Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, januari 22, 2020

Dag 4 Austin: Alweer de laatste dag in Texas

Het is alweer mijn laatste volle dag met Christine. We hebben goed geslapen en staan rond acht uur op. Helaas was de weersvoorspelling correct en regent het buiten. We nemen de tijd om ons klaar te maken.

Het hotel heeft gratis ontbijt en ik ga kijken hoe dat is. Christine slaat het ontbijt over, iets wat ik niet zou kunnen. Ik moet zeggen dat er een goede selectie is voor een Holiday Inn Express. Ik kies het eiwit met groentes omelet wat precies genoeg is. De koffie is ook lekker.

Nadat we uit het hotel hebben gecheckt gaan we nog even het centrum van Fredericksburg in. Dat is met de regen wat troosteloos dus na een een paar foto's stelt Christine de gps in op haar huis. Ondanks de regen is het een mooie rit terug langs allemaal ranches, echt Texas.

Tegen het middaguur zijn we terug in Leander in Christine en Chucks gezellige huis. Hieronder wat foto's van de woonruimte en keuken. Het is een leuk en licht huis.



Als we ons opgefrist hebben gaan we weer op pad. Eerst lunchen we bij de Potbelly Sandwich Shop. Hier hebben ze ook salades en ik neem er een met ei, bacon en blauwe kaas. Het is zoals altijd lekker, want deze salade neem ik altijd bij Potbelly,
Wij vonden Georgetown maandag zo leuk en we hadden er niet veel tijd dus besluiten er vanmiddag weer heen te gaan. Nu bezoeken we het historische gerechtshof met een prachtige wenteltrap. We kijken er rond en lezen wat over de geschiedenis van Williamson County (een county kun je vergelijken met een provincie).



Aan de overkant is het Williamson museum wat ook onverwachts heel interessant blijkt te zijn. De county is genoemd naar "Three Leg Willie" Williamson, die een grote rol speelde in de beginjaren van Texas. Hij was een tijdje het hoofd van de Texas Rangers. Hij werd zo genoemd omdat het leek of hij drie benen had nadat hij een van zijn benen na een ziekte niet meer kon buigen en daardoor met een houten prothese liep (zie standbeeld).

Grappig is dat ik heel veel van de geschiedenis van Virginia weet en ook wel van de vooral vroege geschiedenis van de Verenigde Staten. Over Texas weet ik wel het een en ander, maar er is hier ook zoveel gebeurd in het midden van de 19e eeuw vooral.
De eerste gevangenis van Georgetown, een omgekeerde kar

Het regent intussen weer en Christine wil me graag een wijngaard laten zien waar zij en Chuck al eens waren. Het is er erg gezellig binnen en we bestellen beiden een glas wijn, ik wit en Christine rood. We genieten er op ons gemak van en keren dan terug naar huis. Zo hadden we ondanks de regen toch nog een leuke en leerzame middag.

Thuis ontspannen we een tijdje en maken ons dan klaar voor het avondeten. Christine neemt me mee naar hun favoriete Mexicaanse restaurant, Lupe Tortilla. Daar is het gezellig en warm. We krijgen gratis tortilla chips en salsa. Ik eet er een paar van, maar gelukkig is de salsa mij te pittig dus ik word verder niet verleid.

Christine is helemaal dol op de biefstuk fajitas hier. De serveerster brengt mij een voorproefje daarvan en dat is erg lekker, maar ik ben niet zo'n biefstuk eetster. Christine is allergisch voor zeevruchten, maar ze weet dat ik die het lekkerst vind.

Gelukkig kan het restaurant ons ervan verzekeren dat mijn gerecht niet in aanraking zal komen met Christine's. Christine verzekert me nog eens dat het okay is als ik garnalen bestel en dan kies ik de gegrilde garnalen, De gerechten worden door twee personen geserveerd zodat de kans op "besmetting" nihil is.

We genieten beiden van ons eten. Ik ben heel blij met mijn keuze, die erg lekker maar niet te zwaar is. Zo hebben we een gezellige laatste maaltijd met elkaar want morgenochtend moet ik alweer naar het vliegveld. We hebben een super leuke tijd gehad samen!

10 reacties:

Jort & Suus - On the road zei

Wat een heerlijke dagen met Christine heb je gehad. De tijd is vast voorbeeld u gevlogen. En wat is het land toch zo verschillend. Waar je ook komt. Goede reis naar huis!

Petr@ zei

Wat zal Three Leg Willie lastig hebben kunnen slapen (onder andere) met dat been achter zich!
Waar ik ook altijd aan moet denken bij standbeelden is dat die mensen waarschijnlijk nooit hebben kunnen bedenken dat er honderden jaren later mensen over hun leren in musea e.d. Heel bijzonder vind ik dat altijd.

Goede reis terug!

Hester zei

Een gezellige week samen! Jullie hebben veel ondernomen. Een interessant gebied waar Christine woont en fijn dat ze het zo naar haar zin heeft in Texas. Ze hebben inderdaad een gezellig huis. Sowieso vind ik de stijl van Amerikaanse familiehuizen er erg gezellig uit zien (ook die van jullie!). Ik ben altijd zo jaloers op die prachtige, grote Amerikaanse keukens waar men lekker met het gezin bij elkaar zit en waar je alle ruimte hebt om eten klaar te maken. Zo gezellig. Jammer dat de dagen zo snel voorbij vliegen, maar ook fijn om weer naar Rick te gaan. Alvast een goede reis terug!

Marion2 zei

Jammer dat het al voorbij is, maar je kunt terugkijken op goed bestede en gezellige dagen.

Eerlijk gezegd vind ik jullie huis er veel gezelliger uitzien (en dat terwijl ik witte inrichtingen juist vaak het mooist vind).

Anja L. zei

Wat een gezellig huis heeft Christine.
Jullie hebben het maximale uit de dagen dagen gehaald lijkt me zo.
Goede terugreis!

Petra zei

@Suus - inderdaad, ondanks de gemeenschappelijke taal is iedere staat uniek.

Petra zei

@Petra - grappig,zo heb ik nog nooit naar standbeelden gekeken. Voortaan wel :)

Petra zei

@Hester - zeker ook weer fijn om naar huis te gaan!

Petra zei

@Marion - ik vind het ook een beetje kleurloos en het galmt zo. Maar met de jaren zal het er wel meer "geleefd" uitzien denk ik

Petra zei

@Anja - nou, zeker, ik heb een hoofd vol Texaanse geschiedenis