Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, mei 07, 2004

Het flitst en bliksemt om me heen en we hebben geen sateliet tv, omdat er teveel bewolking boven ons is. Een zwaar onweer, dus. Gelukkig zitten wij net buiten de "tornado warning", waar een tornado kan langskomen. En onze electriciteit en kabel werken nog, jippie!

Zonet kwam de Duitse au pair van een vriendinnetje van Saskia langs om Madison hier achter te laten voor een logeerpartij. We waren het erover eens, dat we dit soort enorme onweersbuien vrijwel nooit in Nederland of Duitsland hadden meegemaakt. Zelfs na 20 jaar ben ik er nog ernstig van onder de indruk.

Vannacht hebben we dus weer een "full house": zowel Kai als Saskia heeft een vriend(innet)je te logeren. Katja is uit naar de tienersocieteit en komt pas na tienen weer thuis. Toch wel leuk, zo'n gelegenheid voor de tieners om samen te komen. Beter dan hangen bij de malls, wat veel kinderen doen.

Vandaag was het drukkend warm. Schreef ik gisteren nog dat het lenteweer was, vandaag was het volop zomer: 32 graden en vochtig. Ik heb al mijn boodschappen met de fiets gedaan, in een t-shirt, heerlijk! Het is wat schipperen, want de verpakkingen hier zijn meestal zo enorm! Zo bedacht ik me in de winkel, dat ik melk nodig had, maar plaats voor een gallon fles had ik natuurlijk niet. Dus dat heb ik later maar met de auto opgepikt!

Ik heb ook mijn nagels laten doen, ook op de fiets daar naartoe. Hier kun je je fiets zo zonder slot buiten laten staan. Ik sta er soms nog versteld van, de kinderen laten hun fietsen constant slingeren buiten en de volgende dag zijn ze er allemaal nog. Er wordt hier weinig gestolen of vernield. Gelukkig.

Iedere middag deze week heb ik wel een tandarts, oogarts, kinderarts, orthodontist of andere medische afspraak afgelopen voor de kinderen. Onvoorstelbaar, hoeveel specialisten je gewoon voor een (half) jaarlijkse "checkup" moet zien met 3 kinderen! Gelukkig is volgende week wat leger wat dat betreft.

Vanmiddag heb ik een tijdje gekeken naar hoe Donald Rumsfeld zich uit zijn penarie aan het wormen was. Ik vind dat zo'n vreselijke vent! Van mij mag hij ontslagen worden of ontslag nemen. Maar ja, dat zal wel weer niet. Hij werd wel flink onder vuur genomen, zowel door Democraten als Republikeinen!

Sommigen vroegen om een samenvatting van de laatste aflevering van "Friends", Joyce heeft in mijn "opmerkingen" gedeelte een goede samenvatting gecopieerd. Het had veel beter kunnen zijn, vind ik persoonlijk, dus daarin ben ik het met die samenvatting eens.

Na de onweersbui is het 25 graden kouder! Dat klinkt altijd zo mooi in Fahrenheit. Maar toch, van 32 naar 18 graden in een uur is natuurlijk best veel.

0 reacties: