Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, januari 13, 2020

Over nog een wijngaard bezoekje

De zon laat vandaag verstek gaan en dat maakt het moeilijker om op te staan. Net voor achten moet ik er van mezelf uit anders heb ik geen tijd meer om voor de personal training mijn cardio te doen. Na mijn ontbijt van een gepocheerd ei en mini komkommers ga ik dan ook snel naar boven. 

Precies op tijd om naar Anytime Fitness te gaan heb ik mijn stappen bijeen. Sharon wacht me al op en leidt me door een pittige gewichtenroutine. Ondanks het wat sombere weer is de temperatuur nog steeds boven gemiddeld met een graad of 12. 

Thuis laat ik Orion even uit en maak me dan klaar om op pad te gaan. Eerst eet ik bij Chop't een lekkere salade met boerenkool en garnalen en meer. Deze combinatie houd ik erin want het smaakt erg lekker.

Na de lunch rijd ik naar het westen, het wijngaardengebied. Veertig minuten later kom ik bij Stone Tower aan waar ik heb afgesproken met Stacey. Haar heb ik een paar jaar geleden in St. Kitts ontmoet en we hebben sindsdien contact gehouden. Dit is voor het eerst dat we elkaar weer in levende lijve gaan zien.

Via een onverhard weggetje kom ik bij de enorme wijngaard aan. Ik ga het proeflokaal voor boven de 21 binnen en laat Stacey weten dat ik daar ben. Maar goed ook, want zij wachtte in het andere gebouw. We hadden natuurlijk moeten afspreken waar maar ik vergeet ook iedere keer weer hoe groot het hier is.

Het is meteen alsof we elkaar veel beter kennen dan een week met elkaar optrekken in St. Kitts zou kunnen doen vermoeden. We besluiten een wijnproeverij te doen. Er zijn meer mensen dan ik op een maandag zou verwachten en Joe schenkt om de beurt wijnen in. Hij vertelt ondertussen interessant over de wijngaard en hun wijnen.

Bij sommige wijngaarden vind ik de rode wijnen echt niet lekker en dat is ook hier het geval. Ze zijn me veel te scherp met veel tannines. Mijn favoriet hier is hun mousserende rose en Joe vertelt dat ze tegen de zomer ook een niet mousserende rose zullen hebben. Die ga ik dan zeker proberen.


Stacey en ik gaan naar afloop naar boven op hun balkon waar we een mooi uitzicht over de wijnranken hebben. We hebben zoveel te gesprekstof dat het opeens al na vieren is. Ik rijd niet graag in het donker dus we nemen afscheid, elkaar verzekerend dat dit zeker voor herhaling vatbaar is.
Het rit terug naar Vienna verloopt gelukkig zonder oponthoud. Op de tegenliggende weghelft is het een en al file. Eigenlijk vind ik het laatste stukje rijden al te donker dus ik ben net op tijd weggegaan. Zo'n wijngaard bezoekje maakte een nogal saaie maandag wel erg leuk.

Voor het eerst in lange tijd eten we weer eens thuis. Mijn kok Rick maakt het allemaal klaar. Het wordt barramundi met mini spruitjes en bloemkool tots, eenvoudig maar smakelijk. Het is een goed begin van de week.

4 reacties:

Anoniem zei

Zijn er in jullie buurt misschien geen alcoholcontroles?
In Belgiƫ zijn er zeker in deze periode van het jaar veel alcoholcontroles, en die zijn wel streng, en maar goed ook.
Groeten van Hilde uit B.

Petr! zei

Zeker een leuke manier om de maandag mee te vullen. Leuk dat het contact met Stacey ook thuis goed is.

Lekker toch, zo'n simpele maaltijd zo nu en dan. Soms heb ik ook gewoon geen zin in uitgebreid koken.

Anja L. zei

Wat een lekkere manier om de week te beginnen!
Spruitjes vind ik altijd wel lekker, Baramundi is hier volgens mij niet heel bekend.
Fijne dinsdag!

Petra zei

@Hilde - Ik weet even niet hoe ik hierop moet reageren. Het komt over alsof je denkt dat ik teveel op heb als ik ga rijden. Natuurlijk zijn hier alcohol controles maar met zes slokjes wijn over 2,5 uur kom ik daar zo doorheen mocht het gebeuren. Ik drink als ik moet rijden hooguit een glas wijn.

@Petra - Ja, het is inderdaad ook weleens lekker. Ik heb nooit zin om uitgebreid te koken ;)

@Anja - Barramundi is een soort zeebaars volgens mij, maar niet zoveel gevist als bijvoorbeeld Chileense zeebaars.