Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, oktober 14, 2003

Grappig, ik merk, nu ik dit Blog bijhoud, dat veel meer dingen me opvallen, die ik voorheen als gewoon beschouwde. Zoals bijvoorbeeld, hoe belangrijk Halloween is in deze maatschappij. Overal waar je komt hangt Halloween versiering. Bij de dokter, bij de tandarts, bij de bank, noem maar op. Zelfs een van de benzinestations was versierd vandaag. Dit alles draagt bij aan de oplopende spanning gedurende de maand oktober. Het is echt een groot deel van het herfstgebeuren hier.

Het is nu toch wel echt herfstachtig buiten, bladeren beginnen van de bomen te vallen en dus is het harktijd. We wonen in een ontzettend lommerrijke buurt en zullen er zelf ook binnenkort aan moeten geloven. Wij schuiven de bladeren gewoon de stoeprand en de gemeente komt ze om de zoveel tijd opzuigen. Natuurlijk zijn die hopen bladeren heerlijke speelruimtes voor kinderen, maar er wordt, vooral langs drukkere straten, erg voor gewaarschuwd de kinderen er niet in te laten spelen. Dit omdat het wel eens gebeurd is, dat een auto over zo'n berg heenreed, terwijl er een kind in verstopt zat, met alle nare gevolgen van dien.

Sommige mensen doen hun geharkte bladeren in enorme oranje plastic zakken met een Jack O Lantern gezicht erop gedrukt. Op die manier hebben ze gigantische "pompoenen" in hun tuin. De meeste huizen zijn nu trouwens wel in Halloween spookhuizen omgetoverd, overal spinnerag, heksen, bezems en ketels. Ik heb foto's van de voorkant van ons huis op mijn Engelstalige blog gezet (zodra Blogspot het toelaat zal ik deze blog ook upgraden zodat ik foto's kan plaatsen).

Er zijn Halloween shows op tv (de kinderen (en ik stiekem ;)) kijken nu naar een leuke Halloween film op Disney Channel) en Halloween snoepjes (candy corn, bijvoorbeeld) en koekjes.

Vandaag draag ik een herfst sweater, met een vogelverschrikker en pompoenen erop, het is er eindelijk koel genoeg voor. En gisteren heb ik een Halloween broche gekocht met "Boo" erop. Ik moet toegeven, dat ik me wat Halloween betreft, net als een kind voel. De commercie heeft een goede aan mij. Mijn moeder liet ons vroeger nooit in een gekocht kostuum of "echt" zelfgemaakt kostuum in de gekostumeerde lampionnenoptochten meelopen, wat ik altijd dolgraag wilde en dat ben ik nu vast aan het inhalen. Ik leef me er helemaal op uit. En, en dat vind ik zo heerlijk, niemand die je uitlacht. Je bent niet de freak van de buurt als je meedoet. Nog 16 nachtjes slapen!

In Virginia Beach is vandaag het proces tegen de sniper John Allen Muhammed, die vorig jaar oktober dit gebied terroriseerde, begonnen. Ik ben benieuwd of ze een neutrale jury kunnen vinden.

De Supreme Court heeft besloten een zaak te horen over het gebruik van het woord "God" in de Pledge of Allegiance. Ik ben heel benieuwd waar dat op uitdraait!
Noodweer vanavond! We kunnen niet klagen over saai weer, dat is zeker. Het betekent koelere temperaturen voor de rest van de week, maar nog zomers vergeleken bij Nederland met 20 graden overdag.

0 reacties: