Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, april 09, 2019

Over een gezellige lunch op een zomerse dag

Rick is al heel vroeg op want hij heeft weer een afspraak bij de orthopeed. Dit keer voor zijn linkerschouder waar hij een paar weken geleden hard op is gevallen. We weten dus al dat hij aan zijn rechterschouder geopereerd moet worden.

Na afloop van het consult belt Rick en vertelt dat hij een breuk in zijn linkerschouderblad heeft en een scheur in de rotator cuff. Dat klinkt dus ook ernstig en hij krijgt een draagdoek mee ervoor. Ook voor deze schouder moet Rick een CT scan en een MRI laten doen.

Intussen heb ik de hele nacht liggen woelen en draaien omdat mijn hele rug in brand stond. Zoveel pijn en zelfs ibuprofen hielp geen zier. Ik denk dat het komt door de inflammatie in mijn heupen en onderrug. Alle andere spieren worden erdoor "aangestoken".

Het kost me dus wat moeite op te staan maar ik weet dat blijven liggen geen goede keuze is. Ik maak koffie en eet mijn ei en komkommer en ga dan een uur op de elliptische machine "rennen". Dat helpt gelukkig wel iets met het losmaken van de spieren.

Weer een heel lekkere zomerse dag

Rick en ik maken op het moment wel een mooi paar. We bijten beiden door de pijn maar zuchten en steunen intussen flink wat. Hopelijk hoeft zijn linkerschouder niet geopereerd te worden. Stiekem benijd ik Rick wel een beetje, hoe raar het ook klinkt, want zijn pijnen kunnen tenminste (deels) verholpen worden.

Voor de lunch heb ik afgesproken met Marielle. Ik ben al wat gehaast en net als ik wil vertrekken geeft Orion over op het tapijt. Af en toe geeft hij om geen enkele reden gal over. Dat is felgeel en het ergste voor het tapijt want het werkt als een kleurstof. Ik kan het niet laten liggen en dus maak het zo snel mogelijk zo goed als ik kan schoon.

Daardoor ben ik verlaat voor de lunch en als ik een bericht naar Marielle wil sturen zie ik haar berichtje dat ze al in het restaurant zit. Gelukkig is Viet Aroma maar vijf minuten rijden dus ik ga er gauw heen. Een hond is wat dat betreft net als een kind, hoe vaak er op het laatste moment niet iets gebeurde met een kind waardoor we laat waren!

Het wordt een gezellige lunch. Lani weet natuurlijk al welke pho ik wil. Marielle neemt een salade met kip, die ik er ook erg lekker uit vind zien. Die ga ik ook eens bestellen. We praten bij en maken  eindelijk eens een afspraak om te gaan eten met de mannen er ook bij.

Kennelijk is het vandaag gewoon een pijndag voor mij.  Ik heb erge hoofdpijn erdoor en dat kan ik niet negeren. Ik neem meer ibuprofen en geef mezelf er maar aan over. Ik lees verder in mijn boek en computer wat. Het is genieten in mijn hangmatstoel met de serenades van de verschillende cardinaaltjes om me heen.
Langzamerhand wordt mijn uitzicht ook steeds kleuriger

De steppen en kinderhelm van dit weekend zijn intussen nog steeds niet opgehaald door de persoon die erin geinteresseerd was. Zij reageert ook niet op mijn berichtjes. Intussen hebben twee anderen laten weten dat zij die spullen ook zouden willen. Hoe lang zouden jullie wachten voor je het aan de anderen geeft?

Als Rick thuiskomt maken we samen avondeten. Ik heb de komkommersalade al in de azijn en zout staan, die spoel ik af en dan smaakt het erg goed. Rick grilt sate spiesjes en daarbij hebben we pindasaus en broccoli en bloemkool rijst. Het smaakt lekker zomers en we hebben de achterdeur open. Het is nog net iets te fris om ook daadwerkelijk buiten te eten.

Jut en Jul gaan daarna in hun respectievelijke luie stoelen zitten computeren. Rick heeft medicijnen voor de pijn gekregen en ik hoop dat Icy Hot mij vannacht ook beter zal doen slapen.
Een mooie zonsondergang vandaag








11 reacties:

Petr@ zei

Ik snap jou wel met wat je zegt over dat je Rick benijdt. Ricks pijn en klachten zouden na een operatie over moeten zijn terwijl die van jou nooit over gaan. Dat lijkt mij ook heel moeilijk, zeker op een dag met veel pijn. Hopelijk wordt het snel lekker warm zodat je klachten minder worden.

Wat betreft de reservering van de stepjes en helm. Ik zou die persoon een berichtje sturen dat er meerdere gegadigden zijn en als zij vandaag niet meer reageert, ze dan naar een ander gaan. Ze heeft toch tijd genoeg gehad en anders moet ze maar reageren. Ik krijg de indruk dat ze geen interesse meer heeft.

Anoniem zei

Hallo Petra, wat ontzettend vervelend die dagelijkse pijnen. Gelukkig weet je inmiddels wel hoe je er het beste mee om kunt gaan en wat je kan doen om een "pijndag" door te komen.
Voor wat de betreft de gereserveerde spulletjes: als iemand niet op je berichtje reageert, zou ik ook een berichtje sturen dat het na vandaag naar iemand anders gaat, zoals ook hierboven al gezegd wordt. Groetejs, Maria

Anja L. zei

Wat een pech voor Rick. Ik snap wel dat je zo denkt, want inderdaad, jouw pijnen kunnen niet geopereerd worden.

Ik zou, net als de reacties hierboven, nog een keer een berichtje sturen met de mededeling dat er meer mensen interesse hebben en als ze dan nog niet reageert ze aan een ander geven.

Fijne woensdag!

Anoniem zei

Als je niet reageert hoef je ze blijkbaar niet meer, ik zou een berichtje sturen van, sorrie maar ik heb niets meer gehoord ondanks mijn berichtjes. Ze zijn naar de volgende geinteresseerde gegaan.

Allebei sterkte met de pijnen.
Groetjes, Bea

Anoniem zei

Jeetje, veel beterschap voor jullie, wat vervelend allemaal! Groetje van Henny Breedijk.

Tineke zei

schrikken dat Rick geopereerd moet worden, is dat gekomen doordat de hond zo hard trok? Sterkte beiden toegewenst.
Hoe gaat het met Kai, is hij al bijna aan het verhuizen?

MarijkeO zei

Pfff inderdaad Jut en Juul! Schouder blessure is ook niet makkelijk. Ze opereren wel maar succes is bij schouders niet altijd gegarandeerd. Wat een pech zeg aan beide schouders een blessure. Dat helpen verhuizen van Kai zal zich toch moeten beperken tot geestelijke steun! Sterkte jullie.

Hester zei

Wat balen zo'n pijndag, ondanks dat je er aan 'gewend' bent en klachten meteen herkent. Ik snap goed dat je Rick benijdt op dat gebied, de gedachte dat je herstelt en dat de pijn niet voor altijd is maakt een revalidatie proces of zelfs een simpele verkoudheid een stuk draaglijker. Ik ben blij dat je evengoed een lekkere en gezellige lunch hebt gehad en hebt kunnen genieten van het weer. De zon doet een mens veel goed.

Eens met de anderen wat betreft de berichtjes!

Marion2 zei

Wat een narigheid, zeg. Dat Rick me met beide schouders zulke problemen heeft,
is wel heel erg vervelend. Verbazingwekkend dat hij evengoed nog in de tuin
heeft gewerkt. Op kantoor zal het ook niet meevallen.
Ik wens jullie beiden veel sterkte en beterschap.

Anoniem zei

Wat enorm vervelend voor jullie allebei, Petra, en wat begrijp ik het benijden :)
Voor wat betreft die spullen die maar niet opgehaald worden: natuurlijk kunnen ze een valide reden hebben maar helemaal niet op je berichtjes reageren vind ik niet bepaald netjes. Ik zou ze dus nog 1 berichtje sturen waarin ik zou melden dat ik het heel jammer vind maar dat je ze nog 2 dagen geeft en het dan aan andere geinteresseerden gaat geven.
Lastig he, dit soort gedrag? Ik kan enerzijds heel stoer daar over doen en vervolgens er toch nog enorm over zitten piekeren. Afijn, veel sterkte ermee!

Petra zei

@Petra - Ze bleek op reis te zijn tot dit weekend maar zolang wilde Rick niet wachten dus het ging naar iemand anders (ik kon er toch al niet zeker van zijn dat ze dit weekend wel zouden komen)

@Maria - Zo is het inderdaad gegaan, de steppen gaan weer door kindjes gebruikt worden.

@Anja - Ja, meestal kan ik er wel mee leven, maar als de pijnen zo erg zijn is het zuur.

@Bea - Ze zijn inderdaad naar het andere gezin voor hun kinderen.

@Henny - Dank je wel.

@Tineke - Nee, Rick was eigenwijs en ging met de elektrische step Orion uitlaten. Orion zag wat en liep voor de step uit waardoor Rick viel. Ik ben al blij dat het niet erger was!

@Marijke - Die verhuizing duurt nog even en hij heeft niet zoveel, maar voor Saskia huren we mensen. Niet dat die een verhuizing op komst heeft.

@Hester - Het weer helpt zeker, buiten zitten is goed voor de geest.

@Marion - Rick is wel een doorzetter, je zult hem niet veel over pijn horen. Dus als hij klaagt weet ik dat het erg is.

@Anoniem - Inderdaad lastig maar het is opgelost met alle partijen.