Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, februari 23, 2005

Natuurgeweld

De lokale nieuwsuitzendingen hebben weer van alles te melden! Anders dan CNN of het Nederlandse journaal zijn deze "nieuws"programma's zeer onderhoudend.

Oh, natuurlijk zijn er ook de serieuze onderwerpen, maar net bijvoorbeeld bleef een van de nieuwslezers er bijna in. Het was ook wel erg grappig: Japanse politieagenten renden weg van een man, die helemaal door het rooie was gegaan. De Japanse eerste minister was daar beschaamd over. Vergeleken bij de macho Amerikaanse politie zag het er inderdaad erg vermakelijk uit.

Moeder natuur zorgt verder voor allerlei "exciting" nieuws. De extreme regenval in Californie zorgt daar, dat mensen hun achtertuin in de zee of rivier zien vallen, verschrikkelijk lijkt me dat! Na jaren droogte nu al die regen, ik heb met die mensen te doen.

Plaatselijker is er ook veel gaande, zoveel zelfs, dat het "nieuws" morgenochtend een uur vroeger zal beginnen. Er wordt namelijk een sneeuwstorm voorspeld. "Winter Storm Warning", wat betekent, dat er meer dan 10 centimeter wordt verwacht.

Heel moeilijk voor te stellen, want ik heb vanmiddag nog heerlijk in het zonnetje voor het huis zitten lezen, terwijl de kinderen buiten speelden. Hoe kan het dan morgen de hele dag gaan vriezen en sneeuwen?

Als klap op de vuurpijl waren er vandaag maar liefst drie aardbevingen in deze "buurt". Wij hebben er niets van gevoeld, natuurlijk.

Kortom, de twee uur durende plaatselijke nieuwsuitzendingen hier zijn meer onderhoudend, dan nieuwswaardig (hoewel er wel het enkele internationale verhaal verschijnt). Maar dat weten we allemaal, dus kijken we naar CNN of MSNBC of de half uur durende "journaals" van NBC, ABC en CBS voor ons serieuze nieuws.

Saskia leert op het moment over de regering van de Verenigde Staten en hoe die werkt. Daarbij wordt er gebruikt gemaakt van videos met liedjes, die zelfs Rick nog op school leerde. Het is een grappige manier om over de staatsinrichting en geschiedenis hier te leren, dus dacht ik dat het leuk zou zijn die link hier ook te plaatsen. Saskia moest vandaag bijvoorbeeld opschrijven hoe een "bill" (wetsvoorstel) wet wordt. Het stukje daarover is echt leuk.

De meisjes zijn vandaag allebei vanwege buikproblemen thuis gebleven. Geen van beiden was (ernstig) ziek, ik denk dat oververmoeidheid een grote rol speelde. Er wordt ook wel heel wat van ze gevraagd. Het verbaast me, even afkloppen, dat we deze winter nog geen echte ziekte hebben meegemaakt. In Virginia heerst nu een griep epidemie, hopelijk blijven we daarvan verschoond!

En nu is het dus wachten op de sneeuw. Vanavond nogmaals American Idol, dit keer krijgen we natuurlijk te horen, wie van de jongens en meisjes doorgaat. Zo hebben ze drie avonden een uur programmering vol. Ja, zo kan ik het ook, he! Maar ja, wij voeden dat door iedere keer te kijken. En inderdaad komen er goede zangers/zangeressen uit, zoals Kelly Clarkson. Ik vind het leuke uitzendingen, de jury (Paula Abdul, Randy Jackson en Simon Cowell) zijn bijna nog grappiger om te kijken, dan de deelnemers. Vooral tussen Paula en Simon speelt een love-hate relatie.

Persoonlijk vind ik het dit keer een sterker team, dan de vorige keer. We zullen zien of er weer een wereldtalent uit te voorschijn komt.

0 reacties: