Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, november 19, 2018

Nog even een heel lekkere dag voor winter terugkeert

De zon schijnt en het belooft nog een lekkere dag te worden. Ik ben dan ook keurig om kwart voor acht uit de veren. Rick was dat al langer en komt net weer boven om te douchen.

Als hij vertrokken is naar zijn werk eet ik gerookte zalm en een tomaat als ontbijt vergezeld met een Blond Amsterdam mok met door Rick gezette koffie. Dan geef ik Orion ontbijt in zijn bench en vertrek naar Anytime Fitness.


Nog steeds heel wat kleur te zien, ondanks de harde wind de afgelopen week

Mijn uur op de ARC trainer gaat snel en ik heb mijn 10000 stappen bijeen als Sharon aankomt voor de personal training. Ik heb pijn in mijn linkerbeen en na de gewichtenroutine gebruikt Sharon haar speciale massage apparaat daarop. Dat helpt gelukkig wel iets.

Het is een heerlijke vijftien graden als ik naar huis rijd en in de zon voelt het veel warmer. Zonder jas breng ik de kerstversieringen op het deck aan. Orion rent even met Mia van de achterburen langs het hek, maar als ik haar hoor hoesten roep ik hem terug. Er heerst hondengriep en al lijkt ze niet ziek, dat hoesten klinkt raar.

Nadat ik de laatste draad met witte lichtjes met gevaar voor mijn leven heb gehangen is het tijd om te douchen. Daarna neem ik Orion mee en ga eerst lunch eten bij Noodles & Company. Mijn favoriete salade eet ik buiten op hun terras op. In het zonnetje is het zelfs te warm voor mijn jas.

Bij Walgreens haal ik Orions medicijnen op en dan is mijn laatste stop bij Whole Foods. Daar koop ik weer wat bottenbouillon met kruiden erin. Die vind ik lekker als ik trek krijg want er zit veel proteine in. Verder haal ik avondeten.

Thuis lijn ik Orion aan zijn lange lijn aan de lantaarnpaal in de voortuin. Dan ga ik verder aan de kerstlichtjes. Ik maak de "landingsbaan" af en hang nog wat meer gekleurde lichtjes. Nu is de verlichting gedaan wat mij betreft. Na Thanksgiving zullen we de sneeuwpoppen e.d. naar beneden halen.

Lorraine komt even kletsen en Orion is helemaal verdrietig als zij niet al haar aandacht aan hem geeft. Ik vind het zo lief om te zien! Na een tijdje gaat hij dan maar liggen met een heel diepe hondenzucht.

Lorraine's nichtje krijgt dinsdag haar tweede kindje, maar er zijn zorgen want Anita heeft zwangerschapsdiabetes en er zijn zorgen om eclampsie. Hopelijk gaat het allemaal goed! Ik ken Anita ook al vele jaren want Chuck en Lorraine namen haar en haar twee broers onder hun dak nadat hun ouders overleden waren. Hopelijk gaat het allemaal goed.

Om kwart voor drie ga ik naar binnen want Lisa zal om drie uur komen voor een massage. Vanochtend ben ik een was begonnen en ga naar boven om die in de droger te doen. Alleen is de machine gesloten en er staat een foutmelding van F35 op te knipperen. Weet ik veel wat dat is???

Op hoop van zegen druk ik Stop in, want er staat dat dat de deur opent. De machine maakt allerlei geluiden, maar de deur opent niet. Terwijl ik de trap afloop gaat de wasmachine deur open. Ik start hem opnieuw en nu gaat het wel goed.

Beneden wacht ik op Lisa en heb Orion aan zijn lijn. Ik probeer hem weg te houden terwijl zij haar tafel opzet. Daarna gaat Orion altijd lief liggen slapen. Het is drie uur en nog geen teken van Lisa. Dat is wel heel ongewoon, ze is meestal een kwartier te vroeg.

Dan bedenk ik me dat ik mijn telefoon niet bij me had en ga kijken of er een sms is. Die is er natuurlijk. Lisa's remmen begaven het en dus zit ze bij een garage. Ik vind het niet erg al zou ik een massage goed kunnen gebruiken. Nu kan ik nog een uurtje voor op de stoep genieten van de warme zon.

Als het te koel wordt ga ik de Boer Zoekt Vrouw aflevering van gisteren bekijken. Ik ben niet verbaasd over de keuzes van de laatste twee boeren, maar denk niet dat het blijvend gaat zijn. Eigenlijk zie ik maar een mogelijk blijvende relatie. Ach, twintig procent succes is beter dan The Bachelor/Bachelorette zullen we maar denken.

Tot mijn grote verbazing komt Rick om tien over vier al binnenlopen. Hij heeft daglicht nodig, want ook hij wil de lichtjes vandaag klaar krijgen. Trots komt hij een uur later binnenlopen en ik ga naar buiten om een foto te nemen.


We zijn niet de enigen, die al kerstverlichting hebben, want twee huizen verderop heeft buurvrouw Jeanne haar huis vandaag professioneel laten versieren. Voor ons is het wel het vroegst ooit en het voelt goed om dit vaak heel koude akkefietje al gedaan te hebben!

Voor ons avondeten heb ik onze favoriete meerkleurige kerstomaatjes, Castelvetrano olijven en verse augurk salade gemaakt. Daarbij hebben we zalm van Whole Foods en een bloemkool puree met zongedroogde tomaat er doorheen. Het smaakt natuurlijk allemaal erg goed.

Katja voelt zich intussen wat beter en het buikvirus is langs alle vrouwelijke familieleden en kinderen in Kevins directe familie gegaan. De mannen zijn tot nu toe gespaard gebleven. Hopelijk blijft dat zo met Thanksgiving in aantocht. Rick en Kai kregen ook nooit die virussen. Mijn theorie is dat mannen niet zoveel close lichamelijk contact hebben met kinderen of vrienden en daardoor bespaard blijven.




9 reacties:

Petr@ zei

Heerlijk nog zo'n warme dag tussendoor. En fijn dat alle kerstverlichting hangt. Ziet er gezellig uit!

Hè wat naar van Lorraine's nicht. Hopelijk gaat alles goed en heeft ze dinsdag een mooi kindje in haar armen.

Fijn dat Katja weer is opgeknapt.

Tineke zei

Wat staat het weer gezellig , nu je kerstverlichting hangt.
Wij hebben de tuin veranderd dit jaar, waarbij pergola er niet meer is waar we altijd de lichtjes in hingen, nog even bedenken waar we ze nu gaan hangen.
Ik heb juist altijd het idee dat ik veel weerstand opbouw door het omgaan en knuffelen met de kleinkids.

Anoniem zei

Ziet er reuze gezellig uit die kerstverlichting! Beetje brutale vraag, maar gaan jullie de webcam ooit nog herstellen/vervangen??? ;-) Was altijd zo leuk om te zien als er bijv. 's nachts een laagje sneeuw viel dat je dat meteen kon zien..... ;-) Even nog een andere vraag: het komt niet uit je blog van vandaag maar ik heb regelmatig "cul de sac" voorbij zien komen in je blogs, wat is daar de Nederlandse benaming voor? Of is die er niet?

Groetjes,
Maria

Marion2 zei

Wat fijn zo'n warme dag tussendoor. Slim om dan meteen maar de
lichtjes te doen. Het ziet er heel mooi uit.
Hier is het vandaag water-, waterkoud. Brr.

Wat aandoenlijk dat Orion zo op de buurvrouw reageert. En wat
een goede mensen dat ze voor hun nichtje en neefjes hebben gezorgd.

Anoniem zei

Het ziet er weer gezellig uit met de kerstverlichting.We wachten nog even tot Cathy en Cees weer terug zijn van hun vakantie.De vluchten met Delta verliepen voorsppedig. Heel gunstig weer en dat leverde tijdwinst op. Geen 11 uur naar Salt Lake City maar slechts 9.50uur. In tegenstelling tot andere airports is SLC klein en de mensen heel vriendelijk.In no time had ik alle controle gehad. Ook naar Las Vegas was de vlucht slechts 1 uuri.p.v.1.30 .Mooi meegenomen. Op naar de baggage en daar kwamen Cathy en Cees al met mijn koffer aan. Hij wist de kleur nog van mijn koffer.Op naar huis waar ik natuurlijk de uitbundige begroeting van de honden onder ging.Het is heerlijk weer terug te zijn in Las Vegas.Het voelt gewoon als " thuiskomen " .
Groetjes Will

Angela zei

Wat gezellig met al die lichtjes!

Miek zei

Mooi je kerstverlichting! Ik kom al helemaal in kerststemming !
Morgen dan ook maar al een deel bevenhalen en in het weekend naar de kerstmarkt in Londen!

Petra zei

@Petra - Ja, ik hoop ook dat het goed gaat met het kindje. Katja is opgeknapt, maar nu is Kevin de sigaar.

@Tineke - Dat zal best, maar daarvoor moet je wel eerst veel ziek worden, ik althans. Met mijn fibromyalgie is dat een ramp.

@Maria - We hebben een heel goede camera, maar Rick heeft nog niet kunnen vinden hoe ik die op mijn blog kan zetten :(. Cul de sac betekent eigenlijk gewoon pleintje, zoals deck een soort houten balkon is.

@Marion - Het was hier ook ijzig vandaag en Thanksgiving wordt de koudste in twintig jaar. Onze buren zijn werkelijk schatten, we hadden niet beter kunnen treffen!

@Wil - Geniet er weer van daar in het warme Las Vegas! Ik kan me voorstellen dat je je er helemaal thuis voelt.

@Angela - Ja, he?

@Miek - Wat leuk een kerstmarkt in Londen! Ik ken ze eigenlijk alleen uit Duitsland. Er schijnt een leuke in Baltimore te zijn, die we dit seizoen willen bezoeken. Wie weet eindelijk Europees aandoend, de meesten hier zijn maar klein.

Anoniem zei

Hallo Petra, bedankt voor je reactie. Ik vroeg het me al zo lang af en kon het eigenlijk nergens terugvinden. Fijn dat ik het nu toch weet!! ;-) Groetjes, Maria