als alles opgeruimd en uitgepakt is genieten we van een paar rustige uren. Ik speel wat spelletjes op Elevate, een app, die je brein scherp moet houden terwijl je ouder wordt. Ik ben dan nog niet zo oud maar mijn brein kan alle training gebruiken. De verschillende quizjes zijn best een uitdaging dus leuk om te doen. 

Voor ons avondeten gaan we alweer een nieuw restaurant uitproberen. Er heeft de afgelopen maanden een explosie van restaurantopeningen plaatsgevonden. Een heel aantal daarvan willen wij uitproberen. Zo ook Agora, een restaurant met Mediterrane gerechten, geserveerd als mezze (tapas). 

Het is druk maar we vinden nog een paar stoelen aan de bar. We bestellen een heerlijke groentedip, gemengde paddenstoelen en bloemkool om te delen. Allemaal even voortreffelijk bereid! Rick neemt daarna een kabob en ik het garnalengerecht. Daartussendoor krijgen we van de chef een gratis octopus mezze, heel lekker! We zijn zeer te spreken over dit restaurant dus zullen zeker terugkeren. 

Het was een fijne eerste dag thuis en morgen doen we het nog eens over. Zoals ik al dacht is het fijn nog een heel weekend te hebben voor Rick terug naar zijn werk moet. 

Zondag

We slapen voor ons doen uit tot acht uur. Dan laten we Orion uit en voelen al dat het een stuk minder koud is dan gisteren. Rick bestelt ontbijt via de app en bij de Starbucks drive thru overhandigt Nick ons de koffies en egg bites, ham en cheddar voor mij voor de verandering.

Dan gaan we uitgebreid Pokemon Go spelen. Vienna is daar goed geschikt voor. Rick plaatst allerlei Pokemon in blauwe gyms en ik verover een paar gyms en maak die rood. Het blauwe team lijkt overweldigend aanwezig tussen de bewoners van ons stadje, terwijl je bijna nooit een gele gym ziet.

Eenmaal weer thuis ga ik weer aan mijn op de plaats hardlopen. Rick heeft natuurlijk weer van alles in de tuin te doen want die ligt bezaaid met bladeren. Vroeger harkten we die nog maar tegenwoordig zijn onze schouders en ruggen daar niet meer toe bereid dus wordt het de blazer. 

Voor we het weten loopt het tegen enen en we vertrekken naar Vienna om salades op te halen voor onze lunch. We gebruiken beiden de apps dus het staat al klaar bij Cava en Zoe's Kitchen. Dan rijden we naar het Vienna brandweerstation. 

We hebben een EX Raid pas van Pokemon Go en gaan eens kijken wat dat is. Het blijkt een raid met vijf maskertjes om Mewtwo te vangen. Tot onze verbazing komen er twintig mensen opdagen om deze raid te doen. Wij hebben nog nooit iemand anders op deze plek zien spelen. We verslaan Mewtow met gemak en Rick en ik zijn beiden blij met deze legendarische Pokemon. 

Met ons boodschappenlijstje rijden we vervolgens naar de Giant. Hier vind ik truffelbrie van Alouette. Die brie vind ik sowieso al lekker en met truffels vast helemaal. Die ga ik morgenochtend op mijn komkommer smeren!
Het is lekker weer met zo'n veertien graden dus we nemen Orion mee voor een korte wandeling door de buurt. Jammer genoeg zijn op zulke dagen allerlei honden en hun baasjes buiten en Orion wordt daar erg onrustig van. Met snoepjes leid ik hem wel wat af en het gaat zeker beter, maar aan dezelfde kant van de straat moet een andere hond niet komen! In ieder geval kan ik nog wat mooie herfstfoto's maken.



Zondag is vaak onze bioscoop dag en zo ook vandaag. We gaan naar Playing with Fire, een film over smoke jumpers (die in het midden van een brand springen) en drie weeskinderen. Het is hilarisch maar af en toe ook even een traantje wegpinken. Een aanrader wat ons betreft.

Rick heeft een coupon voor 30 procent korting van Gordon Biersch. Daar komen net een paar stoelen vrij aan de bar. Rick neemt de kip schnitzel en ik de cobb salade met ei, krab, garnalen en avocado. Het smaakt ons heel goed en is een goede afsluiting van het weekend. Rick moet morgen weer aan het werk en er is de komende weken van alles gaande dus het was lekker een rustig weekend te hebben. 




2 reacties:

Anja L. zei

Lekker zo'n ontspannen weekend. Leuk dat je alweer een reisje in het verschiet hebt liggen.
Jammer dat je met Orion nog steeds niet ontspannen kunt wandelen.
Fijne maandag!

Petra zei

@Anja- Jij een fijne week gewenst!