Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, september 17, 2018

De overblijfselen van orkaan Florence bezoeken Virginia

Het voelt als een stoombad aan buiten als ik Orion uitlaat. Florence is op weg naar ons en die tropische vochtige hitte is er een voorbode van. Het is ook heel zwaar bewolkt en net als we binnen zijn begint het te plenzen.

Rick is wat laat vandaag en na mijn ontbijt wil ik eigenlijk meteen naar de sportschool. Ik wacht even tot Rick ook klaar is en dan vertrekken we tegelijkertijd. Nu is het gelukkig weer droog. Dit zijn banden van regen, die over ons heenkomen, dus geen constante regen.

Voor Sharon komt doe ik iets meer dan een half uur cardio op de ARC trainer. Dan doen we het halve uur met gewichten en ik eindig weer op de ARC trainer tot ik mijn tienduizend stappen bijeen heb. Ik heb geluk dat het net weer droog is als ik terug naar de van loop.

Tot nu toe valt het hier allemaal erg mee en ik besluit maar gauw mijn boodschappen te gaan doen voor het geval het gevaarlijker weer wordt (we hebben een tornado watch). Ik begin met Petco waar ik speciale schoonmaakspullen voor katten"ongelukjes" koop.

Alweer zit er poep in het bad van de tweede badkamer boven. We denken dat Snickers dat doet, maar ja, er staat geen naam bij natuurlijk dus het zou ook Zorro kunnen zijn. Volgens de vriendelijke medewerkster werkt dit middel goed voor haar katten. We zullen zien.

De verkoopster is heel spraakzaam en als ze mijn email adres ziet vraagt ze me of ik haar kan helpen met een reis voor haar en haar man te organiseren. Ik vertel haar dat ik vroeger reisagente was maar al jaren niet meer. Ik kan echter nog best helpen, want zoiets verleer je niet. Ze vraagt of ze mijn email adres mag opslaan. Ik vind het prima, ben benieuwd of ze me inderdaad ook zal benaderen.

Mijn volgende stop is Giant. Volgens mij ben ik niet de enige die de regens voor wil zijn, want het is druk hier! Als ik naar buiten loop met mijn spinazie bedenk ik me dat ik vergeten ben de melk en nieuwe zout en peper vaten te kopen. Ik ga toch maar even terug.


De laatste stop is Whole Foods. Ook daar is het ongewoon druk voor een gewone maandagochtend. Tot mijn ongenoegen zie ik dat mijn favoriete zeewier snacks nagenoeg uitverkocht zijn. Ik neem de laatste zakjes mee en bedenk me dat ik ze anders van Amazon kan bestellen. Ik haal mijn lunch ook maar gelijk en ingredienten voor het avondeten.

Zodra ik in de van zit openen de hemelsluizen zich. Gelukkig kan ik de garage inrijden en zo droog naar binnen gaan. Snickers komt ook aanrennen, want zijn onderonsje met de kat van de buren werd onderbroken door de regen.

Voor ik lunch eet wil ik het vieze karwei van de badkamer opruimen afmaken. Dat neemt nogal wat tijd, ik zal de details achterwege laten. Al "helpt" Orion me ook door voor ik het kan voorkomen een van de drollen op te eten. Maar goed dat ik nog niet gegeten heb!

Tot mijn verbazing heb ik toch nog wel trek als de klus geklaard is. Ik heb gerookte zalm met een gemengde salade en yoghurt dille saus. Snickers lag in diepe rust, maar als ik de zalm openmaak werkt zijn reukorgaan weer heel erg goed.

Zoals iedere keer moet ik mijn eten weer beschermen voor zijn pootjes. Als het niet zou regenen zou ik hem buiten neerzetten. Het is niet rustig genieten van mijn lunch zo. Orion heeft al snel door dat hij niets gaat krijgen, maar hoe ik Snickers ook weer op de grond zet, hij probeert telkens weer naar mijn bord te kruipen. Het is eigenlijk wel komisch.

Na mijn bezoek aan de spa in het MGM Grand hotel heb ik weer hernieuwde zin in de jacuzzi en sauna. Ik ga eindelijk weer eens mijn lidmaatschap van Lifetime Fitness gebruiken. Het is voor het eerst dat ik 's middags ga en het bevalt me prima.

Het is rustig in het zwembad en ik wissel de jacuzzi en de sauna af al lezend in mijn boek dat nog steeds niet uit is en spannend blijft. Het helpt mijn pijnen goed en ik zou dit veel vaker moeten doen. Ik besluit het in ieder geval op middagen met slecht weer te doen als er niets anders gaande is.

Tweeeneenhalf uur later ga ik huiswaarts. Op de radio hoor ik tot mijn schrik dat er negen tornado's in Richmond en omgeving zijn geweest.  Gauw sms ik Saskia en zij is veilig, maar zit al uren vast in een koffiezaak. Tornado's zijn doodeng en haar universiteit is ook vandaag weer gesloten.
Als je een tornado warning ziet en weet dat er meerdere tornado's zijn neergekomen voelt zelfs 160 kilometer ver weg van je kind

Thuis kijk ik Boer Zoekt Vrouw en de enige boer waarvan ik me verbaas dat hij niet doorgaat is Jan. En stoute Remco hield zich niet aan de regels. Na de aflevering lees ik een aantal blogs erover, die eigenlijk nog leuker zijn.

Als Rick thuiskomt eten we gauw ons maal van zalm, spinazie en bloemkoolpuree. Intussen kijken we het nieuws en zelfs op het nationale nieuws komt Richmond voorbij. We zien hoe een tornado daar het dak van een bedrijf eraf blaast.

Saskia is intussen veilig thuis, maar het dondert en bliksemt zonder pauze. Saskia is daar bang voor en heeft gelukkig een geluidwerende koptelefoon zodat ze de donder niet hoeft te horen. Wat zou ik dan graag bij haar zijn om te helpen. Hopelijk houdt ze stroom, gelukkig is die wel ondergronds in de stad.

Rick gaat naar een belangrijke vergadering van het stadsbestuur van Vienna. Er zijn allerlei ondernemers die erop azen dit stadje helemaal te veranderen met nieuwe winkelcentra en appartementengebouwen. Daar gaat iedereen tegenin want het is hier al druk genoeg. Ik ben benieuwd naar Ricks verhaal straks.

Vanwege mijn pijnen ben ik niet mee en ontspan me al tv kijkend. Ik houd ook de radar goed in de gaten en zie dat Richmond eindelijk droog is. Tornado's vind ik een van de, zo niet de, engste weersverschijningen. Tot nu toe gaat het slechtste weer ten westen en zuiden van ons.

Gelukkig kunnen we na morgen weer mooi weer verwachten. En natuurlijk is het hier lang niet zo erg als in Noord Carolina waar praktisch de hele staat (meer dan 750 kilometer) blank staat. Hier staan waarschuwingen op de snelwegen om niet de oostelijke weg naar North Carolina te nemen. Het is heel wat, zo'n orkaan, zelfs al zijn de windsnelheden niet zo erg als verwacht.

3 reacties:

Petr@ zei

Gelukkig dat het qua weer bij jullie is meegevallen. Maar arme Saskia! Gelukkig zat ze veilig in de koffiezaak maar ik kan me voorstellen dat het eng is.
Jaren geleden was ik in Mexico terwijl een orkaan langs kwam. Gelukkig kwam het bij ons niet aan land maar het eiland voor de kust werd wel getroffen. Ik weet nog dat het veel indruk maakte: we mochten de plaats twee dagen niet verlaten omdat de orkaan terug zou draaien. Een paar dagen heel slecht weer gehad met harde wind en op de terugweg veel turbulentie want de orkaan was inderdaad gedraaid richting Florida.

Marion2 zei

Het lijkt me echt eng met die tornado's. Hopelijk is
de rust weer wat teruggekeerd.

Ik ben wel benieuwd welke blogs je leest over BZV.
Ik heb alleen van Margje en Feetje kunnen vinden.
Wat een heksenjacht is er nu op Remco, niet normaal.
Dat hadden ze misschien toch anders moeten brengen.

Petra zei

@Petra - Die orkanen zijn zo onvoorspelbaar. Ze weten wel dat ze in aantocht zijn, maar waar ze precies landen is altijd maar de vraag.

@Marion - Ik vond er een op AD, maar die was niet zo leuk, verder inderdaad Margje en Feetje