Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, februari 16, 2004

We zijn er weer! Wat een fantastisch weekend hebben we gehad (hoewel berekoud!). Ik werk al hard aan het verslagje en de foto's, maar het is vandaag nog niet gelukt om het klaar te krijgen. Katja was het hele weekend al ziek (gelukkig is onze babysitter, Lauren, een verpleegster) en bleef vandaag ook nog ziek thuis. Ook Saskia kwakkelt. Eerlijk gezegd vond ik het heerlijk dit alles in de handen van iemand anders achter te laten! Natuurlijk hebben we heel regelmatig opgebeld hoe het ging en ziek of niet, er werd nog wel naar bowling gegaan, waar ze Cosmic bowlen deden. De kinderen genoten en Saskia miste Lauren toen ze gisteravond wegging. We hebben haar maar meteen voor nog een weekend in april gevraagd, voor ze naar San Diego vertrekt!

Vandaag was het wel weer even moeilijk om in het gareel te komen. Het was President's Day, wat gewoonlijk een vrije dag voor de kinderen betekent (Rick krijgt nooit vrij op dat soort dagen). Maar door de ijsvrije dagen moesten ze vandaag toch naar school. Een heel stel kinderen kwam niet opdagen, want hun families hadden al van tevoren ski vakanties geboekt en die werden natuurlijk niet afgezegd.

President's Day is in dit gebied wel bijzonder, tenslotte woont de president hier in Washington. Zo is er in Alexandria ieder jaar een historische parade met regimenten uit de tijd van George Washington. George Washington woonde op een steenworps afstand van Alexandria, op het landgoed Mount Vernon. Zijn echte verjaardag is 22 februari en dan mag iedereen, die "George" heet of die een verjaardag op 22 februari heeft, gratis zijn landgoed bezichtigen. Vandaag werd er een krans gelegd bij zijn graf daar.

Over presidenten gesproken, de voorverkiezingen zijn nog in volle gang. Morgen worden ze in Wisconsin gehouden en Dean heeft gezegd, dat, als hij verliest, het het einde van zijn run zal zijn. Vandaag verliet zijn campagne voorzitter zijn kamp. Volgens mij is het met hem gedaan. Kerry kan gewoon bijna niet meer de nominatie verliezen.

Intussen staat Bush onder vuur. Het zal hard op hard gaan in de maanden die leiden naar de verkiezingen in november!

Het vroor de hele dag, maar de kinderen zijn al helemaal aan de kou gewend. Vanmiddag speelden ze buiten en geen van hen had een winterjas aan en een jongetje droeg zelfs alleen een t-shirt met korte mouwen! Mij niet gezien!

In San Francisco trouwt het ene homo paar na het andere. Dit is wel bijzonder, want het is tegen de staatswet en toch doet de stadsregering het. Doet me denken aan toen de vrouwen stemrecht aan het afdwingen waren.

Ik ga eten, we hebben van Shark Club besteld: nachos (tortilla chips met kaas en chili en jalapenos) en Philadelphia steak and cheese sandwich.

0 reacties: