Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, november 13, 2018

Over zonnepanelen en een gezellig happy hour

Alweer een sombere dag daagt en Rick staat al om kwart voor zeven op. Hij heeft pijn aan zijn schouders. Ik draai me nog eens om en word pas tegen achten weer wakker. Ik voel me vandaag extra lui!

Rick ook, want hij gaat pas als ik beneden kom douchen. De koffie staat weer klaar en die maakt me tenminste wat wakker. Rick vertrekt naar zijn werk en ik verzamel moed voor mijn uur op de elliptisch machine.

Dat lukt me wonder boven wonder. Op sommige dagen is het alsof ik door stroop loop, maar ik krijg mijn tienduizend stappen in een uur en vijf minuten bijeen. Ik ben heel blij als ik van de machine af kan stappen!


Gisteren heb ik de mais voor de eekhoorns en het voer voor de vogels weer op het deck gezet. De vogels hebben dat nog niet door, maar de eekhoorn wel. Tot Orions ongenoegen doet die zich tegoed aan de mais en negeert Orions geblaf compleet.

Met dit koude saaie weer heb ik zin in pho. Bij Viet Aroma bestel ik de soep met groentes en kip, extra limoen en geen noedels. Het is altijd zo ontzetten lekker! Ik eet de hele bak leeg.

Bij de Giant haal ik afwasmiddel en diet 7-UP (7-UP Light), die drink ik 's nachts als ik wakker word. Orion wacht me iedere keer zo schattig op. Soms zit hij voorin, maal als hij mij ziet aankomen gaat hij braaf naar achteren. Ik denk dat dit stukken leuker is voor hem dan in zijn bench zitten.
De helft van de vier vrieskasten van Giant

Als laatste ga ik naar Whole Foods. Daar vind ik nog wat kooksauzen, die in ons dieet passen. Dit keer neem ik een kruiden Goudse kaas mee voor mijn ontbijt. Orion heeft zich namelijk tegoed gedaan aan mijn sambal kaas vanochtend. Hopelijk gaat hij er geen darmproblemen mee krijgen!

Rick komt vroeg thuis want er komt iemand van het zonnepanelenbedrijf om onze opties te bespreken. Die zijn niet groot, want met ons dak kunnen we maar weinig panelen herbergen. Slechts 19% van onze elektriciteitsrekening zou eraf gaan.

Dat niet alleen, we moeten dan ook ons dak vervangen en onze verzekeringsmaatschappij (als enige van alle maatschappijen) zal onze premie verhogen. Het komt neer op $27000 voor een besparing van $30 per maand en minder met de extra verzekeringspremie. Ik vind het dus niet lonen, maar Rick is nog niet overtuigd. Ik krijg liever een meer milieuvriendelijke nieuwe auto als de van op is.

Na deze interessante discussie komt Chris me halen voor ons maandelijkse happy hour. Dit keer is er een goede opkomst van zeven dames. Het wordt dan ook erg gezellig. Ik bestel sashimi voor mijn eten want alles op het happy hour menu heeft teveel koolhydraten. Het smaakt me opperbest!

We blijven lekker lang kletsen en dan brengt Marielle me heel lief naar huis. Daar kan ik niet via de garage binnen, want de batterij is leeg. Dan ga ik maar aanbellen, maar Rick is in de basement en hoort het niet. Ik blijf dus maar bellen tot Rick vraagt wie het is via de intercom.

Hij dacht intussen een gek aan de deur te hebben, maar gelukkig ben ik het enkel. De batterijen voor de draadloze garagedeuropener moeten dus vervangen worden. Lekker tv kijken nu en dan weer naar bed waar ik eigenlijk best zou willen overwinteren!

PS: Ik denk er nu wel over met dit dagelijkse blog te stoppen. Ik ben maar een persoon en de afgelopen dagen waren gewoon dagen zoals iedereen heeft. Er zijn ook nog maar een paar reacties per dag (dank jullie wel!). Misschien is de interessante periode voorbij en moet ik na vijftien jaar stoppen.

65 reacties:

Patrick zei

Ik zou het heel erg vinden als je na 15 jaar stopt met bloggen ik lee(s)f al heel lang je blog en soms met een lach en een traan dus alsjeblieft niet stoppen


Liefs patrick

Sylvia zei

Ik sluit me geheel bij Patrick aan!
Wij hebben ook informatie over zonnepanelen aangevraagd en bij ons kwam het erop neer dat de investering pas over dik 25 jaar terug verdiend zou zijn. En dan hangt ons ook nog een investering voor een warmtekracht centrale boven het hoofd als ze hier echt besluiten om van het aardgas af te gaan. En dat zien wij niet zitten omdat we toch over een jaar of 5 a 10 naar een appartement willen verhuizen.
Groetjes
Sylvia

Wentje zei

Oh wat zou ik dat jammer vinden! Al jaren start mijn dag met jouw blog. Eerlijk is eerlijk: ik reageer zelden dus ik laat mijn waardering veel te weinig blijken!
Natuurlijk geldt dat ik je keuze helemaal kan begrijpen als je stopt want het is een grote tijdsinvestering, maar ik hoop dat je doorgaat!
Kun je wel zien hoeveel bezoekers je hebt op een dag?

Irene zei

Mijn dag begint altijd met een vaste routine. Eerst de digitale krant en dan jouw blog. En dat kan ook 7 uur 's morgens zijn maar ook wanneer ik 's nachts slecht kan slapen en om een uur of vier wakker wordt.
Ik bewonder je doorzettingsvermogen om iedere dag weer te schrijven, ik doe het je niet na.
Maar ik begrijp ook dat het je iedere dag toch weer tijd kost om ervoor te gaan zitten en te schrijven.
Ik wacht af en ga zien wat je beslissing gaat zijn.
Succes!

Jurgen de Bruin zei

Jammer dat je overweegt om te stoppen met je blog. Om eerlijk te zijn, zijn het jouw verhalen die me steeds weer naar de VS doen verlangen. Ook daardoor kom ik volgend jaar weer naar Washington voor de "viering" van memorial day.
In jouw blog las ik voor het eerst over Roling Thunder. Ik kon me er geen voorstelling van maken dus ben ik zelf maar eens gaan kijken. Ook de monumenten en het "rondje" rond het Tidal basin hebben door jouw blog mijn nieuwsgierigheid gewekt. Old Ebbitt Grill was het eerste wat ik heb opgezocht toen we voor komende zomer een hotel hebben geboekt. Ik ben toch benieuwd hoe het er uit ziet. Het is een beetje alsof je in een boek rondloopt als je je blog volgt en vervolgens zelf in Washington bent. En dan heb ik ook nog eens de schrijfster mogen ontmoeten!! ;-)
Heel vaak reageer ik niet maar ik zal je blogs zeker missen als je besluit te stoppen.

Grt,
Jurgen

Anoniem zei

Ik zou het heel erg vinden als je zou stoppen met je blog. Ook al reageer ik niet elke keer, ‘s morgens bij de koffie is het altijd gezellig om je belevenissen te volgen. Dus niet stoppen maar lekker blijven bloggen!!!

Groetjes Marja

naomi zei

Lieve Petra

Ik reageer ook niet vaak. Maar lees en geniet dagelijks van je blog. En lees graag juist het normale leven en hoe dat verschilt ten op zichte van hier. Je moet alleen stoppen omdat jij het wilt of omdat het je te veel tijd kost of dat je het niet meer leuk vind en niet omdat je denkt dat je leven te saai is. Ik denk dat er genoeg mensen dagelijks je blig bezoeken en lezen.

En door jouw blog wilde ik DC zien en door je blog ben ik al op veel reizen mee geweest en nieuwe bucket list dingen gevonden. Dus het moet jouw keus zijn.

Liefs Naomi

Anoniem zei

Hoi Petra,
Ik snap dat het best een hele opgave is om dagelijks dit blog te schrijven, dat je daarom zou willen stoppen is heel begrijpelijk. Maar als lezer vind ik juist die dagelijkse dingen zo leuk, dus vanwege inhoud hoef je zeker niet minder te schrijven hoor. :-)
Ik zou het jammer vinden als je minder zou schrijven.
Hoewel ik niet vaak reageer lees ik wel elke ochtend je blog.
Angelique

Petr@ zei

Ik kan me voorstellen liever een energiezuinige auto aan te schaffen. Die zonnepanelen zijn een flinke investering die je er zelf niet meer uithaalt.

Ik zou het vreemd vinden als ik niet meer je blog zou kunnen lezen. Het is al 15 jaar zo'n onderdeel van mijn leven!
Misschien een idee om eens per week te schrijven en dan de highlights van de week? Al vind ik het juist ook erg leuk om de dagelijkse beslommeringen te lezen.

Familie Langens zei

Hoi Petra,

ik lees iedere dag je blog, vooral nu je het ook deelt via fb, is het makkelijk even. Ik vind het ook leuk om te lezen, ook je gewone dagelijkse dingen. Maar het is natuurlijk je eigen keuze, als het een belasting wordt, moet je stoppen, maar ik denk dat er met mij een heleboel mensen je blogs gaan missen. Ik volg nog iemand anders, maar die schrijft maar zelden en dan denk he weer niets en bij jou is het fijn iedere dag. Ik reageer wel vaker via fb dan hier, maar dat zul je wel gemerkt hebben!

Sonja zei

Respect hoe je trouw iedere dag een blog post. Persoonlijk zou ik het heel jammer vinden als je stopt, ik lees ze met veel plezier. Het geeft een uniek inkijkje in je/het Amerikaanse leven.

Jeanny zei

Wanneer je zou stoppen, zal ik je blog heel erg missen. Eigenlijk ben je ook een onderdeel geworden van mijn leven, haha. Het is zo leuk om je foto's iedere dag weer te zien over je Amerikaanse leven. Ik probeer wat vaker te reageren, maar meestal heb ik niets te zeggen. Zoals nu met de zonnepanelen: ik ben het helemaal met jou eens. Klaar. :)
Groetjes!!! Jeanny

Anoniem zei

Ja ik zou het ook heel erg vinden als je zou stoppen met jouw blog.
Ben eraan verslaafd,lees het hier iedere morgen weer,
en bewonder je energie iedere dag weer,om te sporten en dit blog te schrijven.
Denk dat je ook kunt zien,hoeveel mensen er iedere dag inloggen op je blog.
Dat zullen er niet weinig zijn.
Of 1 of 2x per week een blog schrijven..
Het is jouw blog en jouw keus wat je doet.
Hoop dat je blijft!

groetjes Joke

Nel zei

Jammer Petra, als je zou gaan stoppen. Is ook een onderdeel van mn week..maar het is jouw leven en jouw moeite die je erin stopt om alles met iedereen te delen.

Ik moet bekennen dat ook ik maar een enkele keer een reactie plaats. Soms heb ik een heel verhaal en lukt het niet om te posten, dan heb ik zoiets .... laat maar. Gelukkig een enkele keer lukt het wel.

Vanaf dag 1 heb ik meegelezen en de liefde voor Amerika is daardoor versterkt, soms m'n hoofd geschud voor dingen die bij jullie als normaal worden beschouwd. Maar het liefdevolle verhaal van je gezin heeft me geraakt.

Hoop dat je blijft, maar begrijp als jedit blog zal sluiten. Ik ga duimen :)

Marion2 zei

Neeee! Niet stoppen! Ik vind het zo ontzettend leuk om jouw blog te lezen
en zou het echt missen. Het is het enige blog dat ik lees, buiten de
incidentele over BZV en enkele andere televisieprogramma's.
Ik vind het allerminst saai! Je doet enorm veel, maakt interessante reizen,
ziet veel mensen. Daarnaast vind ik het gezellig om over je gezin te lezen
(herkenning!)en leer ik veel over mijn favoriete land Amerika.
Soms reageer ik niet, omdat ik dan alleen maar een saaie reactie kan geven,
maar zal het toch vaker doen.

Ik zou de zonnepanelen echt niet doen: wat een geld! Daarnaast blijken ze
brandgevaarlijk (met name als ze niet goed aangelegd zijn). Ik heb ook
het idee dat ze al een beetje achterhaald zijn als ik lees over fietspaden,
die van dat materiaal gemaakt kunnen worden en dakpannen waar het in zit.
Dat laatste lijkt me nog het beste.

Miek zei

Ik zou het ook heel erg vinden als je zou stoppen ....
Elke morgen een "stukje Amerika" bij mijn ontbijt , al jaren lang !
Ik vind jouw leven juist heel interessant ...
We hebben nog maar me net met en door jou mogen meegenieten van een fantastische reis!
Maar ook van de gewone dagen of de voorbereidingen voor een volgend reis geniet ik van!
Weet dat je voor mij (en voor velen anderen zo te lezen hier) elke dag je blog een stukje plezier geeft ....
Ik ga het vreselijk missen moest je stoppen ....

Unknown zei

Waarom schrijf je, wat haal je er uit en wat wil je er uit halen? Die vragen kan alleen jij beantwoorden. Je schrijft van je af wat je meemaakt als in een dagboek en zet voor jezelf zelf de dag op een rijtje. Je Nederlands blijft in ieder geval zo fijn op niveau! Menselijk contact via het scherm blijft lastig. Alle mensen die je blog regelmatig lezen, zijn wel mensen die naar je luisteren en geïnteresseerd zijn in je dagelijkse belevenissen. Maar een blog is geen gesprek waar je van het ene onderwerp in het andere gaat, meer een voordracht. En soms zijn er vragen, opmerkingen en soms ook niet als alles duidelijk is. Gezien de reacties die je nu krijgt, wordt je blog gewaardeerd en gemist als deze verdwijnt. Dat geldt ook voor mij!

En even over zonnepanelen. Ik vind ze te duur, de investering duurt te lang voor deze zich terugbetaald en in Nederland moet je uitkijken of je verzekering (brand)schade door zonnepanelen wel dekt.

Anoniem zei

Och Petra, dat zou ik wel vreselijk jammer vinden - ik volg je dagelijks en lees ook dagen terug als ik even niet in de gelegenheid ben geweest. Maar als het voor jou een last gaat worden moet je natuurlijk meteen stoppen, dat kan nooit de bedoeling zijn. Ik sluit me aan bij Marion2: ik reageer vooral niet omdat ik denk dat mijn reactie volledig niet interessant zijn - maar als je dat fijn vindt reageer ik graag regelmatiger. Ik hoor 't graag van je!

Groetjes,

Liesbeth

Tineke zei

Hoi Petra, ook ik vind het heel erg leuk je blog te lezen en zo met de VS verbonden te blijven;zou het heel jammer vinden als je gaat stoppen.
Door jou heb ik een heel andere kijk op de VS gekeken en veel herkening gehad toen mijn dochter met gezin bij Washington woonden.
De herkenning van gewone dagen afgewisseld met leuke dingen is zoals bij iedereen.
Lees je zelf ook blogs van andere.

Ron zei

Hi Petra,

Ik val ook onder de categorie, lees veel maar reageer (te) weinig.
Ik snap als je wilt stoppen, tis toch best een dingetje elke dag zoiets bijhouden.
Misschien voor jezelf wel een mooi naslagwerk ;)

t zou wel jammer zijn! Ik vind het altijd interessant om te lezen hoe jullie als gezin leven. Veel dingen zijn hetzelfde, veel dingen anders als wij het doen.

succes met het maken van je keuze!

Gr Ron

Anoniem zei

O nee, alsjeblieft niet stoppen!Ik reageer niet heel veel, maar lees je blogs elke dag en zou het heel erg missen als je ermee ging stoppen!

Je verhalen over jullie reizen, jullie dagelijkse leven, de dieren, de prachtige natuur, jullie kinderen zijn echt leuk en interessant om te lezen. Het gaat er in Amerika toch heel anders aan toe dan hier in Nederland, en je schrijft op een leuke manier. En je foto's zijn ook top!

Groetjes Carla

Anja L. zei

Nee, niet stoppen alsjeblieft! Ik vind het veel te leuk om te lezen iedere dag!
Maar ik snap het als je wilt stoppen hoor want je steekt er veel werk in.
Fijne woensdag!

Anoniem zei

Misschien -wekelijkse- avonturen uit jouw stukje van de wereld?
Of is Instagram iets voor jou, je houd van fotograferen en maakt mooie foto’s.
Ik zou het jammer vinden om helemaal niets meer van je te lezen... en je moet je Nederlands toch een beetje blijven oefenen ;-) ?
Met groetjes van Lian

Anoniem zei

Hallo Petra,

Ook ik reageer (bijna) nooit, maar lees hier ook al jaren mee. Je bent een onderdeel van mijn dag, zoals je dat voor velen bent lees ik hier. Zelfs je "gewone dagen" vind ik erg leuk om te lezen, dus ik hoop dat je er toch nog mee door zult gaan, hoewel ik ook best begrijp dat het nogal een karwei is om dagelijks te blijven bloggen.

Groetjes,
Maria

Petra zei

Soms denk ik dat er te weinig gaande is, maar ik blijf wel doorgaan hoor :). Het is deel van mijn routine.

Petra zei

Zo lang zou het bij ons ook duren voor het loont.

Petra zei

Niet precies, maar het is tussen de 200 en 300, maar dat zijn ook mensen die via Google hier komen

Petra zei

Na al deze leuke reacties ga ik zeker door!

Charly zei

Hallo Petra, ook ik lees intussen iedere dag je blog en hoewel ik vaak niet reageer, zou ik het erg jammer vinden als je ermee zou stoppen. Ik vind het erg leuk om zo een inkijk te krijgen in jouw leven in de VS.

Liefs, Charlotte

Anoniem zei

Lieve Petra. Ik zou het ook heel jammer vinden als je zou stoppen. Volg je nu alweer
zoveel jaren en vind het iedere morgen heerlijk om over je belevenissen te lezen. Het hoort gewoon bij mijn ochtendritueel. Reageren komt in de regel 's middags omdat ik dan achter de computer zit, Via mijn tablet is het typen wat lastiger .

Liefs Wil

Sally zei

Nou het is dus duidelijk dat order een graag je blogs lest en t jammer zal vinden als je stilt. Ik probeer vaak te reagirem (Hier of op fb) maar soms ontbreekt me de tijd of weet ik niet goed wat te zeggen en ‘like’ ik het gewoon. Maar je spooky dagboek geeft een heel leuk kijkje in je leven, soms heel herkenbaar als mede empty-nester met huisdieren, en ik volg je al zo lang...je voelt bijna als vriendin :-)

Sally zei

Grrrrr stomme spellingscontrole: iedereen*
Leest*, stopt* reageren* soort van*

Petra zei

@Jurgen -Na alle reacties ga ik zeker door

Petra zei

@Marka - Doe ik!

Petra zei

@Naomi - ik denk dat ik het schrijven zou missen

Petra zei

@ Angelique- ik blijf maar gewoon doorschrijven 😊

Petra zei

@Petra - inderdaad voor mij zou het ook vreemd zijn op te houden

Petra zei

@Anne-Marie - reageren via fb is net zo leuk 😊

Petra zei

@Sonja - dank je voor het compliment!

Petra zei

@ Jeanny - LOL

Petra zei

@Joke - ik ben iemand die iets iedere dag moet doen anders komt het er niet van

Petra zei

@Nel - ik heb een aantal goede redenen gelezen om door te gaan dus dat doe ik

Petra zei

@Marion - ik denk dat Rick en ik het erover eens zijn dat het voir ons niet loont

Petra zei

@Miek - dank je voir je reactie. Ik ga met frisse moed verder

Petra zei

@Jolanda - dat van mijn Nederlands op peil houden is een heel goede reden inderdaad.

Petra zei

@Liesbeth- ja, reacties vind ik altijd erg leuk, maar ook dat moet geen verplichting worden

Petra zei

@Tineke - ja, ik lees ook andere blogs, maar de meesten schrijven niet zo vaak

Petra zei

@Ron - het is zeker een mooi naslagwerk, inderdaad

Petra zei

@Carla - dank je voor de complimenten!

Petra zei

@Anja - gezien alle reacties ga ik vrolijk door

Petra zei

@Lian - nee, als ik het wekelijks ga doen weet ik zeker dat er de klad in komt. Instagram gebruik ik af en toe, maar voornamelijk toch Facebook

Petra zei

@Maria - goed om te lezen, ik ga met frisse moed verder

Petra zei

@Charlotte - ik had even een dipje, maar alle reacties doen me goed en ik ga door

Petra zei

@Wil- ik ga vrolijk verder, erg leuk om te lezen dat er zoveel mensen meelezen

Petra zei

@Sally - inderdaad, we gebben veel gemeen. Ik vind jouw blogs ook altijd erg leuk.

MarijkeO zei

ik geniet zo van je blogs en neem bij deze voor vaker te reageren: beloofd🙋

Anoniem zei

A.u.b niet stoppen Petra, alhoewel ik me goed kan voorstellen dat je er af en toe geen zin meer in hebt. Ik lees altijd met zoveel plezier je blog! Vaste gewoonte van mij is eerst koffie zetten, laptop aan, nieuws lezen en dan naar Amerika. Ik reageer heel weinig omdat ik bang ben dan ik niets zinnigs te zeggen heb, maar ik zou ook gewoon kunnen zeggen dat ik weer heb genoten van je mooie foto's en verhalen. Ik lees al zo lang mee dat ik ook af en toe aan de kinderen denk, ben heel erg benieuwd hoe het met ze gaat en wens ze alle goeds. Ik vind het ook knap dat je iedere dag weer een boeiend verhaal kunt vertellen!

Truus zei

Anoniem heet Truus, ergens ging er iets niet goed.

Jurgen de Bruin zei

Yeahhhhhhhh!!!! Is de rest van de familie er ook blij mee overigens?

Anoniem zei

Beste Petra,
Toch blij om te lezen dat je doorgaat met jouw blog.
Ik lees trouw elke ochtend jouw blog of anders 's avonds.
Maar feitelijk reageer ik ook te weinig zoals zo veel andere lezers.
Ik lees graag jouw verhalen en beschrijvingen van je rondleidingen in Washington en verslagen van jullie reizen en hoe de kinderen het maken.
Groeten van hilde uit B. en te zien aan de reacties heb je toch vele stille lezers die weinig reageren maar wel geïnteresseerd zijn.

Petra zei

@Marijke - dat is leuk om.te lezen!

Petra zei

@Truus - geloof het of niet, maar soms ga ik speciaal iets doen om erover te kunnen bloggen!

Petra zei

@Jurgen - zij gebruiken het ook soms om te kijken wanneer iets ook alweer was

Petra zei

@Hilde - ja dat doet me veel goed!

Anoniem zei

Een wat late reactie maar ik was niet helemaal bij met lezen van je blog na mijn vakantie. Ik lees je blog al sinds je begon en ben niet zo'n reageerder. Maar je blog hoort er echt helemaal bij. Ik vind het leuk om je leven aan de andere kant van de plas te volgen. Zou het jammer vinden als je er mee zou stoppen. Ik zie dat je je gelukkig hebt bedacht :) Vooral door blijven gaan! groetjes! Bas