Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, februari 09, 2004

Vanochtend in alle vroegte vertrok Rick naar San Antonio, Texas. We zijn vaag van plan daar in de Paasvakantie heen te gaan, dus ik heb hem geinstrueerd toeristische informatie mee terug te nemen.

Hij haalde de vlucht nauwelijks, ondanks dat hij ruim 2 uur van tevoren op het vliegveld was, want de veiligheidsmaatregelen zijn weer ernstig aangescherpt.

Het was vandaag gewoon warm buiten! Ik heb zelfs met open jas gelopen (ja, 7 graden voelt echt warm als je vrieskou gewend bent!). Maar vanochtend vroor het nog. Op weg naar school zijn er nog een paar delen van de stoep, die helemaal niet schoongemaakt zijn, en nu in een ijsbaan veranderd zijn. Kai maakte er een flinke smak op, nog harder vanwege de zware rugzak, die hij naar school moet dragen (het is echt onvoorstelbaar wat die kinderen allemaal van en naar school moeten nemen aan boeken e.d.).

Ik besloot er dus eens werk van te maken. In Maryland en Washington, DC kunnen mensen een boete aan hun broek krijgen als ze niet binnen bepaalde tijd hun stoep schoon hebben gemaakt. Meer dan twee weken leek me voldoende tijd en Virginia zou toch ook vast wel zo'n wet hebben.

Wrong! Ik belde de politie en legde de situatie uit. Oh, dan moest ik bij Parks and Recreation zijn. Vond ik al vreemd. De mevrouw bij Parks and Recreation was erg sympathiek, maar vertelde me, dat er echt niets aan te doen is. Zij hebben niet genoeg middelen om de vele mijlen stoep in Vienna schoon te maken en ze hopen, dat de bewoners hun naastenplicht doen.

Maar...en hier komt het: de staat Virginia staat geen wet toe, die mensen ertoe dwingt hun stoep schoon te maken of een boete te riskeren! Idioot! Natuurlijk, zo ging ze door, is het altijd mogelijk een rechtzaak tegen de eigenaar van de stoep aan te spannen, als je valt en gewond raakt. Of je kunt zelf gaan aankloppen en hen op hun nalatigheid wijzen. Eh, liever niet! We zullen dus maar met ijsstoepen moeten leven. Helaas!

Morgen is het stemmen geblazen. Alleen Kerry heeft reclames hier op tv. Clark is daarmee opgehouden en concentreert zich nu op Tennessee en Edwards heeft er niet genoeg geld voor. Waar Dean is, is me een raadsel. De gouverneur van Virginia heeft zijn steun voor Kerry uitgesproken, of dat wat waard is betwijfel ik altijd. Mark Warner, Virginia's gouverneur, is wel een goede goeverneur en hard aan het werk Virginia uit het rood te halen, maar heeft daarvoor wel wat onpopulaire beslissingen moeten maken.

Dat we in een begeerlijke buurt wonen heb ik altijd al geweten, maar dat de huizen hier in Vienna als hete broodjes gaan, niet. Ik sprak vandaag een kennis bij de sportschool, die het huis van haar vader had geerfd, hier een paar straten vandaan. Niets bijzonders, vrij oud huis. De dag, dat ze het op de markt zette, kreeg ze er maar liefst 38 aanbiedingen voor! Binnen 24 uur was het verkocht voor $50.000 meer dan ze ervoor vroeg. Als wij ons huis nu zouden verkopen, zouden we er zeker 75% winst op maken en dat in 5 jaar tijd! Maar als het aan mij ligt verhuis ik nooit meer!

Kai, Saskia en ik hebben gisteren de smaak van het bowlen te pakken gekregen. De kinderen hebben maandagmiddag vrij, dus hebben we van 1 tot half 4 BowlAmerica onveilig gemaakt. Helaas kan ik niet zeggen, dat ik ook maar iets beter ben geworden, maar we hadden flinke lol.

Verder is Saskia hard bezig geweest haar "Valentines" te schrijven. Op donderdag is er een Valentijnsdagfeestje en geven alle klasgenootjes elkaar een Valentine. Dat is meestal een kaartje, soms met een lolly of snoepje erbij. Een leuke traditie!

Vanavond hebben we Chinees besteld (Rick houdt niet van Chinees, dus dat is altijd een van de dingen die we tijdens zijn afwezigheid eten) . De kip sate daar is erg lekker, maar de pindasaus haalt niet bij Calve!

0 reacties: