Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, oktober 24, 2003

Vanochtend vroeg belde de detective van het politiebureau. Hij kwam hier langs om de chats van Katja en die "Chris" op te halen en maakte een afspraak om vanavond met Katja te komen praten.

Hij arriveerde om half zes en sprak eerst met mij om uit te vinden, wat mijn gedachten waren. Daarna had hij een lang gesprek met Katja, die zei, dat hij flink streng was en haar vertelde van zijn andere ervaringen op dit gebied. Na zijn gesprek met haar vertelde hij ons, wat de volgende stappen zullen zijn. Hij zal de informatie over die screen naam van Yahoo en AOL opvragen. Als het een volwassene blijkt te zijn, wordt de FBI ingeschakeld, omdat hij in Oregon lijkt te wonen. Als het inderdaad een tiener is, zoals hij zelf schrijft, worden zijn ouders en de locale politie ingelicht over zijn dreigementen aan mijn kant. Ook nam de detective Katja's computer mee voor verder onderzoek. Het onderzoek kan maanden duren, maar hij zal ons op de hoogte houden. Ik hoop toch zo, dat Katja een flinke les heeft geleerd!

Nog even bij haar blijvend, zij zit in de 8ste klas en dan moeten de kinderen een bepaald aantal uren vrijwilligerswerk doen. Katja wil dat bij het dierenasiel van Fairfax County doen, dus zullen we dat dit weekend opbellen. Dit vrijwilligerswerk zal ze tot ze uit high school komt blijven doen. Het is een vereiste als je je diploma wilt behalen. De verhalen over de lakse schoolpraktijken in de VS gaan absoluut niet voor Fairfax County op. Wat mijn kinderen op school krijgen is flink pittig.

Kai en Saskia hadden vandaag een afspraak met de oogarts. De kinderoogarts wel te verstaan. Zijn praktijk is helemaal ingericht naar kinderen. Bij het oogdruppelen kregen ze bijvoorbeeld eerst een verdovende druppel, zodat het helemaal geen pijn zou doen. Verder mochten ze tekenfilms kijken terwijl ze wachtten. Zo is zo'n bezoek zelfs voor de allerkleintjes niet erg en er waren een paar ukjes daar.

Alle medische specialiteiten hebben ook een kinderspecialist. Zo heb je een kindertandarts, ook daar hebben we kennis mee gemaakt. Die zorgt ervoor, dat kinderen zo weinig pijn hebben bij behandelingen, dat ze niet bang worden. Ik had er als kind wel zo een kunnen gebruiken, want ik ben doodsbang van de tandarts! Saskia heeft al een stel vullingen en vindt het leuk om erheen te gaan!

Bij de kinderarts is er een gezonden en zieken ingang. Morgen gaan we daarheen om een griepprik te halen (de ouders mogen ook) en dus nemen we dan de gezonde kant. Kinderen gaan hier veelal voor alles naar een kinderarts. Er zijn wel familiedokters, maar niet veel. Tot je 18e ga je naar de kinderarts.

Specialisten zijn ook voor volwassenen vaak het eerste bezoek. Gynecologen voor vrouwen en hun jaarlijkse onderzoek (veel vaker, dan in Nederland!), dermatologen ook jaarlijks en zo nog meer. De huisarts bestaat niet.

Verder zijn we verder gegaan met het huis verven. Vandaag de badkamers, eentje "peach" (perzikkleur?) en de ander een donker zeegroen. Het ziet er goed uit.

Morgen meer verven. Na de griepprik, dus. De kinderen krijgen Emla op hun arm, dat verdooft, zodat de prik minder pijn doet. Dit is vooral goed voor Saskia en Katja, die beiden een angst voor prikken hebben. Als ik er zo over nadenk, wordt er veel gedaan om angsten bij kinderen te verminderen. Heel goed, vind ik, als ik bij mezelf naga hoe ik nog steeds angsten uitsta voor tandartsen en prikken!

Nu lekker een rustige vrijdagavond, nou ja, rustig...voor zover dat lukt met 3 kinderen :D.

Nadat ik de kinderen weer naar school had gebracht na de dokter, ben ik weer aan het schilderen geslagen. Ditmaal onze badkamer (perzik kleur) en

0 reacties: