Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zaterdag, september 22, 2018

Een zeldzaam alleen zaterdag blog

Gisteravond zijn we vroeg naar bed gegaan maar ik word pas om kwart over acht wakker! Wanneer Rick opstond weet ik niet. Ik moet wel heel moe geweest zijn, want volgens mijn Fitbit heb ik meer dan negen uur geslapen en maar twintig minuten "restless/awake" geweest. 

Er was eerder deze week sprake van een rondleiding vanochtend, maar die mensen wilden liever op een Segway door de stad en daar heb ik de bevoegdheid niet voor.  Een van hun kinderen is eigenlijk te jong dus ik hoop dat het ze lukt. 

Even niet chronologisch: net lees ik mijn e-mail en zie dat ze laat gisteravond toch van gedachten veranderden. Ik kijk niet vaak naar mijn e-mail en zag dit pas vanavond. Ik voel me nu toch schuldig dat ik vanochtend niet even heb gekeken. Aan de andere kant had ik mijn telefoonnummer ook gegeven.

Zoals iedere zaterdag gaan we koffies halen van Starbucks. Tot mijn teleurstelling werken de nitro brew apparaten bij geen van beide filialen, die ze hebben. Nu moet ik het met gewone ijskoffie doen en geloof mij, dat is lang niet zo lekker! De egg bites zijn mijn ontbijt, Rick heeft al een omelet op wat bij zijn dieet hoort. 

De laatste weken van het boerenmarktje in Vienna zijn ingegaan. De eerste zaterdag in november zal de laatste zijn dit jaar. Wij gaan er weer heen met het plan groentes voor een lunchsalade te kopen. Uiteindelijk lopen we met een tomaat terug naar de auto. De rest van de groentes waren niet salade waardig of veel te veel aangezien we morgen voor een week op reis gaan.

Omdat we de komende weken met heel veel mensen in contact gaan komen raadde mijn dokter aan eind september mijn griepprik al te gaan halen. Rick wil dat ook en dus gaan we naar Walgreens. Gewoonlijk halen we de prik tussen Halloween en Thanksgiving, maar de apotheker verzekert ons dat hij het hele seizoen geldig zal zijn. Nu zijn we er ook maar vanaf.

Bij Whole Foods halen we de rest van de lunchsalade van de salade bar. Verder kiezen we een avondmaaltijd voor op de grill aangezien het best lekker weer is. We twijfelen nog even of we al pompoenen zullen kopen voor voor het huis, maar besluiten tot volgend weekend te wachten. 

Thuis gaat Rick het gras maaien en ik moet eigenlijk van mezelf een rustdag nemen. Dat kan ik echter niet en "ren" toch een half uur op het deck. Dat is wel minder dan gewoonlijk, maar helemaal niets aan beweging doen kan ik niet meer op een gewone dag. 

Voor we het weten is het lunchtijd en ik geniet weer van een blikje sardientjes vergezeld door de salade van radijs, champignons, paarse bloemkool en komkommer met yoghurt dille saus. Rick heeft een van zijn "smakelijke" shakes bij zijn salade. 

Mijn gewicht gaat nog steeds naar beneden, maar tergend langzaam. Ik ben minder dan een kilo verwijderd van een gezond gewicht voor mijn lengte. Bij Rick gaat het, zoals meestal bij mannen, veel sneller. Hij ziet er bijna dun uit nu, al is hij nog niet op zijn streefgewicht. We blijven gewoon gezond bezig en zien wel waar we eindigen. We voelen ons beiden in ieder geval stukken beter.

Vanmiddag hebben we kaartjes voor een voor ons doen vroege film. We gaan naar The House with a Clock in its Walls. Dit speelt in de Dolby zaal met stoelen, die in ligstand gaan. Het is een heel erg leuke film, ik raad hem iedereen van harte aan!
Onderweg naar huis koop ik bij de ABC winkel een nieuwe fles Zing Zang bloody Mary mix. Rick maakt daar thuis een heerlijke sake bloody Mary van voor mij. Hij smaakt precies zoals bij de Fish Heads bar in Nags Head aan het strand in North Carolina. Het is wat mij betreft de lekkerste bloody Mary mix. 

Als voorafje hebben we grote garnalen met cocktailsaus. Dan grilt Rick de zalmburgers en asperges voor ons avondeten. Het smaakt allemaal lekker zomers en zo genieten we nog even van de nazomer. 

Dan gaan we samen op de Disney World app en regelen onze tickets, diner reserveringen en fast passes voor de komende week. Morgenmiddag gaan we naar Orlando en voor mij is het alweer een paar jaar geleden dat ik in Disney World was en er is inmiddels het een en ander bijgekomen. Ik heb er zoveel zin in!

Aangezien we vaak tot laat in de parken zullen zijn zullen mijn blogs de komende week waarschijnlijk niet iedere dag komen. Ik zal ze wel allemaal schrijven, maar alleen als ik tijd heb, want zoals altijd wil ik alles uit de komende dagen in de parken gaan halen. 

7 reacties:

Anoniem zei

Veel plezier komende week!
Lian

Marieke zei

Leuk Orlando! Geniet er van.

Irene zei

Heel veel plezier de komende week!!

Tineke zei

Fijne vakantie toegewenst. Hier is de omslag naar herfstachtig weer, maar weer lekker voor de tuinplanten.

Petr@ zei

Jammer dat je geen rondleiding had. Aan de andere kant ook lekker een rustige dag zo vlak voor je reis naar Orlando.

Dat jullie je goed voelen is het belangrijkste maar kan me voorstellen dat het ook fijn is als de weegschaal laat zien dat het ook qua gewicht effect heeft.

Veel plezier in Orlando en geniet van de zon!

Anoniem zei

Wens jullie een heel fijne vakantie toe.
Bij jullie zijn de temperaturen nog heel aangenaam..
Hier is hier best fris nu ,echt herfst,dus de verwarming is savonds weer aan,
net dat de kou eruit is..
Fijn gevoel toch,dat jullie al minder wegen,
best moeilijk om er steeds mee bezig te zijn,maar het werkt wel.
Genieten maar met jullie reis naar Disneyland in Orlando..

groetjes Joke

Anoniem zei

Een tip nav de gemiste rondleiding: je email op je mobiel laten binnenkomen?
Ik dacht dat dat vrij standaard was. Waarschijnlijk dachten je gasten hetzelfde.

Veel plezier in Orlando!