Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, januari 26, 2020

Over auto's bekijken en een space age wasstraat

Zaterdag

Rick staat weer eens vroeger op dan ik. Ik ben wel wakker, maar draai me nog eens om en voor ik het weet is het zomaar half negen! Voor ons doen heb ik dus flink uitgeslapen. Misschien dat ik dat uur tijdsverschil toch nog voel.

We halen ons gewoonlijke Starbucks ontbijt en spelen dan wat Pokemon Go op de terugweg. Niet te lang want ik wil nog sporten en daarna gaan we naar de stad. Dat plan gaat goed en we zijn vroeger op weg dan we gedacht hadden. 

Eenmaal in Washington parkeren we dichtbij het Washington Convention Center. Daar wordt de jaarlijkse Washington Auto Show gehouden en voor de verandering ben ik ook eens op zoek naar mijn volgende auto. DRAAKJE is alweer 13 jaar oud en hoewel er geen mankementen zijn wil ik toch langzaamaan aan een nieuwe auto gaan denken.
Het is altijd enorm groot, al zijn BMW en Mercedes er tot Ricks teleurstelling niet. We zien een aantal heel mooie futuristische auto's van Toyota. De Mirai bijvoorbeeld zal op waterstof rijden. Rick vindt dat nog te gecompliceerd want er zijn nog bijna geen stations, die waterstof verschaffen.

Voor mij zijn de SUV's het interessantst en dan vooral die met 4X4. Tot onze verbazing hebben de meesten all wheel drive dat reageert als four wheel drive. Maar wij willen er ook mee op het strand kunnen rijden. Alle vertegenwoordigers verzekeren ons ervan dat dat met deze nieuwe all wheel drive kan.

We zien o.a. de Toyota Highlander, Honda Pilot en Ford Edge. Allemaal leuke SUV's, maar als ik de Nissan Pathfinder zie ben ik verkocht. Die heeft wel echte four wheel drive en verder ook alle wensen, die ik heb.

Rick heeft onder anderen onderstaand model van de Ford Mustang op zijn lijstje staan. Ricks lease is bijna afgelopen en hij weet nog niet wat hij gaat doen. De auto's waar hij zijn oog op heeft komen pas over een jaar uit.
Na alles waar wij in geinteresseerd waren bekeken te hebben, lopen we via Chinatown naar Zaytinya. Het is vandaag het Chinese Nieuwjaar maar de festiviteiten en parade daarvoor zijn morgen.
Bij Zaytinya is het heel druk, maar we vinden nog plaatsen aan de bar. Daar heeft een serveerster de hele bar en de drankjes voor het restaurant onder haar hoede. Ze rent letterlijk van hot naar haar en daarom moeten we vrij lang wachten tot we kunnen bestellen.

De manager moet gezien hebben dat het niet goed ging met de bar en niet veel laten bedient hij zelf met nog een paar anderen. Rick en ik bestellen ieder een salade en delen dan de kabob en garnalen gerechten. Mijn boerenkool salade smaakt ook voortreffelijk, dit blijft een van mijn favoriete restaurants.


Na het eten gaan we huiswaarts en computeren wat. Met een Seattle vriendin bespreek ik een excursie, die we de woensdag dat ik daar ben gaan doen. Verder zie ik onze prachtige cardinal in een bosje vlakbij. Daar moet ik natuurlijk foto's van nemen. Dat rood tussen al het grijze is zo mooi!


Rick stelt voor om naar B Side te gaan voor ons avondeten. Dat is de bar naast de plaatselijke slager dus ze hebben heerlijke charcuterie. We beginnen met een antipasti salade te delen. Die is licht en lekker en houden we erin (hoewel hun menu nogal vaak verandert).

Onze ogen zijn groter dan onze magen met de charcuterie, dus we nemen een deel ervan mee in een "doggy bag".  Jammer genoeg voor Orion is die niet voor de hond, maar voor ons, veel te lekker.

Over Orion gesproken, de constellatie staat op het moment recht boven ons huis en met de Sky View app maak ik er een leuke foto van. Deze app laat zien waarom de sterren formaties zo genoemd zijn. Bij sommigen moet je wel een heel rijke fantasie hebben!


Zondag


We blijven wat langer liggen, Rick dit keer ook, maar om half negen zijn we paraat en gaan ons Starbucks ontbijt halen. Dit keer de ham en cheddar egg bites en een venti warme koffie. Het is mooi zonnig weer, maar zeker niet warm (hoewel de sneeuwklokjes al bloeien zag ik).

Natuurlijk ga ik na het ontbijt mijn tienduizend stappen bijeen krijgen en Rick doet intussen wat dingen met mijn van, zoals ruitenwisser vloeistof toevoegen. Door zijn reis naar het skigebied is dat bijna op en het DRAAKJE ziet er ook niet uit door al het zout!
Om daar verandering in te brengen gaan we naar de nieuwe Flagship Car Wash. Deze ultramoderne wasstraat ligt op de tweede verdieping van een pand met een Chik Fil A drive thru beneden. Rick zei al dat het een ervaring zou zijn en dat is het zeker! En na afloop glimt het DRAAKJE weer als nieuw.
Onze volgende stop is de Walgreens. We hebben tandpasta nood! Rick koopt een nieuwe mini tube voor zijn reistas en ik heb Arm&Hammer nodig. Mijn tandpasta heeft zuiveringszout erin, goed voor het gebit en het tandvlees.

