Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, oktober 23, 2003

Poeh, ik ben lichamelijk en emotioneel uitgeput! We hadden nogal een avontuur gisteravond.

Om een uur of half elf kreeg ik een instant message op Katja's Yahoo account voor een "age/sex" check. Ik vond dat heel raar, maar dacht, dat Katja een grapje maakte. Dus ik antwoordde iets raars. De persoon bleef vreemd reageren, dus vroeg ik Katja waarom ze zo raar deed. Bleek, dat ze haar paswoord aan een onbekende jongen had gegeven, die dus nu naar mij aan het schrijven was.

Zijn eigen screennaam had het woord "pimp" (pooier) erin en bij navraag bleek Katja niet eens te weten, wat dat betekent. Ik check haar instant message lijsten wekelijks, maar kan niet constant ieder berichtje scannen, hoewel ik me daarover nu verschrikkelijk schuldig voel.

Toen hij doorhad wie ik was, begon hij scheldwoorden te schrijven en in de volgende zin mij met verkrachting te bedreigen. Hij eindigde met "of ik schiet een kogel door je hoofd". Allemaal niet zo leuk, dus.
Omdat Katja niet wist wie hij was, was ik aanvankelijk echt in paniek, hij kon tenslotte zo dichtbij wonen. Gelukkig bleek uit een andere chat, die ze met hem had, dat hij aan de westkust zit.

Toch zat het ons helemaal niet lekker en besloten we de politie te bellen (en een bericht naar Yahoo te sturen, die tot nu toe niet gereageerd hebben). Daar werd het heel serieus genomen en een vrouwelijke agent kwam naar ons huis om met Katja en ons te praten. Het was goed voor Katja om te zien, dat het zo serieus werd genomen, want ze had twee kardinale regels gebroken: met een onbekende gechat en haar paswoord uitgegeven.

De agent heeft lang met haar gepraat en een copie van de dreigementen meegenomen naar het bureau. Nu gaat er een detective aan werken. Ik moet morgen langs het bureau, want ik wil de rest van de chats ook aan ze geven, want die vent was flink sexueel expliciet tegen een dertienjarige.

Natuurlijk hebben we uitgebreid met Katja gepraat en is het Internet voorlopig uit voor haar. Een grote straf, want het sociale leven van een tiener gaat tegenwoordig via instant messenger, het is de moderne telefoon.

Ik hoop, dat die vent na te trekken is, maar ik heb er een hard hoofd in. Ik vond het in ieder geval indrukwekkend, hoe meteen er door de politie werd gereageerd en dat nog wel tegen middernacht!

Verder heeft de dag in het teken van mijn angsten en twijfels hierover gestaan, dus veel is er verder niet te melden. Dit was al avontuur genoeg voor vandaag!

0 reacties: