Ons pleintje nu:

woensdag, augustus 25, 2010

Een huis vol, weer

Saskia heeft vannacht bij Shannon gelogeerd, dus Rick en ik hebben het huis voor onszelf.  We ontbijten samen en dan vertrekt Rick naar zijn werk.  Gedurende het schooljaar zal dit veel vaker voorkomen, want Saskia zal voor dag en dauw naar de schoolbus moeten.

De dag begon bewolkt, maar tegen de tijd, dat ik klaar ben om naar de sportschool te gaan, laat de zon zich weer volop zien.  Wat een verschil maakt dat toch.  De wereld ziet er meteen weer zoveel vrolijker uit! 

Het is vandaag weer tijd voor gewichten en ik neem Saskia's Women's Health boek mee.  Ik begin met een half uur op de stairmaster en doe dan een paar programma's uit het boek.  Er staan duidelijke plaatjes bij en alle spieren komen aan bod.  Voor ik het weet is er anderhalf uur voorbij en dat is weer genoeg voor vandaag.

Sinds het drukke weekend heb ik nog geen tijd gehad om boodschappen te doen en mijn zus en kinderen komen vanmiddag.  Bij Giant pak ik een van de scanners en werk mijn lijstje af.  Zo'n scanner is zo handig en maakt het boodschappen doen zelfs leuk, vind ik.  Deze winkel heeft nu ook, als enige in onze omgeving, een weegschaal, waar je bonnetjes voor fruit en groente kunt afdrukken.

Als mijn zus komt, wil ik ook wat lekkere dingen voor de kinderen hebben.  Ik besluit vanavond een pastamaaltijd voor Rick en de kinderen te maken en zalm en spinazie voor mijn zus (die helemaal dezelfde smaak heeft, als ik) .  De zalm heb ik gisteren bij Whole Foods al gekocht.

Saskia is inmiddels ook thuis en meteen komen Laura en Alexandra ook.  Waarom was ik in 's hemelsnaam bang, dat het nu heel stil in huis zou blijven?  Onze jongste is de meest sociale van de drie, nota bene.

Het is inmiddels werkelijk voortreffelijk weer, dus ik ga buiten zitten lezen.  Halverwege de middag pak ik mijn fototoestel om de vlinders op onze struiken voor vast te leggen.  Ik zie een paar "dansen" en probeer die te fotograferen, maar dat valt allerminst mee!   Het worden wel grappige foto's, maar meer voor de fouten, dan het mooie.


Als ik net weer buiten zit te lezen, gaat de garagedeur open en daar is het gezin uit Massachusetts.  Het is alweer acht maanden geleden, dat we elkaar gezien hebben, dus het wordt een grote knuffelpartij.  De kinderen voelen zich meteen thuis en spelen met de Wii, op onze "speeltuin", op de trampoline en met Barbies.  Ondertussen kletsen Ayesha en ik gezellig bij buiten op het deck.

Rick komt thuis en we eten lekker buiten.  De kinderen genieten van de eenvoudige spaghetti met IKEA gehaktballetjes maaltijd.  Saskia heeft ook IKEA's speciale saus daarbij gemaakt en farfalle pasta.  Ayesha is het met mij eens, dat de Whole Foods zalm verrukkelijk is.

Terwijl Saskia en Shannon (die hier de komende twee nachten logeert, omdat haar moeder een operatie moet ondergaan) de kleintjes bezighouden, kletsen Ayesha en ik onder het genot van een glaasje wijn verder.   Het is leuk om te zien, hoe de kinderen zich hier thuisvoelen.

Het naar bed gaan wordt even moeilijk, want alle drie de kinderen willen bij Ayesha in de logeerkamer slapen  (Natalya wilde eerst bij Saskia en Shannon slapen).   De leeftijdsverschillen zijn iets anders, maar in veel opzichten doen mijn nichtjes en neef me enorm aan onze kinderen denken.  Ayesha heeft dat ook, ze kijkt naar ons als voorbeeld, hoe hun gezin over twaalf jaar zou kunnen zijn.

De post bracht mijn, hopelijk gemaakte, Olympus onderwater cameraatje terug vandaag, dus ik hoop heel wat foto's te maken morgen.   Alle drie de kinderen hebben een hoog knuffelgehalte, precies, wat ik nodig heb nu.  Het zullen een paar heerlijke dagen worden!

Wij hebben meer dan genoeg slaapplaats, nu Katja en Kai's kamers ook leeg zijn, maar de kinderen willen dichtbij hun moeder slapen.  Gelukkig hebben we ook een uitklapsofa in de recreation room naast de logeerkamer, waar we de twee oudere kinderen installeren.  Ik lees een paar Gouden boekjes voor aan Natalya van vijf, ik was vergeten, dat we die nog hadden.  De kinderen zijn oververmoeid en ik herinner me die dagen nog.  Arme Ayesha!  Hopelijk wordt het snel rustig.

10 reacties:

Becs zei

Heerlijk om even zo te genieten met de familie!

Anja zei

Geniet van je zus en haar kinderen!! Mooie vlinderfoto's heb je gemaakt.

Nynke zei

Leuk dat je zus er is!
Leuk ook om weer je blog te lezen, het is weer even geleden (we waren op een 'road trip'van twee maanden.. out West, zo geweldig!), we zijn ons nu (weer) aan het settelen in (State College,) Pennsylvania.. weer goed om hier te zijn!

Anoniem zei

Giant klinkt hetzelfde als Albert Heijn.
Trees

Anoniem zei

Soms vraag ik me af waar je de energie blijft halen om telkens met een huis vol gasten te zitten. In elk geval, geniet ervan
Ilse

Petra zei

@Becs - Heerlijk inderdaad die kleine knuffels!

@Anja - Dank je!

@Nynke - Jullie zijn dus weer "dichtbij". Heerlijk een road trip van twee maanden!

@Trees - Of het nog zo is, weet ik niet, maar Giant was inderdaad van Ahold.

@Ilse - Genieten doe ik zeker en het zijn makkelijke (en heel dierbare!) gasten.

Jesse zei

Veel plezier met je zus en haar kinderen. Leuk dat jullie dezelfde "eet" smaak hebben. Geniet ook van het mooie weer, dan genieten wij hier ook een beetje mee in onze herfst!
Hier bij AH doe ik ook al jaren boodschappen met de zelfscanner. Ik vind boodschappen doen alleen nog steeds niet leuk hoor...
Prachtige foto's!

Petr@ zei

Gezellig dat je zus met haar kinderen er zijn. Zo is je huis toch weer flink gevuld met mensen. Geniet er van!

Ik vroeg me af of je zus de kinderen ook tweetalig opvoedt?

www.ine1149.web-log.nl zei

Wat gezellig dat je zus met haar knuffeldiertjes op bezoek is. Ik kijk nu al uit naar de foto's van hen.
Veel plezier!

Nicole zei

Leuke foto´s, en ook heel mooi, heb je van de vlinders gemaakt. Fijn dat je zus er weer is! Geniet lekker van je tijd met hen.