Daarna halen we salades van Subway die thuis weer heel goed smaken. Door die combinatie van veel smaken hoef ik er geen dressing op. Sowieso weet ik nooit hoeveel suiker dressings bevatten dus als het nodig is gebruik ik citroensap, zout en peper. Maar dat heeft deze salade niet nodig.

Aan het einde van de middag gaan we naar Tysons Corner Mall. Daar hebben we kaartjes voor Dolittle, de nieuwe Dr. Dolittle film met Robert Downey Jr.  Overal las ik slechte recensies en het is geen Oscar materiaal, maar wij zijn kennelijk nog kinderlijk genoeg om het een heel leuke film te vinden.
Nu we toch in de mall zijn besluiten we hier ook te eten. Bij Coastal Flats is het druk, maar er zijn nog twee stoelen aan de bar. Rick en ik delen eerst de gevulde eieren en dan neemt Rick de zalm en ik de special, mahi mahi met spinazie en portabella paddenstoelen. Een heel goede keuze, blijkt, ik smul ervan!

Dit weekend vloog ook weer voorbij! Ik wens iedereen een heel fijne week!

6 reacties:

Anja L. zei

Leuk, auto's uitzoeken. Ik vond de Mustang er ook mooi uitzien.
De Nissan Pathfinder lijkt me ook mooi, maar waarom nog zo'n grote auto? Geen kritiek hoor maar ik vroeg het me af.
Ik heb de Skyview app ook geinstalleerd, wat een leuke app!
Robert Downey Jr. is sowieso prettig om naar te kijken!
Fijne maandag.

Petr@ zei

Leuk zo'n autoshow, zeker als je echt op zoek bent. Jullie hebben allebei mooie auto's op het oog.

Marion2 zei

Dat is leuk, shoppen voor een auto! Ik weet nog dat je Draakje kreeg, dus zo lang lees ik al je blogs :). Prachtige auto's hebben jullie op het oog!
Je ziet hier wel duidelijk het verschil tussen beide landen. Het streven is dat Nederland in 2050 C02-neutraal is en daar worden stevige maatregelen voor genomen. Zo wordt bijvoorbeeld het elektrisch rijden gestimuleerd door subsidies op leaseauto's (vandaar de vele Tesla's) en het schijnt dat dit er ook voor particulieren aankomt. In Utrecht wordt een woonwijk gebouwd waar geen ruimte meer is voor auto's en de bewoners gebruik moeten maken van deelauto's (dat vind ik wel doorgeschoten, zou er niet willen wonen). Maar de tendens is wel kleinere auto's, liefst elektrisch en onder jongeren in de steden zijn deelauto's populair.

Sally zei

Wat een leuk weekend en wat ziet Draakje er weer als nieuw uit na die wasbeurt. 13 jaar alweer, wat vliegt de tijd

Petra zei

@Anja - Mijn auto zal altijd de familie auto zijn en een auto voor zeven passagiers is superhandig, aangezien iedereen zo ver weg woont en niet altijd meer met de auto komt. Ook rijden we regelmatig zulke lange afstanden dat ik me na al die jaren in minivans beter voel in een grote auto.

@Petra - Voorheen vond ik de auto show doodsaai, maar dit keer was dat dus anders.

@Marion - Ik denk niet dat je in deze Nederland met de Verenigde Staten kunt vergelijken, beter met individuele staten of liever nog stedelijke gebieden. Er rijden in onze omgeving heel veel hybride en elektrische auto's rond en we hebben redelijk goed openbaar vervoer. Washington is dan ook een heel groene stad en veel bewoners gebruiken Zip Car of Car2Go als ze een auto nodig hebben. Ricks volgende auto wordt dan ook weer een elektrische, maar met de afstanden, die wij regelmatig rijden om o.a. familie te bezoeken, is elektrisch (nog) niet praktisch. De nieuwere auto's kunnen steeds verder komen, maar buiten het stedelijk gebied is het nog moeilijk opladers te vinden. Het komt dus wel, maar langzaam. Bovendien zijn er een aantal staten, die het milieu aan hun laars lappen.

@Sally - Ja, ik wil hem eigenlijk niet kwijt, maar hij begint wel wat ouderdomsverschijnselen te tonen.

Marion2 zei

Heel begrijpelijk dat er verschil is tussen stedelijk gebied met korte afstanden (zoals Nederland) en landelijk gebied! In de VS zijn de afstanden zo groot dat ik een elektrische auto niet eens zou overwegen (tenzij er een tweede auto op benzine of een hybride zou zijn en ik alleen korte afstanden zou rijden). Wat hier ook speelt, zijn de hoge benzineprijzen (€ 1,75 voor 1 liter), dat maakt elektrisch rijden ook aantrekkelijk. Ik wist niet dat er in Washington ook initiatieven voor deelauto's zijn.
Weer wat geleerd :).