Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, april 16, 2004

Nu is de lente echt begonnen, prachtig weer vandaag, shorts aan en lekker met de hond wandelen en met de kinderen fietsen. Net nadat de kinderen van school thuis waren gekomen, kwam Saskia binnenrennen. Helemaal opgewonden: "Mammie, er staat een ice cream truck in de cul de sac!" En jawel, met de deur open hoorde ik het muziekje van de ijscoman ook. Meteen stonden er zeker 15 kinderen eromheen (we wonen in een heel kinderrijke buurt). Wat een leuk begin van het mooie weer! De Good Humor man (want dat is naam van het ijsmerk) beloofde ongeveer een keer per week langs te komen. Prachtig toch, zo'n ouderwetse ijscoman. De volwassenen herinnerden zich allemaal wat zij vroeger van de Good Humor man bestelden als hij langskwam.

Vanavond werden de meisjes naar hun verschillende bezigheden gereden. Katja had een hot date (nou ja, met haar beste vriendin en twee jongens) om lasertag te spelen bij Ultrazone. En Saskia ging naar een felbegeerde logeerpartij bij haar Deens-Amerikaanse vriendinnetje Madison.

Dus bleven wij met Kai samen over. Goede reden om met mijn mannen uit eten te gaan! Kai is dol op restaurants. We kozen Clyde's in Tysons Corner. Een heel gezellig restaurant met als grappig detail, dat er overal naakte vrouwen op de muur geschilderd staan. Bachanale taferelen uit de Romeinse tijd met vrouwen met ontbloot bovenlijf. In deze preutse maatschappij erg gedurfd, maar niemand die er aanstoot aan neemt.

Kai bestelde een "appetizer" (voorafje) van Buffalo kippenvleugeltjes. Hij kreeg er ongeveer 10 vleugeltjes!!! Duidelijk bedoeld om te delen met anderen, maar toch! Dat staat nergens aangegeven.

Mijn tonijn voorafje was wel echt voor een persoon, een martini glas met rauwe tonijn, wasabi en groenten, heel lekker.

Nadat we met het hoofdgerecht klaar waren, lag er nog aardig wat op ons bord. De porties daar zijn echt flink. Toen er opgeruimd werd, kwam de geijkte vraag: "Wilt u de rest mee naar huis nemen"? De "doggie bag" is heel populair: mensen eten een deel van hun eten en nemen de rest voor later mee. Dat is heel gewoon en wordt zelfs aangeraden, want alles meteen eten is gekkenwerk. Alleen zijn overgebleven frietjes de volgende dag niet meer zo lekker en veel ander voedsel ook niet.

Omdat ze rabarber pie hadden, namen Rick en ik een dessert. Alle pie toetjes hier komen met een bolletje vanille ijs. "A la mode" wordt dat genoemd. Kai had een "Blondie", het tegenovergestelde van een Brownie (chocolade koek).

Al met al een heel gezellige maaltijd. En nu kijken we "Cheaper by the Dozen" met Steve Martin, een vrolijke film!

0 reacties: