Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, oktober 13, 2015

Nog een warme herfstdag

Rick staat al net na zevenen op, maar ik draai me nog een aantal keren om.  Het is grijs en grauw buiten en dat lokt niet tot opstaan. Toegegeven heb ik er ook even wat moeite mee mijn draai te vinden op het moment.

De kinderen zijn dus allemaal uitgevlogen, de rondleidingen vrijwel voorbij voor dit jaar dus ik moet mijn dagen weer invulling gaan geven.  Nu klinkt dat natuurlijk als luxe voor mensen, die iedere dag naar hun werk moeten, maar soms kan ik Rick wel benijden dat hij een leuke volletijdsbaan heeft, ook al zou ik die niet vol kunnen houden in de winter.

Enfin, het zal ook allemaal wel weer een routine worden.  De zomers zijn echter altijd zoveel makkelijker voor mij, zowel mentaal als fysiek en die twee werken vast ook nog eens samen.  Zo sta ik vanochtend ook weer met aardig wat pijn op.


Zaak is dus daar iets aan te gaan doen.  Ik maak eerst een ontbijt van twee gepocheerde eieren en een bakje fruit.  Twee koppen koffie later pak ik mijn sporttas in en rijd naar Lifetime Fitness.  Daar ben ik al een tijdje niet geweest dus ik heb er zin in.

Eerst doe ik een uur op verschillende cardiomachines.  Dat gaat lekker snel, want eigenlijk heb ik er een hekel aan.  Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg dingen om je mee bezig te houden op smartphone en Kindle.

Daarna is het tijd om mijn spieren te verwennen.  Ik kleed me in bikini en loop het zwemgedeelte in.  Al lezend geniet ik van de hot tub en daarna van de sauna.  Wat hier nog mist zijn ligstoelen dan zou het helemaal moeilijk zijn om weer te vertrekken!


Lekker ontspannen loop ik rond lunchtijd weer naar buiten.  Het grijze van vanochtend is helemaal weg en de zon schijnt uitbundig.  Dat niet alleen, het is ook echt warm, heerlijk!

Vanochtend vond ik het een echte pho dag, maar twijfel nu of ik niet zin in iets anders heb.  Maar nee, pho is waar ik zin in heb.  Bij Pho Thang Long word ik als een oude bekende begroet en weet de jonge serveerder ook al dat ik de kip pho wil.  Het smaakt me weer bijzonder goed!

Terug thuis geniet ik een paar uurtjes van het lekkere weer buiten op het deck.   Als mijn laptop batterij bijna leeg is besluit ik mijn boodschappen te gaan doen.  Eerst wil ik naar DePaul's voor een paar mini pompoenen voor onze fruitschaal.  Vroeger lag die vol met fruit, maar Rick en ik samen eten geen volle schalen leeg. 


DePaul's is ook zeer fotogeniek, dus mijn fototoestel gaat mee. Ze hebben er pompoenen in alle soorten en maten, zelfs een heel grote, die maar liefst $80 kost!  Met een zak kleintjes ga ik verder.
Bij Whole Foods haal ik avondeten en bij Safeway wijn.


Het is nog steeds lekker genoeg om buiten te zitten en dat doe ik dan ook.  Vanaf morgen gaan de temperaturen naar beneden en ik denk dat een deel van mijn "blues" op het moment daarmee te maken hebben.  Ik kan zo enorm tegen de winter opzien, maar probeer van dag op dag te leven.
De kleuren van de herfst maken dat ik dit wel een prachtig seizoen vind, ware het niet dat de winter volgt

Rick komt thuis en we maken samen avondeten.  Tot nu toe eten we telkens wat we al kennen, maar ik hoop ook wat makkelijke nieuwe recepten te vinden binnenkort.  Onze crockpot is ook te groot voor ons tweeen dus ik denk erover daar ook een kleinere van te kopen.  Wat zijn jullie supermakkelijke, weinig ingredienten recepten? Ik lees ze graag!

Foto's van de pompoenen staan hier

14 reacties:

Tineke zei

prachtige foto's van pompoenen en herfstsfeer.
Herfst is leuk en de winter ook, lekker binnen, lezen en kaarsjes aan.
Goed idee van je om meer thuis te eten en je daarin te verdiepen.
Zelf piza maken met ingredienten erop die je lekker vindt; voor beide kan dat dus iets anders zijn.
Prei overschotel is makkelijk en lekker, aardappelen (gekookt), prei (kort gekookt) met kerriesausje en gerapte kaas met paneermeel in ovenschotel ; in oven tot kaas licht bruin korstje is ; 20 minuten ; lekker.

Unknown zei

Leuk al die foto's van pompoenen. Eet jij ze wel eens? Ik heb voor vandaag een ovenschotel met een flespompoen bedacht. Is voor het eerst.... Ik ben benieuwd hoe het smaakt. Ik maak altijd een recept voor 4 personen en daar doen we 2 dagen mee. Heb ik er nog een makkelijke dag bij.

Marieke zei

Makkelijke crockpotrecepten heb ik niet direct voor je want ik heb pas net een Instantpot gekocht. Met een grote crockpot kun je wel makkelijk voor twee dagen koken en de helft invriezen. In zuid-Limburg krijgen we vandaag sneeuw. Ik hoop dat dat geen voorbode is van een lange koude winter! Fijne dag.

Marion2 zei

Het is even schakelen als de kinderen uit huis zijn. Ik had/heb ook nog de pech dat mijn man weken/maandenlang van huis is. Soms is het wel érg rustig. Maar ik moet zeggen dat het ook gauw genoeg weer went. Je krijgt weer nieuwe gewoontes. En inderdaad, dat met de fruitschaal had ik ook, haha. Ik neem nu dagelijks een lekker bakje met vers zacht fruit.

Een makkelijk recept voor pompoensoep. Je koopt een pak bevroren pompoenstukjes (ik vind het een vreselijk geklieder om zelf een pompoen schoon te maken) en met behulp van een vegetarisch bouillonblokje en wat light kookroom mix je met de staafmixer zo een heerlijke lichte soep. Wat ik teveel heb, vries ik in porties in
http://www.ah.nl/producten/diepvries/diepvries-groente/pompoen-diepvries

Unknown zei

Gevulde paprika's,
Die van ons zijn gisteren goed gelukt al zeg ik het zelf.

Marie zei

Als je van vis houdt heb ik een hele makkelijke: stukje zalm met een snufje zout, wat olijfolie en een eetlepel orange juice (!) 'besprenkelen', 20 - 25 minuutjes in aluminium folie in de oven op 170-180graden, en klaar is Kees! Je kan er rijst bij eten, of, en dat vind ik heel lekker, mashed potatoes met bijvoorbeeld green beans. Super makkelijk en heel erg lekker!

Anoniem zei

Ik zie ook altijd tegen de winter op. Donkere dagen, koud. Jakkie.
Gelukkig lonkt voor ons de Florida zon over 2,5 week. Heerlijk.

Mijn man is de kok dus daar kan ik je niet mee helpen, maar ik zie hierboven al lekkere gerechten staan.

Groet, Bea

Anoniem zei

Ik heb ook moeite om onder mijn warme dekbed vandaan te komen en zeker nu het zo koud is hier.Brrr. Gelukkig geen last van winterblues. Vind het soms wel lastig de dagen door te komen en ben steeds op zoek wat zal ik nu weer eens gaan doen.
Hoewel ik veel lees, doe ik het liefst iets creatiefs.
Koken doe ik graag maar heb geen zin daar lang voor in de keuken te staan. Die tijd
is voorbij.Meestal maak ik makkelijke gerechten,sla met fijngesneden zalm en hard gekookt ei erdoor, met stokbrood of geb. aardappelen. Bietensalade met een stukje zalm, mashed potatoes. Zuurkoolschotel met gehakt, bananen, ananas, rozijnen, de
kinderen smulden ervan. De winterse gerechten en soepen maak ik altijd voor meerdere
dagen en die vries ik dan in. Lekker makkelijk.
Deze week staat franse uiensoep op het menu.
Voor recepten zou je eens kunnen kijken bij Foodnetwork.com .Barefootcomtessa,
Emeril en Guy Fierce hebben heerlijke gerechten.
Als ik bij Cathy ben krijg ik dikwijls te horen ; Mam zoek eens een lekker recept
op. Dat lukt bijna altijd.
Groetjes Wil.

oh, wat een leuke pompoen- en herfstfoto's heb je weer gepost.

Anoniem zei

EIERSALADE MET GRIEKSE YOGHURT


INGREDIËNTEN
• 4 eieren
• 2 el mayonaise of frietsaus
• 2 el Griekse yoghurt
• ½ tl mosterd
• 1 flinke theelepel zoete kerriepoeder Cniet die pittige)
• handje verse bieslook
• zout & peper

BEREIDINGSWIJZE
1. Kook de eieren zodat ze hard zijn, maar nog wel oranje van binnen,ong 8 tot 10min Af laten koelen in koud water.
2. Maak een sausje van de mayonaise, Griekse yoghurt, mosterd, kerriepoeder en bieslook.
3. Snijd de gepelde eieren in stukjes en prak met een vork tot grove 'korrels' ei. Voeg de ei toe aan het sausje en roer goed door.
4. Breng op smaak met wat zout en peper, en garneer met wat verse bieslook.

TIPS
Deze eiersalade smaakt niet alleen heerlijk op een hard broodje, maar ook bij de borrel doet 'ie het goed!
- Je kunt de eiersalade ook een dag van tevoren klaarmaken. Het kan zijn dat er zich een waterig laagje vormt bovenop, dit verhelp je door de eiersalade even goed door te roeren. Niks aan de hand.
- In een goed afgesloten bakje kun je deze salade 2-3 dagen in de koelkast bewaren.

Snel klaar en lekker
groetjes Joke

Anoniem zei

Mijn favorite kerriesoep gerecht,snel en makkelijk

Heerlijke Kerriesoep

1 flinke ui
40gr bloem
40gr boter
3/4 l liter water
¼ liter melk
2 kippebouillonblokken
2 volle koffielepeltjes milde kerrie
2 hardgekookte eieren

Ui klein snijden en fruiten in de boter,met de kerrie totdat de uien glazig zijn.
Ineens de bloem toevoegen en het water,onder goed roeren met de garde tot het even door kookt, dan de bouillonblokken erbij.
Voeg de melk toe,tot he weer heet is, en tot slot
De hardgekookte eieren grof prakken en toevoegen ,strooi wat peterselie erbij en even doorwarmen.
Ook lekker met stukjes kip erin.
---------------------------------------------------------
Van de site van Albert Heijn nog vele recepten:

Pompoen recepten
http://www.ah.nl/allerhande/recepten/R-L1383828473993/pompoenrecepten

Video recepten:
http://www.ah.nl/allerhande/videos

groetjes Joke



Petra zei

@Tineke - Juist dat binnen zitten is helemaal niet goed voor mij. Ik moet in beweging blijven, vooral 's winters, maar dat is dan juist moeilijk. Dat prei recept lijkt me heerlijk, alleen is prei hier niet zo makkelijk te krijgen en de geraspte kaas is ook geen lekkere Goudse.

@Greet - Ik moet toegeven geen grote pompoenfan te zijn. Het is op zijn tijd wel lekker, vooral door iets heen, maar hier vind je er alles mee en dat wordt me teveel van het goede.

@Marieke - Brrr, zeg! Ik klaag maar niet meer over de 12 graden, die wij zondag krijgen!

@Marion - Bedankt voor het recept. Ja, pompoen zelf schoonmaken is vies werkje!

@Unknown - Hoe maak je die dan?

@Marie - Oh, die ga ik onthouden dat klinkt zeker lekker

@Bea - Heerlijk om een man, die kok is, te hebben! Rick kan het ook goed, gelukkig, want ik houd er echt niet van

@Wil - Ik kamp er ook nog eens mee dat Rick best een moeilijke eter is. Zo klinkt die zuurkoolschotel heerlijk, maar hij houdt niet van fruit in zijn eten. Hij houdt niet van linzen of kikkererwten, niet van sterke kazen en niet van noten in zijn eten. Dat zijn juist allemaal dingen, die ik wel erg lekker vind.

@Joke - Dank je voor de recepten! Ik ga die site ook eens bekijken

Anoniem zei

Wat gek, ik had een reactie gegeven maar die is weg.
Anja L.

Unknown zei

Hoi Petra,

dit is het recept wat ik heb gebruikt;

Wat heb je nodig? (2 personen)
◾2 grote rode paprika’s
◾200 gram extra mager rundergehakt
◾½ blikje tomatenblokjes
◾1 ei
◾1 teentje knoflook
◾1 ui
◾300 milliliter kippenbouillon
◾90 gram ongekookte zilvervliesrijst
◾1 handvol geraspte kaas + een beetje ter garnering

1. Snijd de bovenkanten van de paprika’s af en verwijder de zaadlijsten. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.

2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

3. Meng in een kom het gehakt, de helft van de tomatenblokjes, het ei, de knoflook, de ui en de rijst goed door elkaar. Schep het geheel om tot alles goed met elkaar is vermengd. Doe vervolgens ook de kaas erbij.

4. Schep de paprika’s goed vol met de vulling en zet ze rechtop in de slowcooker.

5. Schenk de kippenbouillon over en langs de gevulde paprika’s en schep de rest van de tomatenblokjes op de paprika’s.

6. Draai de slowcooker op Low en gaar de gevulde paprika’s in acht uur tot ze zacht zijn. Strooi een halfuur voor de eindtijd nog wat extra kaas over de paprika’s en laat dit met de deksel op de slowcooker volledig smelten.


Groetjes Unknown (Karin)

Petra zei

Oh dat klinkt heerlijk! Dank je wel.