Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, oktober 21, 2003

Pff, op sommige dagen ben ik blij even te zitten! Vandaag was dus zo'n dag. Eerst naar Centreville naar de "verre" sportschool gegaan. Onderweg zag ik allemaal standjes met pompoenen, appels, chrysanthen en Indian corn, heel kleurig en leuk. Al die producten komen van locale boerderijen, dus ik stop meestal wel en koop iets, al is het maar pepper jelly (pittige groene of rode jam, heerlijk met cream cheese!). Maar vanochtend had ik haast, dus was het alleen maar "eye candy" (oogsnoep, uitdrukking voor als je iets mooi vind om naar te kijken).

Na het oefenen vloog ik naar de Duron winkel om verf te kopen voor onze "family" room. Dit is de kamer waar ik nu zit en waar we het meest vertoeven. Ik wil die kamer 2 verschillende kleuren blauw verven. Het zal nog wat worden, want hij is 3 meter hoog, dus ik moet wachten tot Rick kan helpen. We hebben hier een Friese stoeltjes klok hangen en daardoor wil ik de muur niet te donker, anders valt die klok weg.

Nu wordt het donker rond de tv en open haard en lichter op de grote muren. Zo'n beetje de blauwe kleuren, die je in Delfts Blauw vindt. Dit ook, omdat we veel Delfts Blauw hebben in huis. Grappig, he? In Nederland zou ik er niet over denken om daar zoveel van te hebben, maar hier vind ik het gewoon passen. Ik heb ook allerlei van die tegeltjes met Nederlandse gezegden, zoals "Praat hier niet over uzelf, dat doen wij wel als u wegbent" en andere cliche's.

Toen ik een keer foto's liet zien aan Nederlanders van de inrichting van ons huis, merkte er een op, dat het er wel erg Amerikaans uitzag. Tja, nogal logisch, toch! Maar we zijn goede klanten van IKEA, hoor, dus er is veel Europees spul te vinden in ons huis. Maar je kunt nu eenmaal geen klein bankstelletje in een enorme kamer zetten, dat zou niet staan.

Toch vind ik dit een heel gezellig huis met veel Nederlandse accenten. Gek genoeg vinden de Amerikanen het er hier erg Europees uitzien. Zij zijn over het algemeen dol op antiek en Rick en ik op modern(er).

De katten zijn dol op onze Luxaflex (het is een ander merk, maar ik weet niet hoe ze anders in het Nederlands heten). Ze kauwen door de draden, die ze op moeten trekken. Dus, omdat we toch aan het huis bezig zijn, besloot ik maar nieuwe te gaan bestellen. Maar ik was in de verkeerde buurt, want de winkel, waar we ze hebben gekocht, Blinds To Go lag 10 mijl verderop. Ik had geen tijd om zo ver weg te gaan, dus maar proberen bij een concurrent, Next Day Blinds. Helaas, zij verkochten geen vinyl, enkel aluminium. Maar, en dit vond ik heel aardig, hij mat mijn Luxaflex voor mij en vertelde me, dat ik waarschijnlijk succes zou hebben bij Home Depot, als ik niet zo ver wilde rijden. Dus hij was ontzettend behulpzaam, ondanks dat hij niets aan mij kon verkopen.

Ik had alweer genoeg van het rondgerij en stopte nog bij Whole Foods Market voor ons avondeten en ging daarna huiswaarts. Ik hoorde onderwijl op het nieuws, dat zij als eerste supermarkt keten de omstandigheden waarin dieren voor de slacht verkeren werkelijk in acht nemen bij inkoop van hun producten.

Verder vernam ik op het nieuws iets vreselijks, wat ik hoop, dat de Supreme Court zal veranderen. Namelijk, dat een late abortus, in geval van gevaar voor het leven van de moeder, nu verboden is. De senaat heeft zo'n wet net goedgekeurd en natuurlijk tekent conservatieve George Bush die meteen. Grrr!!! Ik vind het gewoon niet kunnen, dat mannen over het lichaam van een vrouw beslissen. Republikeinse Olympia Snowe uit Maine stemde tegen, maar Democratische Tom Daschle stemde voor. Van wat ik lees stemden de meeste vrouwelijke representatives tegen, maar ja, die zijn in de minderheid.

Ook heeft Florida gouverneur Jeb Bush (George's broer) een wet getekend om een vrouw, die al 12 jaar in coma ligt, in leven te houden. De man van deze vrouw en haar ouders vechten hierom. De man vindt, dat zijn vrouw zo niet zou willen leven, de ouders willen haar in leven houden. De man had bij het gerecht gewonnen en dus werd haar voedingsbuis verwijderd. Maar nu zal die weer worden aangebracht, vanwege deze nieuwe wet van Jeb Bush. Dit toont aan hoe autonoom de staten zijn, want als gouverneur heeft hij heel wat te zeggen. Maar wat is hier het antwoord? Moeten de ouders het recht hebben hun dochter in leven te houden of moet de man mogen besluiten het te eindigen. Duidelijk een moeilijke zaak en nationaal nieuws.

Een plaatselijke student wordt voor het gerecht gesleept, omdat hij mesjes in vliegtuigen van Southwest Airlines heeft verstopt. Zo wilde hij laten zien, dat het beveiligingssysteem niet deugt. En het lukte. Hij schreef email met allerlei details (inclusief zijn naam en telefoon nummer) naar de Transportation Security Administration, maar die namen het niet serieus. Tot de mesjes werden gevonden. Het plaatselijk sentiment is, dat hij een goede daad heeft gedaan, want de Administration is "caught with its pants down" (gesnapt met zijn broek naar beneden). Maar hij kan tot 10 jaar gevangenisstraf krijgen hiervoor!

Tot slot ben ik blij een partner gevonden te hebben hier, want het blijkt, dat Washington 100 alleenstaande vrouwen voor iedere 79 alleenstaande mannen heeft!

Morgen lekker de hele dag verven! En nu even het vervolg van Man Bijt Hond, bij de brandweer in Richmond, kijken. Leuk!

0 reacties: