Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, april 21, 2004

Nog een prachtige lentedag! Ik nam de gelegenheid waar om een rustige wandeling te maken met Brynna, die daar maar al te graag aan meedeed. Verbeeld ik me het nou, of is ze nu al dunner dan een paar weken geleden? Ze heeft de oefening in ieder geval hard nodig en haar hele lichaam laat zien, hoe heerlijk ze de wandelingen vindt. Prachtig vind ik dat, zo'n enthousiaste hond!

De natuur is op het moment adembenemend. Ik zal hier een paar foto's van onze buurt laten zien, maar die laten toch niet echt zien hoe het in werkelijkheid is. En over een paar weken zal het helemaal mooi zijn, met de azaleas helemaal uit.

Wat me opviel tijdens het wandelen, is hoe donker veel mensen wonen. Niet alleen hebben veel oudere huizen heel weinig ramen, maar ze wonen ook nog eens in een half bos, wat het in de zomer compleet donker maakt binnen. Ze moeten dan de hele dag het licht aan binnen.

Het valt enigszins te begrijpen, vooral van vroeger, want het wordt hier flink warm in de zomer en schaduw houdt het huis natuurlijk koeler.

Het huis van mijn ouders is ook zo. In de winter is het heerlijk licht, want dan zijn er geen bladeren aan de bomen. Maar nu begint het al donkerder te worden. Tot mijn vader er speciale "skylights" in het dak liet maken en het iets aangenamer werd, vond ik het er moeilijk toeven. Ik werd er depressief van, daar, want ze hebben ook nog eens donker houten muren in een van de kamers.

Wij hebben een heerlijk licht huis, maar ja, het is ook maar 5 jaar oud en we hebben speciaal een locatie gekozen zonder hoge bomen over het huis. Echte doorzonwoningen kennen ze hier niet, maar gelukkig vindt Rick licht net zo belangrijk als ik, dus zelfs toen we nog in ons twee-kamerflatje woonden hadden we veel licht.

We hebben nu iedere dag een "pollencount", hoeveel pollen er van de bomen komen. Gisteren was die astronomisch hoog, vandaag iets minder. Geen wonder, dat iedereen loopt te niezen en snuiven, zelfs als je normaal niet allergisch bent kom je er niet onderuit. En alle auto's zien er groen uitgeslagen uit.

Verder heb ik vandaag mijn nagels en haar laten doen. Ik ben nog niet helemaal sterk genoeg om veel te doen, maar dat vergde niet zoveel energie. Saskia ging met me mee om haar nageltjes ook te laten doen. Er werd bij haar op ieder (groen en blauw) nageltje een bloempje geverfd. Heel leuk!

Hieronder wat foto's van hoe het er hier nu uitziet:


Onze achtertuin



De straat achter ons huis met bloeiende dogwoods



Een mooie roze Dogwood

0 reacties: