Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, november 14, 2018

Weer eens naar Great Falls

Allereerst iedereen heel hartelijk bedankt voor alle leuke reacties op mijn twijfels in mijn vorige blog. Ik ga met frisse moed verder!

Rick staat weer vroeg op, maar ik val terug in slaap en word met schrik om acht uur pas wakker. Gelukkig hoef ik vandaag nergens heen. Ik voel me niet lekker, veel pijn en heel moe. Waarschijnlijk dus geen wonder dat ik langer sliep.

Rick schenkt me een kop koffie in en draagt me op het vandaag rustig aan te doen. Ik pocheer een ei als ontbijt met natuurlijk een tomaat erbij. 

Zin om me op de elliptische machine uit te gaan sloven heb ik niet dus ik besluit op de plaats hard te lopen terwijl ik een kookshow kijk. Na een uur heb ik 8500 stappen bijeen en besluit dat de rest later vandaag wel zal komen. 
Terwijl ik "sport" word ik gek van Orion en de eekhoorn op het deck. Die laatste probeert via de horrendeur op de vogelvoeder te springen. Eerst denk ik dat die te ver weg is, maar de eekhoorn kan kennelijk vliegen en opeens zit hij er bovenop! Dat terwijl er een heel makkelijk te bereiken maiskolf klaarstaat voor hem. Kennelijk geldt hier het gezegde "waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan" niet!

 Voor mijn lunch ga ik naar Chopt en daar zijn twee dames bezig met de derde muurschildering in Vienna. Beiden zijn hier opgegroeid, maar wonen nu elders in de VS. Ze zijn beiden professionele muurschilders en krijgen bij dit project ook hulp van de James Madison high schoolers, de school waar onze kinderen heengingen. Het ziet er al goed uit!
 Bij Chopt stel ik mijn eigen salade samen en eet die daar op. Orion wacht op me in de van. Het is koud, maar mooi weer vandaag en ik besluit ervan te profiteren door naar Great Falls te gaan.

Onderweg rijd ik langs het Wolf Trap Barns theater en daar zie ik nog wat heel kleurrijke esdoorns. Daar moet ik foto's van nemen! De meeste bladeren zijn van de bomen, maar er is gelukkig nog wat diepe kleur te vinden. 
 

 
Dit mooie beeld staat er ook

Ook de weg naar Great Falls heeft nog wat herfstkleuren. Ik laat bij de ingang mijn America The Beautiful pas zien en heb nu al de helft van de $80 eruit! Het is niet druk en ik parkeer op de verste parkeerplaats om zo min mogelijk mensen tegen te komen met Orion.

We maken een lekker lange wandeling want er is niemand. Orion snuffelt en ruikt zich suf en is zeer in zijn nopjes. Zo jammer dat ik hem niet gewoon mee kan nemen zoals vroeger met Cosmo. Hij geniet zo, maar zijn angsten zitten hem in de weg. 

Na de wandeling loop ik naar de uitkijkpunten over de watervallen. Het heeft ongewoon veel geregend deze herfst en dat is te zien want het water raast voorbij. Het is zoals altijd indrukwekkend. Dit park is nooit hetzelfde en daarom ben ik er zo dol op.
 Het is maar vijf graden, idioot koud voor deze tijd van het jaar hier. Ik heb dan ook ondanks mijn handschoenen ijskoude handen. Ik voel me nog steeds raar en niet lekker en besluit bij Starbucks een warme groene thee te gaan drinken. Dat ontdooit me weer een beetje!

Voor ik naar huis ga haal ik nog avondeten benodigdheden bij de Giant. Het wordt vanavond een een pans kipgerecht met bloemkoolrijst. Het is best druk in de winkel, waarschijnlijk omdat er voor morgen sneeuw en ijs wordt voorspeld. Als ik buiten kom staat de bekende rode ketel van het Leger des Heils er met een als Santa uitziende man, die de met Kersttijd overal te horen bel schudt.

Rick is vroeg thuis want hij wil voor het slechte weer nog de tuin bladvrij maken. Mijn energie is helemaal op dus ik ben blij dat Rick telkens wil koken. Een goede takenverdeling, ik doe de boodschappen, hij kookt.

Dit gerecht wordt een van mijn favorieten. Kip met tomaat, ui, champignons en zwarte olijven in een harissa saus, die lekker pittig is maar niet te. Deze verschillende kooksauzen vinden wij een uitkomst om telkens weer een nieuwe combinatie van smaken te hebben.

Gezien het feit dat ik me zo raar voel ga ik na het eten naar boven. Hopelijk word ik niet ziek! Maar waarschijnlijk heeft het alles met het weer en mijn fibromyalgie opspelen te maken.

9 reacties:

Anja L. zei

Wat een leuke beestjes zijn eekhoorntjes toch. Ik moest gelijk weer aan een YouTube filmpje denken over een hindernisbaan voor eekhoorntjes.
Wat een hoop water in Great Falls er waren vast geen kayakers bezig. Lekker dat je Orion mee kon nemen.
Fijne donderdag!

Marion2 zei

Ik ben zo blij dat je blijft schrijven :)! Hopelijk gaat iedereen
lekker veel reageren.

Door jouw blog wil ik al tijden ook zo graag weer eens naar Washington.
Plannen te over: naar Tysons Corner (ik ben dol op de winkels in Amerika),
een rondleiding door jou in Alexandria, naar Great Falls, naar een mooi
landhuis uit vroeger tijden en naar Meadowlark Gardens. En dan Washington
nog...

Het weer lijkt nogal gelijk op te lopen: morgen is het nog 11 graden, maar
volgende week niet meer dan 5. Ook hier worden de bomen nu in rap tempo kaal.
Ik veeg me suf met al die bladeren, zal blij zijn als dat voorbij is.
Maar jammer van het mooie uitzicht natuurlijk.

Anoniem zei

Ben ook blij dat je besloten hebt te blijven schrijven. Ik zal wat meer reageren. Dat je ook weet dat er mensen meelezen en meegenieten van je leven.

Wat heerlijk dat je Orion lekker mee kon nemen. Heb de indruk dat het toch wel beter met hem gaat? Is hij nog "onder behandeling"? Ik hoor je er niet meer over nl.

Hopelijk voel je je morgen weer wat beter. Vaak doet een nachtje slaap wonderen, maar bij jou is het met de fibromyalgie een ander verhaal natuurlijk.

Groetjes Carla

Anoniem zei

Bij enkele blogs die ik lees kan ik ‘like/haha/wow/sad’ aanklikken zodat ik toch een snelle reactie kan geven, misschien ‘n idee?
En blijf af en toe een vraag stellen, ikzelf vind het dan ook makkelijker om te reageren, want ik blijf toch méér een lezer dan een schrijver ;-)
Maar leuk dat je blijft bloggen!
Lian

Tineke zei

De bomen zijn hier schitterend van kleur, de zon schijnt en dan lijken de kleuren nog feller.
Mijn oudste kleindochter is met een uitwisseling van school naar frankrijk, zo bijzonder om dan een app uit Parijs te ontvangen, dan realiseer je je weer hoe snel de tijd gaat. Leuk dat we tegenwoordig zo goed kunnen meeleven.
Fijn dat Katja's huis bijna klaar is. Mooi vooruitzicht dat alle kinderen thuis komen met de kerst.
Ga je nog sinterklaas vieren, ik heb vanmorgen de eerste cadeaus gekocht.

Anoniem zei

Ook ik vind het erg fijn dat je doorgaat met je blog, het hoort zo bij mijn dagelijkse ritme ;-) Wat fijn dat er bij jullie zoveel mogelijkheden zijn om afwisseling aan te brengen in het "buiten de deur" eten en dat dat ook nog eens heel gezond kan zijn. Ik zal echt proberen wat vaker te reageren, kan me voorstellen dat dat wat motiverender werkt om door te gaan met je blog.

Groetjes,
Maria

Petr@ zei

Fijn dat de wandeling in Great Falls goed ging met Orion. Hopelijk lukt dat vaker.

Leuk, die muurschilderingen. Bij ons hebben ze op een favoriete plek voor hangjongeren ook muurschilderingen gemaakt, met de jongeren samen. De bedoeling hierachter is dat ze het dan niet gaan bekladden en tot nu toe werkt dat goed.

Anoniem zei

Wat leuk dat je verder doet met je blog, ik lees het nog steeds dagelijks. Begrijpelijk dat je soms twijfelt om verder te doen ermee. Het zou inderdaad plezant zijn moesten we je blog kunnen liken zoals op IG, zou motiverend voor jou kunnen zijn. Is een eigen account op IG van Orion niets voor jou? Ik heb er een voor mijn eigen hondje en ik vind het erg leuk om regelmatig een foto of video van haar te posten en je krijgt heel veel reacties terug. Orion is zo fotogeniek!

Hopelijk voel je je snel beter.

Groetjes Brin

Petra zei

@Anja - Ja, heel veel regen de afgelopen tijd dus de rivier zit vol

@Marion - Rick is het helemaal met je eens! Hij heeft een hekel aan bladeren ruimen. Vroeger harkte ik nog om beweging te krijgen maar het is te zwaar voor mijn schouders.

@Carla - Orion is wel aan medicijnen, maar de behandeling is jaarlijks tenzij ik vaker wil. Het is echter zo duur dat ik eens per jaar genoeg vind, tenzij hij zich heel slecht gaat gedragen. We houden er gewoon rekening mee om hem weg te zetten als er onbekenden komen.

@Lian - Jammer genoeg biedt Blogger dat niet. Sowieso is de mobiele versie beter dan de internet versie. Daar kan ik individueel antwoorden, hier niet. Dit blog is zo groot dat verhuizen naar een andere site niet mogelijk is.

@Tineke - We hebben het nog niet over Sinterklaas gehad. Iedereen heeft het zo druk. Maar volgende week komen Katja, Kevin en Saskia voor Thanksgiving dus wellicht besluiten we dan lootjes te trekken.

@Petra - Zo doen ze het in Richmond, waar Saskia woont, ook. Daar zijn heel veel interessante muurschilderingen. Ik neem me telkens voor daar specifiek foto's van te gaan nemen, maar dat is er nog niet van gekomen.

@Brin - Ik plaats het op Facebook en krijg daar likes, maar zoals ik hierboven aan Lian al schreef biedt Blogger die mogelijkheid niet. Orion is inderdaad fotogeniek, ik zal er eens over denken hem zijn eigen IG te geven (ik heb er wel een, maar doe er niet veel mee).