Ons pleintje nu:

zondag, augustus 15, 2010

Uitpakken, wassen en Dinner for Schmucks

Het is maar zelden, dat ik zo laat als gisteravond naar bed ga en dat is maar goed ook!  Min of meer geradbraakt en helaas ook weer met pijnen, die ik de afgelopen twee weken niet heb gevoeld, sta ik tegen elven op.  Eigenlijk was ik al om acht uur wakker, want ik kan niet slapen, als het licht is, maar ik heb mezelf gedwongen te blijven rusten. 

Rick staat ook meteen met mij op en samen rijden we naar Starbucks.  Mijn pijnen zullen wel gedeeltelijk uitgelegd kunnen worden door het weer.  Het is vochtig warm en als we bij Starbucks uitstappen plenst het.  Ik bestel een venti ijskoffie met melk en caramelsiroop en weinig ijs en tot mijn verbazing heeft de vrouw voor mij ook "light ice" besteld.  Anders krijg je een kop vol ijs, legt ze uit.  Helemaal mee eens, bij soda's vraag ik zelfs geen ijs.  Ze zijn koud genoeg zonder.

Als we thuiskomen zien we Katja in Leah's garage staan kletsen.  Ik loop er even heen om Leah, Paul en Janet te begroeten.  We kletsen wat over de vakantie en over de "cornhole", die Paul en Leah aan het maken zijn.  Dit is een spel, dat traditioneel voor een football wedstrijd wordt gespeeld.  Het blijkt moeilijker te maken, dan ze hadden gedacht, en ze zijn er al bijna de hele zomer mee bezig!

Om nog een beetje vakantiegevoel te houden, had ik gehoopt, dat we op het deck zouden kunnen ontbijten, maar daar is het het weer niet voor.   De spinaziewrap smaakt wel weer erg lekker.   Na het ontbijt is het meteen uitpakken en wassen draaien geblazen.  Vooral Katja heeft heel wat te wassen na anderhalve maand weg!

De hele tas met Nederlandse etenswaren neemt nog het langst.  Helaas zijn de tassen duidelijk flink gemangeld.  Een paar blikjes Coco Rico zijn gaan lekken, dus alles voelt kleverig.  Ik vrees ook, dat de 10 zaden beschuiten tot kruimels verworden zijn.  Heel jammer, want die vond ik heerlijk en zijn, zover ik weet, niet via mailorder hier in de VS te verkrijgen.  Gelukkig zijn geen van de flessen gebroken en heb ik de Pepsels wijselijk in mijn handbagage meegenomen.

Katja klaagt, dat door alle zonnebrandcreme haar zilveren kettinkje uit Egypte zo vies is geworden.  Ook op mijn Pandora armband en ketting zit een vies laagje.  Op Facebook vraag ik suggesties om dat schoon te maken en een mengseltje van afwasmiddel, ammonia en warm water blijkt wonderbaarlijk goed te werken.

Mede omdat we zo laat opstonden gaat de middag snel voorbij.  We willen vandaag ook nog iets leuks doen, vooral, omdat het zulk somber weer is na alle zon van de afgelopen paar weken.  Katja is uitgenodigd bij Leah's familie voor het avondeten, dus we gaan er met zijn viertjes op uit.

We eten een vroeg diner bij California Pizza Kitchen, waar ik eens een andere pizza, dan de gewoonlijke Thai chicken, probeer.  Dit keer bestel ik er een met wilde champignons op hun nieuwe dunne deeg.  Heerlijk is het!  Kai's Buffalo kip pizza ziet er ook erg goed uit, die wil ik ook eens proberen.  Rick heeft zelf iets samengesteld en Saskia heeft de honing kip pizza, die mij veel te zoet is, maar waar zij dol op is.

Daarna lopen we naar AMC om Dinner for Schmucks te gaan kijken.  De kinderen hadden het daar de hele vakantie al over en ook Rick en ik keken ernaar uit deze film te zien.  Het is een heerlijk ontspannende film.  Steve Carrell is perfect in zijn rol als "schmuck" (sufferd), die toch ook weer heel aandoenlijk is.  Het verhaal is leuk, al zal het nooit een Oscar winnen, precies het goede vertier voor ons vanavond!

Terwijl ik hier zit te typen is het krekelconcert buiten zo luid, dat ik het binnen kan horen.  Ook dansen de vuurvliegjes voor de ramen.  Het is geen tropisch eiland hier, maar wel een "thuis", waar ik graag terugkom.

4 reacties:

Suus zei

Thuiskomen na een vakantie is altijd wennen he?
Wanneer begint de school weer?

Dinner for Schmucks... ik ben benieuwd... ik vind Steve Carrell altijd wel errug leuk..

Ik hoop dat het acclimatiseren niet al te lang gaat duren! Ik heb in ieder geval genoten van je verslag van de vakantie!

Groetjes,
Suus

Petr@ zei

Fijn dat jullie niet in Charlotte hoefden te overnachten. Als je op weg bent naar huis, dan wil je ook zo snel mogelijk thuis zijn!

Nog even en je kunt Cosmo weer in je armen sluiten.

B. zei

Jammer dat al het eten niet heelhuids is aangekomen maar gelukkig hebben ze deze keer niet overal van gesnoept bij de douane.

Petra zei

@Suus - Katja gaat donderdag terug naar school en we verhuizen Kai zaterdag. Saskia heeft nog tot 7 september vakantie.

@Petra - Dat deden we zo snel mogelijk vanochtend!

@Bibi - Ha ha, ja, inderdaad! Ik was vergeten, dat dat vorig gebeurde!