Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, april 13, 2004

Ik kom net terug van een Bunco avond. Dit is een dobbelsteen spel, wat met zijn twaalven wordt gespeeld. Het is vooral populair in het midden westen, maar nu ook hier bij ons.

Het is altijd heel gezellig zo met 12 vriendinnen en geen kinderen. Vanavond was er ook een Belgische, die redelijk Vlaams sprak, dus dat was erg leuk en een Zweedse met wie ik het heel goed kan vinden. Het thema was vrienden en fondue, dus we hadden heerlijke kaasfondue (met ui en knoflook!) en natuurlijk chocolade fondue met vruchten. Helaas won ik niets, zelfs niet de meeste keren verliezen, want ik verloor constant!

Verder was het weer een druilerige dag, er waren ons onweersbuien beloofd, die tenminste wat leven in de brouwerij zouden brengen, maar het bleef koud, het warmtefront bleef ergens boven Richmond (denk ik) steken en alles wat we kregen was regen. Wel was de lichtval heel mooi, het gras nam een bijna neon-achtige kleur aan en de bloeiende bomen staken sterk af tegen de diepgrijze lucht. Ik probeer dan ook echt het mooie in de grijsheid te zien.

Vanochtend deed ik voor het eerst een aqua klas bij de sportschool. Wel leuk, niet een grote uitdaging (wat ook te zien was aan de veel oudere vrouwen, die meededen). Daarna heb ik nog 50 baantjes getrokken (ongeveer een kilometer). Maar wel lekker voor de verandering, dat zwemmen.

Om half twee moest ik Katja van school halen, want ze had een doktersafspraak om 14:20. Ze moest een tetanus prik hebben en ze heeft een fobie voor injecties. Gelukkig hebben we nu Emla, die een half uur van tevoren opgesmeerd moet worden en de huid verdooft. Ondanks dit alles huilde ze toch en bedacht ik me hoezeer een 14-jarige nog kind is. Ze werd bij de dokter goed begrepen en de prik werd zo snel mogelijk afgehandeld, zodat ze de rest van het bezoek rustig kon zijn. Ze had er zelfs verhoogde bloeddruk door, zo bang was ze, het arme kind! En zeker weet ik het niet, maar hier in de VS worden kinderen volgens mij meer geprikt dan in Nederland, dus wat dat betreft zou ze overzees beter af zijn.

0 reacties: