Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, mei 12, 2004

Ons leven (of tenminste dat van de kinderen) draait helemaal om de cicades. We horen ze nog niet zingen en ik heb er nog maar een paar zien vliegen. Maar ik heb de hele middag mijn kinderen niet gezien! Wie had dat gedacht, zulk gratis speelgoed!

Kai heeft online opgezocht wat cicades moesten eten, want hij wilde er eentje in zijn insektenkooitje houden. Tot zijn verbazing vond hij uit, dat ze niets meer eten. Dat hebben ze die 17 jaar onder de grond al gedaan. Hij vond het maar raar toen ik zei, dat ze hier alleen maar zijn om te paren en dan dood gaan (wat aan Rick de opmerking: "What a way to go!" ontlokte).

Kai had het wel helemaal bestudeerd, want hij wist me ook te vertellen, dat ze goed voor het ecosysteem zijn. Ze woelen de grond om, zijn eten voor de vogels en andere dieren en hun eitjes breken dode takken van de bomen af, wat een natuurlijke manier van snoeien is. Kijk, zo leer je nog eens wat, zelfs de lelijkste insekten hebben een doel in het leven!

Enfin, ik zal het de komende weken vast nog regelmatig over onze vliegende en zingende vriendjes hebben.

Katja ging vanochtend met haar toneel klas naar "Romeo en Julia" op schoolreis. Toneel is een van de keuze vakken, die zij dit half jaar neemt. Ze vond het een goed toneelstuk, maar Julia was volgens haar een slet. Tja... Het toneelstuk werd in het Patriot Center van de nabije George Mason University opgevoerd. Ik vind het wel heel goed, dat de kinderen zo aan cultuur worden blootgesteld, want wij doen best veel met onze kinderen, maar lang niet iedereen voedt zo op.

Over opvoeding gesproken, het viel me vanmiddag weer op hoe ontzettend beleefd de meeste kinderen hier zijn. Er waren een paar vriendinnetjes van Saskia en Katja hier en stuk voor stuk werden wij bedankt voor het spelen. Ik hoop altijd maar, dat mijn kinderen bij anderen een soortgelijke beleefdheid tentoonspreiden!

Vanmiddag kwam er iemand van het tuincentrum naar onze achtertuin kijken. Ik heb al eerder geschreven, dat we poison ivy hebben daar, echt een heel naar goedje en niet iets wat je wilt als je kinderen in je tuin hebt spelen, zoals wij. Het was echt de laatste druppel voor mij, ik wil nu dat een beroepstuinier eraan werkt. Hij had veel goede ideeen, dus ik ben benieuwd.

We hebben tot nu toe iedere avond deze week op het deck buiten gegeten. Lekker koud voedsel, zalm, kalkoen en slaatjes. Het is te warm om binnen te koken. Van mij mag het nu zo zomers blijven tot tenminste oktober. Ik geniet van dit weer. Natuurlijk zijn er ook al mensen, die klagen. Vooral waarschijnlijk degenen, die er langer over doen om naar hun werk te komen, omdat de spoorwegen door de hitte langzamer moeten rijden. Maar van mij zul je geen klacht horen!

0 reacties: