Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, november 21, 2018

Saskia thuis voor Thanksgiving

Vannacht heb ik vreselijk slecht geslapen. Mijn benen deden pijn en daardoor kon ik maar niet in slaap komen. Als Rick dan ook om kwart over zeven opstaat ben ik daar nog lang niet klaar voor. Pas om kwart over acht, laat voor mijn doen, lukt het me op te staan.

Rick heeft de koffie al klaarstaan en vertrekt voor een halve dag naar zijn werk. Het Thanksgiving weekend is altijd lekker lang met zijn viereneenhalve dag. Ik smelt wat kaas op mijn tomaat en heb zo een lekker Nederlands ontbijtje.

Eigenlijk is de verleiding groot om op de bank te gaan zitten en niets te doen, nu ik me zo moe voel. Maar dat is geen optie want er moet bewogen worden. Ik besluit mijn sporttijd te halveren en een half uur op de elliptische machine te doen. Zo geef ik mezelf toch even een beetje "vrij".

Mijn vriendje geniet van zijn botje

Het is vandaag guur weer dus ik kleed me warm aan en neem dan Orion mee de van in. Ik ga naar de grote Whole Foods in Fairfax om daar veganistische bijgerechten voor het Thanksgiving maal voor Saskia te zoeken. Ik vind spruitjes met pepita's, een pittige salade en een veganistische appeltaart. Saskia houdt net als ik niet van pumpkin pie.

Eerst dacht ik hier te gaan lunchen, maar ik zie eigenlijk zo gauw niets van mijn gading. Het aanbod is groot, maar ik weet wel waarom. Ik heb enorme zin in pho met dit koude weer. Ik breng de boodschappen thuis en ga dan Vienna in.

Bij Viet Aroma weet de serveerster al precies wat ik ga bestellen. De citroengras pho met kip en groentes, zonder noedels, maar met extra limoen. Zoals altijd smaakt het weer voortreffelijk!

Rick sms-t dat hij op weg naar huis is. Ik denk klaar te zijn met mijn lijstjes voor vandaag tot ik de rol met groen ijzerdraad zie liggen. Die is bijna op en ik heb dat nodig voor meer kerstversieringen.
Zicht over ons pleintje van onze webcam, nog genoeg kleur te zien

Orion en ik gaan dus weer terug in de van en rijden naar Michaels. Daar heb ik het ijzerdraad snel gevonden en ik kan het niet laten ook te gaan kijken bij de kerstspulletjes voor mijn feeentuintje. Daar zie ik dat alles halve prijs is! Ik neem een leuk huisje mee, een kerkje en een kerstboom.

Rick is intussen thuis en Saskia is in aantocht. Zij wil graag een acai bowl van South Block en of ik die kan bestellen en ophalen. Zij hebben een handige app want die laat weten wanneer het eten klaar is. Ik haal het op en Saskia is net thuis dus kan meteen aanvallen.
Overal in de buurt staan de Japanse esdoorns te vlammen. Ik wil daar ook wel een van in de tuin! 

Intussen is Katja bezorgd dat ze vrijdag niet kunnen komen vanwege Kevins besmettelijkheid. Hij is vandaag nog ziek en dat laat dus alleen morgen en die virussen schijnen nog 48 uur na de laatste symptomen besmettelijk te zijn.  Misschien komen ze nu zaterdag of helemaal niet, ze laten het van hoe Kevin zich morgen voelt afhangen.

Het zou natuurlijk heel erg jammer zijn als ze niet kunnen komen. Aan de andere kant zitten wij niet op een buikvirus te wachten. We zien wel wat ervan komt.

Saskia's beste vriendin van de basisschool, Laura, is ook thuis. De dames vermaken zich zo te horen heel goed boven. Dan vertrekken zij naar Kaylee en dan is dat drietal onafscheidelijke vriendinnen weer bij elkaar. Zo grappig hoe er tussen die drie nooit een twee tegen een situatie is geweest.

Rick gaat ons avondeten halen. Ik geniet van een bordje sashimi en hij heeft een Griekse salade. Probleempje is dat daar bindsla inzit en de overheid heeft een waarschuwing afgegeven dat die niet gegeten moet worden vanwege e-coli bacterie besmetting, die tot nierfalen kan leiden. Rick eet er dus zoveel mogelijk omheen.

Intussen huilt de wind om het huis en maken wij ons klaar voor de koudste Thanksgiving in meer dan twintig jaar. Ik heb te doen met de mensen, waaronder een vriendin van mij met haar gezin, die morgen in New York kijken naar de Macy's parade, daar gaat het nog kouder zijn dan hier.

5 reacties:

Petr@ zei

Echt knap hoe je toch elke dag gaat sporten. Ik weet dat het helpt met de pijn maar je doet het toch maar elke dag!

Fijn dat Saskia er is met Thanksgiving. Hopelijk kunnen Katja en Kevin komen vrijdag of het weekend, maar inderdaad: buikgriep zit je niet op te wachten.

Ik wens jullie een hele leuke trip gezellige Thanksgiving!

Anja zei

Fijne Thanksgiving! Ik duim voor jullie dat Katja en Kevin erbij kunnen zijn.

Marion2 zei

Wat gezellig dat Saskia er al is. Dat gezellige gebabbel
boven kan ik soms nog wel missen. Handig dat WholeFoods
zoveel lekker veganistisch voedsel heeft.

Ik moest even opzoeken wat bindsla is. Ik blijk het te
kennen als Romeinse sla. Kun je daar alleen in de VS
ziek van worden of geldt dat overal?
Zo zag ik laatst een item over sojabonen (edamane?):
https://radar.avrotros.nl/uitzendingen/gemist/item/radar-checkt-sojabonen/

Ik wens jullie een heel gezellige Thanksgiving!

Anoniem zei

Ik heb echt bewondering voor je. Dat je toch, ondanks je pijn allerlei dingen onderneemt. Zelf zou ik, denk ik, diep onder mijn dekbed duiken.

Petra zei

@Petra - Juist dat het helpt met de pijn motiveert me.

@Anja - Dank je, ze komen toch morgen

@Marion - Ik kreeg bindsla als vertaling voor Romaine, maar Romeinse klinkt veel logischer. En nee, het geldt enkel voor de VS en Canada, hoewel ik niet weet of jullie Romeinse sla hiervandaan komt.

@Anoniem - Dank je, ik moet toegeven dat die neiging er heel vaak is!