Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, oktober 20, 2003

Ik ga nog als een gebarsten plaat klinken, alweer prachtig weer! Ik wilde eerst naar de Shenandoah gaan met Kai en Saskia vanmiddag, omdat ze een korte schooldag hebben op maandag. Maar ik las, dat de bomen daar nog niet in volle kleur zijn en het is best ver weg, dus maar tot dit weekend of volgende week wachten.

Maar vlak voor ik naar de sportschool vertrok ging de telefoon en het was een van mijn vriendinnen, die een dochtertje van Saskia's leeftijd heeft, die vroeg of we mee naar Cox's Farm gingen. Cox's farm heeft een "fall festival" van eind september tot begin november met van alles te doen voor de kinderen. Glijbanen, rollen in het hooi, slingeren aan een touw en klimmen op hooibalen. Er is kettle corn (zoetzoute popcorn), gratis cider en appels. En een "hay ride", een rit door de velden op een kar met hooi achter een tractor aan met een "alien" die handen komt schudden en allerlei Halloween beelden, inclusief een gekke George Bush en Hil en Bill. En je gaat door een "spook" schuur, donker met enge geluiden.

Mijn vriendin nam de twee meisjes op sleeptouw en ik bleef bij de jongens, beiden 11. Ik was eerst nog een beetje bezorgd, dat ze er te oud voor zouden zijn, maar niets was minder waar. Ze gleden, sprongen, rolden en schommelden als de besten.

Ik had een jas meegenomen, want vorig jaar, toen ik daar was, was het ijskoud. Maar vanmiddag werd het waarempel warm. Ik ben zelfs verbrand in mijn gezicht. Wie had dat gedacht!

Als afsluiting van de leuke middag mochten de kinderen een pompoen(tje) uitzoeken. Na nog een gallon cider te hebben gekocht, vertrokken we weer richting huis.

En nu zit ik Man bijt Hond te kijken op BVN en ze zijn op bezoek in Montana, bij een ouder stel. Kostelijk, die mensen hebben een heerlijk gevoel voor humor en zijn echt het stereotype cowboy stel. Natuurlijk is Montana heel anders, dan hier in het dichtbevolkte oosten. Maar toch zijn de mensen hier ook zo hartelijk.

Nu hebben ze een paar Belgische brandweermannen in Richmond, Virginia, hier maar 2 uur vandaan. "Onze" brandweerwagens zijn zo gigantisch vergeleken bij de Europese. En de brandweermannen (veelal vrijwilligers) zijn er supertrots op, ze zien er dan ook altijd pas gepoetst uit. Kai heeft een keer een verjaarspartijtje bij de Fire Department gehad. Die zijn gratis, fantastisch dus! Een brandweerman liet de kinderen de auto zien, de sirene horen en het pak voelen. Ze mochten de helm niet opzetten, want die is zo zwaar, dat het hun nek zou kunnen breken (de kinderen waren 3 en 4). Als herinnering mochten ze een plastic brandweerhelm meenemen. Het was een van de beste verjaarspartijtjes, die Kai gehad heeft!

Hieronder een paar foto's van Cox's farm:

0 reacties: