Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, november 26, 2019

Over nog een museum bezoek met Kai en Saskia

Dit keer sta ik met Rick om zeven uur op. Na mijn ontbijt en koffie vertrek ik ruim op tijd voor mijn MRI. Je weet nooit met het verkeer hier en het korte stukje naar het nieuwe Inova medische centrum duurt inderdaad langer dan gewoonlijk. 

Dit is een heel nieuwe campus van Inova Fairfax Hospital en het is even zoeken waar ik moet parkeren voor het MRI Center. Dan is het binnen ook nog eens zoeken, maar keurig om kwart voor negen meld ik me. Wat een modern geheel is dit allemaal!

Vanochtend heb ik dus de eerste van drie radiologische testen deze week, de MRI van mijn linker voet. Ik hoef niet lang te wachten en word dan naar de MRI machine geleid. Het is alweer zo'n twintig jaar geleden dat ik voor het laatst een MRI had dus ik ben heel benieuwd.

Omdat het alleen maar mijn linkervoet is hoef ik niet helemaal de machine in. Mijn voet wordt vastgezet en ik krijg een koptelefoon met de jaren tachtig muziek waar ik om vroeg opgezet. Dan begint de laborant aan de test. Ik kan op het apparaat telkens de minuten aftellen.

Mijn linkerknie is er echter helemaal niet blij mee om zo vast te zitten. Hij gaat steeds meer pijn doen en ik ben dan ook dolblij als de laborant de laatste ronde aankondigt. Ik moet nog even in de wachtkamer op de cd wachten en dan kan ik weer huiswaarts. 

Vanochtend heeft Rick de kerstspullen van zolder gehaald. Ik zet meteen de kerstboom voor op. Dat is mijn favoriet, het duurt nog geen vijf minuten. De echte kerstboom halen we over iets meer dan een week, al weten we nog niet waar.

Verder versier ik de trap en hang buiten ook de kransen. De rest is voor morgen want de kinderen willen naar een museum. Maar eerst moet er lunch gegeten worden. Saskia gaat ervoor naar Whole Foods, Kai heeft zijn lunch hier en ik haal een bloemkoolrijstbowl van Zoe's Kitchen.

Dan rijden we naar het metrostation en nemen de trein naar het Smithsonian station. Ons doel vandaag is de nieuwe Fossielen hal van het Natuurhistorisch Museum. Het is duidelijk dat dit na het Louvre het drukst bezochte museum ter wereld is.

We moeten een half uurtje wachten om door de veiligheidscontrole te komen. Dan valt de drukte binnen wel mee. Het is dan ook een gigantisch museum! Wij zien er ongeveer een zevende van en doen daar al de hele middag over!


De Fossil Hall is chronologisch opgezet en begint helemaal achterin met het ontstaan van de aarde. Iedere periode wordt uitgebreid belicht tot je terug in de huidige tijd bent. De grote attractie zijn de dinosaurusskeletten, die levensgroot zijn opgezet.

Kai en Saskia nemen uitgebreid de tijd voor alles, maar ik kan niet zo lang staan. Gelukkig staan er overal bankjes en ik kijk de filmpjes. Als ik alles gezien heb vertel ik Kai dat ik op een bankje bij de uitgang ga wachten. Daar heb ik meer dan genoeg te zien aan mensen en skeletten.









De foto hieronder is van een filmpje op het einde waar manieren om de klimaatverandering op te vangen/tegen te gaan worden besproken. Nederland wordt als voorbeeld gegeven van hoe water management moet. Louisiana neemt daar veel van over volgens dit filmpje.
Tegen vijven zijn Kai en Saskia ook klaar om te vertrekken. Eigenlijk willen ze nog naar de edelstenen en mineralen tentoonstelling, maar het museum gaat om half zes dicht en ik ben klaar om naar huis te gaan. Nu gaan ze misschien morgen samen nog eens.

Onze trein komt al aanrijden en een half uur later zijn we terug in Vienna. Rick is inmiddels thuis met de boodschappen voor het Thanksgiving maal. De kerstverlichting voor ziet er weer gezellig uit. Morgen achter en dan is het binnen klaar. Buiten moeten er nog een paar dingen, maar dat is van later belang.

Kai en Saskia willen beiden heel graag bij True Food Kitchen eten. Rick is daar nooit zo van gecharmeerd, maar vanavond vindt hij het prima. Ik bestel hun burger tussen slabladeren en die is erg lekker.

Een drukke dag en ik ben heel moe. Mijn bed zal me vroeg zien want ik wil morgen weer vroeg op.

3 reacties:

Anja L. zei

Het eerste onderzoek heb je in ieder geval achter de rug.
Interessante tentoonstelling lijkt me dat. Gelukkig maar dat er overal bankjes staan, zeker als je wat eerder bent uitgekeken dan de rest.
Fijne woensdag!

Marion2 zei

Ik kan me voorstellen dat dit een heel boeiend museum is. Ik weet dat,
na mijn bezoek aan het Field Museum in Chicago, dat je je er werkelijk
dagen kunt verbazen en vermaken. Fijne, maar drukke dagen hebben jullie.

Petra zei

@Anja - Ik word altijd zo moe in die enorme musea, al dat staan. Maar leuk en interessant is het wel.

@Marion - Inderdaad, druk! Maar wel heel gezellig, ga dat straks weer missen.