Ons pleintje nu:

woensdag, december 26, 2012

Opeens een witte wereld vanochtend


Pas om half tien word ik wakker.  Het valt me op dat er vreemd licht de kamer binnenvalt.  Gauw de lamellen openen en jawel, hoor, een witte wereld!  Dat is compleet onverwachts, want ze hadden hier enkel regen voorspeld. 

 

We hebben dan ook een "winter weather advisory" tot 13 uur en de wegen zien er erg glad uit.  Als ik op de straat achter ons een minivan een flinke slip zie maken is mijn beslissing snel genomen.  Vandaag ga ik voor de tweede dag achtereen niet naar de sportschool!  Ik overweeg zelfs een tweede dag vrij van het sporten te nemen.

Al sinds zaterdagochtend (vermoeden we, want we bemerkten het pas op zondag) werken de telefoonlandlijnen niet.  Grappig hoe je toch gewend bent om even de telefoon op te pakken en iemand te bellen.  Toen ik mijn broer wilde bellen om hem een fijne Kerst te wensen bleek dat de lijn "dood" was.

Het was ook opeens vreemd stil en uitgerekend met de Kerstdagen moesten we dus onze duurdere mobieltjes gebruiken om familie te bellen.  De familie in Nederland bellen we wel met Oud en Nieuw. 

Gelukkig zond Verizon zodra het kon vanochtend hun technicien hierheen en die kreeg tenminste de hoofdlijn weer aan de praat.  De tweede lijn werkt nog niet, maar die gebruikt Rick voornamelijk voor zijn werk, dus die is pas volgende week weer nodig.

Katja's telefoon is kapot en zij heeft in Blacksburg geen landlijn en dus een nieuwe nodig.  Ook Katja's laptop, die al vrij oud is, is terziele.  Rick en zij gaan dus de Boxing Day menigtes bij de mall trotseren en naar de Microsoft Store daar.  De malls zijn op de dag na Kerst altijd enorm druk met mensen, die cadeautjes ruilen of retourneren en cadeaubonnen willen gebruiken. 

Mij niet gezien, die drukte en de straten zien er nog steeds spekglad uit.  Ik ben als de dood van gladheid na op mijn 21ste mijn enkel gecompliceerd te hebben gebroken na met mijn fiets op een stuk zwart ijs te zijn uitgegleden.  Het is wel jammer, want ik durf bijvoorbeeld ook niet meer te schaatsen wat ik vroeger altijd erg leuk vond.  Maar ach, er zijn ergere dingen.

Toch wil ik wel wat aan beweging doen vandaag, want mijn spieren vinden dit weer maar niets.  De crosstrainer boven doet het niet meer, maar ik bedenk me dat de loopband wel goed werkt.  Al Wordfeudend en lezend zijn er zo veertig minuten snel wandelen voorbij.
 
Let op Cosmo daar onder de loopband

Cosmo houdt me gezelschap en ik bedenk me dat ik hem dan wel geen wandeling buiten kan geven, maar wel op de loopband.  Ik zet Cosmo erop en de snelheid op een paar kilometer per uur en hij lijkt het erg leuk te vinden.  Ik heb hem maar losjes vast aan zijn halsband, dus Cosmo zou zo van de machine kunnen springen, mocht hij dat willen. 

Zo loopt Cosmo een minuut of tien en dan hebben we er beiden genoeg van.  Niet perfect, maar weer eens wat anders op koude winterdagen (waarvan ik vrees dat we er deze winter veel meer gaan krijgen, dan vorige). 

Kai is inmiddels ook op en we eten lunch (brunch voor Kai) van de overgebleven lekkernijen van het buffet van maandagavond.  Vooral de prosciutto di Parma vind ik zo lekker!  Alleen heeft degene, die de plakken sneed, ze wel heel erg dun gemaakt.  Ik moet ze gewoon van het plastic af schrapen!

Niet veel later komen Rick en Katja thuis.  Zij hebben bij de mall geluncht en Katja is helemaal blij.  Ze heeft eindelijk weer een werkende telefoon en laptop.  Het is zo fijn haar weer even thuis te hebben, ik merk ook aan Rick dat hij daarvan geniet.  Niet dat we de andere kinderen ook niet superlief vinden, hoor, maar de tijd met Katja is nu zo beperkt.

Nu krijg ik dan even met haar te besteden, want we gaan onze nagels laten doen.  Ik heb daar, op Katja's verzoek, mee gewacht tot zij thuis was.  Mijn nagels zien er dus niet uit, maar zijn na Thu's bekwame werk weer helemaal keurig.  Grappig is dat Katja en ik dezelfde kleur Gelish uitkozen.  Dat gebeurde eerder dit jaar ook met Petra en mij.  We hebben nu dus dezelfde glitterend rode nagels, heel feestelijk.
 
 
Vanavond is hopelijk Saskia's laatste werkavond.  Rick brengt haar om kwart voor vijf naar Michaels.  Niet veel later sms-t Saskia dat ze haar portemonnaie wil, want ze wil nog wat dingen kopen.  Die brengen we naar haar toe op weg naar ons restaurant van vanavond.
 
Dat wordt Pazzo Pomodoro.  Het is er lang niet zo druk als de andere avonden dat we er kwamen, dus we krijgen meteen een tafel.  Onze serveerder is Italiaans wat bijdraagt aan de authenticiteit van het restaurant.  Ik bestel een Aperol spritz en natuurlijk kent hij dat drankje.  We delen gegrilde calamari en bestellen allen een pizza.  Die van mij met groentes, champignons en feta, heerlijk, al krijg ik hem bij lange niet op.
 
Bij het afrekenen vraag ik de serveerder in het Italiaans waar hij vandaan komt.  Hij antwoordt uit Napels.  Kennelijk heeft mijn Italiaans spreken Kai ook aangemoedigd, want die begint een heel gesprek over hoe hij Duits studeert en ook Italiaans leert.  Erg leuk en de serveerder vindt het duidelijk ook leuk dat wij zijn taal zo mooi vinden.
 

Thuis is het koud, ik heb koude handen en een koude neus.  Gelukkig heeft Rick met gisteren deze handschoenen gegeven.  Heerlijk warm worden ze met een USB koord.  De kou is echt weer hier. 

De anderen vertrekken de basement in voor een film.  Ik blijf boven naar Kerstfilms kijken.  We mogen hier dan geen tweede Kerstdag hebben, ik ben nog niet klaar met Kerst.  Wat mij betreft duurt dat de hele maand december.  Ik ben niet de enige, want ik hoorde nog Kerstliedjes en zag mensen in Kerstkleding rondlopen.  Een zo'n dag is gewoon te weinig!

16 reacties:

NannyOgg zei

Leuke kerstdag en hoop maar dat je niet te veel sneeuw zal krijgen deze winter!
Wij krijgen jullie storm morgen, dus ik ben benieuwd hoe het bij ons gaat eruit zien, ze zeggen 12 tot 16 inches.

Karen

Anoniem zei

Jullie hebben een leuke kerst achter de rug. Leuk idee om elk jaar een pyjama te geven.
Wij beginnen op kerstavond altijd bij mijn ouders want die vieren dan hun trouwdag. Tegenwoordig eten we hachee want met kerst krijg je nog genoeg te eten.
Ik maak altijd een kalender met foto's van ons allemaal en die geeft ik. Verder geven we elkaar wat kleine kadootjes. Gewoon voor de gezelligheid.
Eerste kerstdag zijn we overdag lekker met z'n tweeën en 's avonds een kerstdiner in een restaurant met de familie van mijn man. Meestal wel gezellig maar dit jaar zat mijn schoonzus alleen maar op haar telefoon te twitteren, niet echt sociaal.
Tweede kerstdag kwamen mijn ouders bij ons eten. We hadden oude dia's op de computer gezet en hebben zitten genieten van vroegere vakanties. We hebben lekker gegeten en om elf uur waren wij aan de afwas met op de radio de Top 2000. Geen straf dus!
Ook nu luister ik naar de Top 2000.
Groetjes Anja L.

Ingrid zei

Ik heb genoten van je gezellige kerstverhalen. Veel warmte en genieten zo met elkaar!
Goed idee om Cosmo op de loopband te laten lopen en zo beweging te geven. Zou het zelf trouwens ook wel heel fijn vinden er een in huis te hebben voor als het slecht weer is. Het is ook een mooie loopband, goed merk!
En jullie nagels zijn erg mooi en feestelijk!
Die Italiaan had het dan wel getroffen met jullie als gasten: twee mensen die zijn taal spreken. Natuurlijk vindt hij dat helemaal leuk, dat iemand die moeite doet!

Anoniem zei

We hadden vorige week geprobeerd om Muddles op de lopende band te zetten. Geen succes. Ze had niet door dat ze moest lopen, maar ging zich zitten. Leuk dat Cosmo dat wel doet. Fijn voor als het regent.
Annemiek

Anoniem zei

Bedankt voor je lieve compliment
krijg er gewoon een brok van in mijn keel. Zo lief.
Ben vanochtend even snel naar de Bijenkorf geweest want die hadden sale met 30 tot 70% korting. Niet voor niets want ik slaagde in een grijs vest, grijs vanwege de honden bij Cathy, en een leuk zwart glitter vestje.En dat ieder voor de helft van de prijs. Scheelt me toch weer 60 euro.
Ook ik dompel me nog in de kerst en geniet van die kerstfilms. Vanavond weer eentje kijken. Gisteren door het gesprek met Cathy niets van gekomen natuurlijk.
Het kan niet lang genoeg duren.
Groeten voor jullie allemaal,
Wil

Petr@ zei

Gelijk heb je om met zulk weer lekker thuis te blijven. En thuis kun je ook sporten. Grappig om Cosmo op de loopband te zetten.

Nog even een korte impressie van onze kerst:
Kerstavond hadden we vrienden op de borrel.

Eerste kerstdag gevierd met mijn familie bij mijn zusje en zwager in Zandvoort. Een heerlijke wandeling door de duinen gemaakt. Het was extra leuk dit jaar, want mijn nicht en neef uit Australië waren erbij!

Tweede kerstdag kwam een vriend met zijn kinderen bij ons eten, want zijn vrouw moest werken. Later op de avond kwamen er nog andere vrienden langs voor een borrel.

Al met al heerlijk gegeten (eens niet teveel voor de verandering)en vooral leuke mensen om ons heen.

Fijn dat jullie ook zo genoten hebben van de kerst en het hele gezin compleet.

Petra zei

@Karen - Het lijkt erop dat het een veel strengere winter zal worden dan vorig jaar.

@Anja - Grappig, zo'n fotokalender maak ik ook ieder jaar. Een voor mijn zus en een voor Rick.

@Ingrid - Ja, die loopband is al 14 jaar oud, veelgebruikt, maar nog steeds in goede conditie.

@Wil - Dat klinken als leuke aankopen!

@Petra - Jullie Kerst klonk ook erg gezellig.

jolanda zei

Het is hier vooral nat en zacht. De rivieren zijn al flink breed geworden en de grond is verzadigd. Maar voorlopig hebben we nog droge voeten en staat de Maas nog niet tegen de dijk aan die mijn tuin van de uiterwaarden scheidt.

Verder komen we met de Top2000 de rest van het jaar wel door. De kerstkransjes zijn op, op naar de oliebollen.

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Petra zei

@Jolanda - Hopelijk krijgen jullie geen overstromingen! En ja, oliebollen, die ga ik maandag ook weer bakken.

Anoniem zei

I was confused. [url=http://www.vanessabrunosacshop.com]cabas vanessa bruno soldes[/url] I have been told to stay in the middle when I am doing groundwork but I was riding and still staying in the middle out of the other riders way.. [url=http://www.wintercanadagoose.com]http://www.wintercanadagoose.com[/url] Bonrcjkrg
[url=http://www.mulberryinoutlet.co.uk]Mulberry Alexa[/url] Cgbfmdwhl http://www.canadagooseparkaca.ca ghqbfasmq

Anoniem zei

All observers within the universe would have their clocks "slowed down" the nearer they are to the big bang (nearer in time). [url=http://www.vanessabrunosacshop.com]cabas vanessa bruno soldes[/url] With so many greats, near-greats, semi-greats and would-have-beens handed down to us through the years, it would not seem likely that any select group of them-11, say-could have been better than all the rest at their positions as collegians. [url=http://www.wintercanadagoose.com]canada goose chilliwack[/url] Oawqmkprg
[url=http://www.mulberryinoutlet.co.uk]Mulberry outlet[/url] Bszxzdjws [url=http://www.canadagooseparkaca.ca]canada goose outlet toronto[/url] rrwvrraex

Anoniem zei

The 389-cid V-8 engine is the triple two-barrel-carburetor version, good for 348 bhp at 4900 rpm. [url=http://www.vanessabrunosacshop.com]vanessa bruno cuir[/url] Bend your knees slightly so that you 'cushion' your steps. [url=http://www.wintercanadagoose.com]canada goose outlet[/url] Fwxhfvbnr
[url=http://www.mulberryinoutlet.co.uk]Mulberry Mitzy Bags[/url] Ghbamxgib http://www.canadagooseparkaca.ca ncghfwmaf

Anoniem zei

The layout itself is straightforward with easy navigation and quick access to the episodes. [url=http://www.vanessabrunosacshop.com]vanessa bruno athe[/url] However, if compare with smart phone, customers may have high bargaining power because there are many companies offer smart phones.. [url=http://www.wintercanadagoose.com]canada goose[/url] Nyzinnbuf
[url=http://www.mulberryinoutlet.co.uk]Mulberry Polly Push Lock Bags[/url] Fcwlubait [url=http://www.canadagooseparkaca.ca]canada goose toronto factory[/url] duultetdg

Anoniem zei

Once you get better at applying this, you can gradually start using liquid liner. [url=http://www.vanessabrunosacshop.com]sacs vanessa bruno soldes [/url] The sick child who curses the hunting party as they lead the captives on a forced march to their death was played by a 7-year-old girl who lived in a dirt-floored hut in a village not unlike Jaguar Paw's.. [url=http://www.wintercanadagoose.com]canada goose women parka[/url] Jwqfbvzax
[url=http://www.mulberryinoutlet.co.uk]Mulberry Mitzy Bags[/url] Mjxmjdcvf [url=http://www.canadagooseparkaca.ca]canada goose chilliwack[/url] frccthxzl