Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, februari 03, 2004

Ja, hoor, de scholen waren dicht vandaag. Wat een balen voor de kinderen, want nu hebben ze 4 sneeuwdagen opgemaakt (twee in september na Orkaan Isabel) en moeten ze 16 februari, President's Day, naar school. Dit is heel vervelend voor veel mensen, want het is het weekend bij uitstek voor iedereen om te gaan skien. Onze kinderen zullen wel in de schoolbanken zitten, want Rick en ik gaan dat weekend naar New York en zullen op tijd terug zijn.

Het is wel heel vervelend, dat de sneeuw dagen nu op zijn, want zoveel vrije dagen krijgen de kinderen al niet en een wintervakantie ook niet. Iedere sneeuw of ijs dag van nu af aan haalt een dag van hun vrije tijd af. Op een gegeven moment was de Superintendent zelfs van plan de Paasvakantie (1 week) aan te tasten ervoor. Dat gaf zo'n storm van protest (vooral van de Joodse gemeente), dat hij daar gauw van af zag, gelukkig.

Als er nog meer dan 4 dagen zijn, hakt het in op de zomervakantie. Alsof de kinderen in die paar extra dagen nog iets leren!

Vandaag weer een grote ronde van Democratische voorverkiezingen. John Edwards heeft volgens de prognoses in South Carolina gewonnen, dus hij blijft in de race. Ik mag hem ontzettend graag, hij heeft een jong gezin en zijn programma spreekt me aan. Helaas krijg ik dat gevoel bij Kerry niet. Die heeft mooie praatjes, maar in de Senaat kwamen die ook niet te voorschijn. Het blijft moeilijk, want ik zou zo graag iemand anders dan Bush stemmen. Maar er komen heel veel persoonlijke dingen bij kijken en dat maakt de keus niet eenvoudig.

Gelukkig zijn er nog 9 maanden om mijn beslissing te maken! Net alsof mijn ene stem uitmaakt! Maar toch, ik vind het wel belangrijk. En als ik op iemand anders stem dan Rick, worden onze stemmen tegen elkaar afgestreept. Maar toch, maar toch.

We gaan lekker American Idol kijken, Katja en ik. Ik lees wel eens over de Nederlandse "Idols". Wij hebben een heel interessant jureringspanel hier, met een Engelsman, Simon Cowell, meedogenloos, maar heel amusant!

Naschrift: Lieberman heeft net aangekondigd niet verder te gaan in de presidentiele verkiezingen. Ik heb allerlei Nederlandse analyses over het waarom van zijn falen gelezen, maar nergens wordt volgens mij de realiteit genoemd: hij is Joods. Ik denk, dat de meeste Amerikanen geen Joodse president willen. Ja, religieuze discriminatie, maar ik denk toch wel reeel. Met alle troep in het Midden-Oosten lijkt mij dit ook geen goed idee. Ben ik dan een anti-semitist? Het liefst zou ik een president zien, die helemaal zoals ik denkt, maar ja, dat zal nooit zo zijn. Lieberman is wel degelijk gevoelig voor de Joodse lobby en terecht, het is menselijk. Maar voor een president van een land, dat zoveel van doen heeft met de conflictsituatie tussen Israel en de Palestijnen is dat toch zeker niet aan te raden. Het verbaast me, eerlijk gezegd, dat dat in de Nederlandse media absoluut nooit genoemd werd. De Amerikaanse media noemen het niet, maar dat is "politiek correct", van de Nederlandse media had ik meer verwacht.

0 reacties: