Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zaterdag, mei 08, 2004

Vanochtend was het bij het wakker worden bewolkt, maar ik besloot toch een fietstochtje door Vienna te gaan maken. De temperatuur was aangenaam en het regende niet. Bovendien was ik zeer nieuwsgierig geworden naar eventuele Nederlandse "buren". Een lezer van mijn blog schreef, dat hij naar familie in Vienna zou gaan deze zomer. Het bleek, dat die familie in ons gedeelte van de stad woont en het leek me nu zo leuk een Nederlands stel te leren kennen hier! De meeste Nederlanders wonen om de een of andere reden in Maryland, een flinke rit van ons weg.

Dus zocht ik Battle Street af naar een Nederlands kenmerk (ik wist het huisnummer niet). Op een gegeven moment zag ik een auto met een diplomaten nummerbord van de Nederlandse ambassade, dus dat moesten ze wel zijn. Ik heb aangeklopt en me voorgesteld. Het was leuk even Nederlands te kunnen praten, alleen ben ik zo stom geweest wel mijn telefoonnummer en dergelijke te geven, maar niet dat van hen te vragen. Nu moet ik dat nog uitvinden, want het lijkt me leuk ze beter te leren kennen. Hopelijk vonden zij mij niet te vreemd, dat ik zomaar op hun stoep verscheen en niet op mijn netst ook, na gefietst te hebben!

Enfin, ik was ook erg gehaast, want Rick had besloten, dat we vandaag naar Six Flags America zouden gaan. Het weer leek er niet naar, maar het werd uiteindelijk prachtig weer, 21 graden en zonnig. Kennelijk dachten anderen ook dat het weer niet goed genoeg was, want het was helemaal niet druk in het park.

Dit park ligt in Largo, Maryland. Het is al een paar keer van management veranderd en de laatste 5 jaar is het dus een Six Flags. Ieder jaar verbetert het wat en voegen ze een nieuwe attractie toe. Ik was al een paar jaar niet geweest en het viel me op, dat alles er een stuk beter onderhouden uitzag.

Zoals je in de Disney parken Mickey en Minnie en andere Disney figuren tegenkomt, zo zie je bij Six Flags Looney Tunes figuren. Vandaag waren dat Porky Pig en Marvin the Martian. Ondanks haar 8 jaren moest Saskia nog steeds niets van ze hebben!

Een vriendje van Kai was ook mee en dus hadden we 4 achtbanen fans (Rick, Katja, Kai en Tyler). Als eerste gingen ze op de Two Face: The Flip Side. Dit is een achtbaan, die je eerst naar voren twee keer over de kop laat gaan en dan nog eens naar achteren. Saskia was zelfs al te bang om ernaar te kijken en ik voelde me vandaag niet lekker, dus heb me er ook maar niet aan gewaagd.

Na een hapje gegeten te hebben bij een van de Subways in het park (Ik wou, dat die in andere parken ook waren, want meestal is het een en al vet spul wat er te vinden is aan eten), deden we een paar ronddraaiende attracties, die Saskia wel leuk vond. Daarna hadden de oudsten weer zin in de achtbanen "Joker's Jinx", "Superman Ride of Steel" en "Batwing" (Rick zei, dat hij na deze last van zijn maag kreeg), allemaal in hetzelfde gedeelte van het park gelegen.

Ik besloot om met Saskia naar het kindergedeelte te gaan en heb daar met haar in ronddraaiende schommels, theekopjes en de draaimolen gezeten. Saskia kon vooral geen genoeg krijgen van de schommels en haar verrukte gezichtje maakte de dag helemaal goed voor mij!

Zo'n anderhalf uur later ontmoetten we de vier dare devils weer en iedereen had zin in een snack. We kozen een enorme "funnelcake", een typische kermissnack, het lijkt wel wat op oliebollendeeg, maar dan in de vorm van "buisjes". Het smaakte goed!

Voor we weer huiswaarts gingen brachten we nog een bezoekje aan de winkels, maar daar was niet zoveel aan. Saskia kreeg een "moodring" en Kai een kickbal en toen was de pret weer op! Rick heeft het tot zijn doel gemaakt deze zomer alle 4 de grote amusementsparken in deze omgeving te gaan bezoeken en wat mij betreft is Six Flags de minst leuke, dus er staat ons nog veel plezier te wachten!


0 reacties: