Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, november 26, 2018

De Church Street Stroll (zeg dat eens tien keer heel snel!)

Weg is de zon van gisteren weer en het is maar somber buiten. Met moeite sta ik tegen achten op en kleed me in mijn dagelijkse sporttenue. Rick heeft mijn koffie al aan het pruttelen.

Het is de Juan Valdez, die we uit Colombia meenamen. Alleen is de koffie wel slap dus volgende keer er maar een extra schepje bij doen. Verder smaakt het lekker en ik heb wat gerookte zalm en een tomaat als ontbijt.

Onze favoriete "kerstboom"

Saskia slaapt nog, want zij hoeft pas om tien uur terug naar Richmond. Ik neem afscheid van haar en vertrek tegelijkertijd met Rick naar Anytime Fitness. Daar doe ik een uur cardio op de ARC trainer en dan weer een half uur personal training met Sharon.

Het regent hard als ik klaar ben, maar ik speel toch wat Pokémon Go op de terugweg. Dan maar een beetje nat, ik moet en zal mijn Excellent curve ball eindelijk eens maken. Maar ik krijg Nice en Great, maar geen Excellent. Hier ben ik nu al maanden op aan het oefenen!

Thuis douche ik en neem dan Orion mee naar Vienna. Het is nu wel droog, maar waterkoud. Bah, mijn fibromyalgie speelt deze dagen wel erg op, helaas. Bij Whole Foods eet ik een salade met garnalen en tomaat als lunch.

Als ik gegeten heb ga ik kijken of ze dennenappels met kaneelgeur hebben. Dat is het geval en hun kerststerren zijn ook mooi en maar $6 voor een grote. Die gaan dus ook mee naar huis, ik heb een "trommeltje" voor de haard staan voor de dennenappels en de kerstster gaat in de plantenhouder.

Vandaag is het Cyber Monday, dus er zijn allerlei koopjes online. Natuurlijk moet ik daar ook gebruik van maken en ik besteed een paar uur met online winkelen. Ik ben dan al halverwege met cadeautjes voor Katja en Saskia. De mannen zijn altijd een stuk moeilijker!

Saskia belt in paniek op, ze heeft haar notities voor haar essay in de keuken laten liggen. Dat essay moet vrijdag klaar zijn. UPS is nog net open dus ik breng het schrift gauw weg zodat Saskia het morgenochtend krijgt.
Een interessante zonsondergang vandaag

Intussen is het droog en Rick komt vroeg thuis. We gaan naar de jaarlijkse "Church Street Stroll" hier in Vienna. Church Street is het historische gedeelte van ons stadje. Terwijl we er lopen zien we Santa Claus en die poseert voor ons naast de Polar Express, die in de boekhandel is gereden. Bards Alley heeft dat zo goed gedaan (zij winnen dan ook de prijs voor best versierde etalage)!


Wij gaan die winkel binnen en ik bestel er een glas wijn, want er is ook wijn en sommige lekkernijen. Rick gaat verder kijken, maar ik vind het nogal koud buiten en om een half uur in die kou te lopen lokt me niet.
Gezellig verlicht

Marshmallows rooteren

Als mijn wijntje op is ga ik op zoek naar Rick. Ik vind hem bij Caffe Amouri met een warme cappuccino. We lopen naar het podium en zien daar Kathryn en twee van haar vriendinnen. De burgemeester Laurie opent de festiviteiten en verwelkomt dan Santa Claus, die op een antieke brandweerwagen aankomt.


Santa helpt Laurie de kerstboom van Vienna aan te steken. Dat is geen dennenboom, maar een hulstboom. Wij vinden dat altijd vreemd want het is niet bepaald een indrukwekkende boom. Het is een beetje de grap van Vienna, maar ach, het ziet er weer sfeervol uit.

Wij lopen langzaam terug naar de auto. Onderweg komen we Niall tegen en die is nooit om een praatje verlegen. Een heel sociale Ier is het en heeft ook altijd van alles interessants te vertellen. Mijn maag rommelt intussen flink dus ik ben de saaie, die het gesprek afkapt.

We hebben besloten Indiaas te gaan eten en Bombay Bistro weer eens een kans te geven. Dat restaurant is er al decennia. Het heeft niet de atmosfeer van ons favoriete Jaipur, maar het eten is heel erg goed en goedkoper. We hebben een heerlijk maal.

Thuis gaan de voeten omhoog en de verwarming aan. We kijken naar een show, die huizen laat zien, die helemaal voor Kerst versierd zijn. Daar haalt onze tuin niet bij! Dit keer is het ook binnen, mensen hebben elk hoekje van hun woon- en eetkamers gevuld met kerstversieringen! Ik zou er gek van worden, moet ik zeggen!


6 reacties:

Sophie zei

Klinkt als een echte Amerikaanse ten top tv show haha. Ik zag dat jullie huis ook alweer erg gezellig kerstig is. En het centrum van Vienna ook al dus. Klinkt erg gezellig en sfeervol!

Anja L. zei

Wat leuk toch dat aansteken van de kerstboom, grappig dat het een hulstboom is.
Het wordt al sfeervol bij jullie. Weet je dat een Kerstster giftig is voor dieren?
Fijne dinsdag!

Marion2 zei

Haha, ja sommige mensen slaan echt door met hun kerstversieringen.
Maar wat gezellig allemaal in jullie stadje en op de tv natuurlijk.
Ik houd er heel erg van. Ook van de muziek krijg ik nooit genoeg.
Ik moet nog even een weekje geduld hebben, tot Sinterklaas weg is.

Wat bijzonder trouwens, dennenappels met kaneelgeur. Ik ken het niet,
maar het lijkt me wel wat.

Anoniem zei

Wat ontzettend leuk dat Kerstmis nu al zo actueel is bij jullie. En dat ook het hele leven draait om kerst, o.a. met t.v. uitzendingen, officieel "openen" van de kerstperiode etc. Dat is in Nederland (nog) een heel stuk minder. En het "mag" natuurlijk ook pas na Sinterklaas, wat de kerstperiode in NL jammer genoeg erg kort maakt. Des te leuker om nu je blog te lezen en te zien hoe dat bij jullie gaat.

Groetjes,
Maria

Petr@ zei

Gelukkig heb je Saskia's notities nog op tijd kunnen versturen!

Gezellig zoals Kerst bij jullie wordt 'geopend'. Jammer dat het zo koud was.

Petra zei

@Sophie - Ja, die huizen waren echt de "hoarders" van Kerst! Het is inderdaad altijd een gezellige tijd met al die lichtjes.

@Anja - Ja, dat wist ik, gelukkig talen Orion en Zorro er niet naar

@Marion - Ik houd ook van alles Kerst, hoewel ik sommige liedjes (Grandma got run over by a reindeer, I saw Mommy kissing Santa Claus en zo nog een paar) niet kan uitstaan.

@Maria - Kerst is inderdaad een hele happening en dan is het in een dag voorbij, ha ha.
Maar leuk is het zeker.

@Petra - Eigenlijk hoort die kou er ook wel bij, maar erin buiten zijn is minder inderdaad.