Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, april 21, 2019

Over het Paasweekend

Zaterdag

Rick is alweer vroeg uit de veren en ik volg een half uurtje later. Online zie ik dat er gisteravond een tornado was in Reston, de plaats naast Vienna. Jee, dat komt dan toch wel dichtbij!

Een boom is op een (gelukt op dat moment onbewoond) huis gewaaid en dat huis is nu onbewoonbaar verklaard. Gisteren schreef ik nog dat tornado's hier ongewoon zijn, maar misschien wordt het met de klimaatsverandering anders, doodeng!

Rick en ik laten Orion even uit en gaan dan ontbijt halen bij Starbucks. De stormen van gisteren hebben plaatsgemaakt voor een blauwe lucht en het is een lekkere temperatuur van twintig graden. We halen onze koffies en egg bites.

Op dezelfde parkeerplaats als Starbucks staat een klein tijdelijk tuincentrumpje, Garden Masters. Rick en ik gaan er eens een kijkje nemen en zijn geinteresseerd in wat we zien. Het wordt gerund door een stel en wij besluiten liever ons geld aan plaatselijke ondernemers te besteden dan aan de Home Depot.



Na nog wat Pokémon Go gespeeld te hebben in Vienna halen we thuis de van op. Daar kunnen al die planten in. We kopen twee potten met geraniums voor voor het huis, twaalf kleinere potjes voor de plantenbakken op het deck, een hibiscus "boom" en aarde om het allemaal mee te planten. Alles past perfect in de van.
Gisteravond zijn veel van de bloesems van de bomen gewaaid en deze gerbera's vind ik prachtig

Thuis zet ik de geranium potten voor het huis en begin dan aan mijn sportroutine. Op het deck loop ik hard op de plaats, terwijl Rick de geraniums daar pot. Het ziet er meteen weer zo fleurig en zomers uit, heerlijk!
 
Als we klaar zijn douchen we en gaan dan lunchen in het Mosaic District. De meeste restaurants hier hebben een terras en wij strijken neer bij Choolaah Indian Bbq. We bestellen beiden hun salade met kip. Het smaakt in het zonnetje nog beter dan gewoonlijk.

Rick heeft daarna een lijstje af te werken in Vienna. Onder anderen zijn oren omlaag laten doen, zoals hij nu iedere keer vrolijk verkondigt. Rick heeft zijn favoriete barbier hiervoor en die is vele malen goedkoper dan Lofty Salon!

Intussen heb ik om twee uur afgesproken met een andere Nederlandstalige gids in Washington. Helene is Vlaamse en we praten over onze verschillende rondleidingen bij de Starbucks waar ik vanochtend ook was.

Het plan is om elkaar aan te raden aan klanten, die we teleur moeten stellen omdat wij zelf niet beschikbaar zijn. Ik geef Helene meteen een klant van mij eind juni want dan ben ik zelf op reis. We vinden het allebei niet leuk om mensen teleur te stellen en krijgen ook vaak de vraag dan of we nog een andere Nederlandstalige gids weten. Zo wordt dat dan een oplossing.

Na een half uurtje nemen we weer afscheid en rijd ik huiswaarts. De rest van de middag ontspan ik me. Ik kleur wat op mijn app, doe spelletjes en lees online artikelen. Rick doet nog wat meer werk in de tuin en gaat dan ook zijn favoriete spel op de computer spelen.
Soms zijn er van die leuke Nederlandse plaatjes op Happy Color

Voor we het weten is het half zes en banen we ons een weg naar BarTaco. Rick zet me voor het restaurant af en ik vind nog twee lege barkrukken. Maar goed dat we vroeg zijn want al gauw loopt het vol.

We beginnen met een cocktail. De barkeeper zegt dat ze dol is op bloody Mary's maar die van hen vindt ze te zoet. Dat moeten we niet hebben dus ik bestel een dirty Martini (een martini met het sap van olijven). Rick neemt een margarita.

Intussen bestuderen we het menu. We bestellen de guacamole en salsa en eten de tortilla chips erbij niet. Beiden smaken bijzonder goed. Als groente hebben we de pittige komkommersalade en dan een aantal taco's op slabladeren.


Het smaakt voortreffelijk en we krijgen een van die taco's gratis. Dit is een restaurant dat we tijdenlang vermeden hebben en nu een favoriet is geworden. Dat is vanwege de taco's op slabladeren. Jammer genoeg doet Taco Bamba hier in Vienna dat niet.

We zijn voldaan over alles wat we vandaag gedaan hebben gekregen. Morgen is het Pasen en hier hebben we maar een paasdag. We hebben plannen, die heel anders zijn dan toen we nog met de kinderen Pasen vierden. Het eieren verven en zoeken mis ik wel, maar met zijn tweeen is daar niet veel aan.

Zondag

Alweer staat Rick heel vroeg op. Soms heeft hij teveel pijn om te blijven liggen. Ik houd het nog tot acht uur vol en tref dan Orion in zijn bench en Rick niet thuis.

Rick is naar Home Depot gegaan in de hoop dat hij daar zijn jalapeno en habanero pepers kon vinden. Helaas voor hem was dat niet het geval. Met onze koffies van Starbucks komt hij weer naar huis.

Daar wenkt Rick me naar de woon- en eetkamer. Het blijkt dat hij als verrassing voor mij twaalf plastic eieren heeft verstopt. En goed ook want het valt niet mee ze allemaal te vinden! Van het laatste ei is Rick ook vergeten waar hij het neergelegd heeft. We zoeken en zoeken en opeens ziet Rick het weer. Ik moet nog heel goed kijken maar vind het uiteindelijk ook.

Heel leuk is ook dat Rick in ieder ei een dollar biljet heeft gedaan. Zo heb ik twaalf dollar om mezelf op een bloody Mary te trakteren, zegt hij. Echt een aangename verrassing dit want gisteren was ik nog een beetje melancholiek omdat we niets echt paasachtigs zouden gaan doen.

We maken ons klaar en rijden dan naar Great Falls (het plaatsje, niet de watervallen). Daar gaan we bij de Old Brogue onze paasbrunch eten. We nemen plaats aan de gezellige bar waar de Ierse barman een heerlijke bloody Mary voor mij maakt.

Rick neemt de Ierse Benedict en ik het Ierse ontbijt zonder de bonen en aardappelen. Het smaakt ons zeer goed. Vooral de zwarte en witte pudding vind ik lekker. Die krijg je hier anders nooit. Omdat we hier vaker komen krijgen we een "loyaliteits"kaart aangereikt. Dat is een nieuw program waarbij je een $25 korting krijgt als je een bepaald aantal punten bij elkaar hebt gespaard. Veel restaurants hier doen zoiets.

Na het eten zetten we onze zoektocht naar Ricks pepers voort. We stoppen eerst bij het Meadows Farms tuincentrum. Daar hebben ze van alles en nog wat, maar geen pepers. Ook bij de Reston Farm Market krijgen we nul op het rekest.
  
We hebben de Paashaas ook nog gevonden

We rijden de, vooral in de lente, prachtige weg terug naar Vienna en ik stel voor toch ook nog even bij DePaul's vlakbij ons te gaan kijken. Rick is sceptisch maar tot zijn verbazing hebben ze hier wel precies wat hij zoekt.
Rick wilde ook nog even in deze buurt met huizen van $twee miljoen+ kijken
 
 

Thuis zetten we gezamenlijk de hibiscus en gerbera's in hun plantenbakken. Rick doet zijn pepers ook in de enorme bakken die hij ervoor heeft gekocht en zo zijn we helemaal klaar met onze jaarlijkse zomerbloemen.

Met de macrolens op mijn fototoestel maak ik mooie close up foto's. Zelfs de gewone paardenbloemen zijn zo mooi. Ik vind sowieso paardenbloemen mooi, ze zijn ook goed voor vogels en insecten.
 
 
 
 
 

De rest van de middag computeren we op het deck. Ik lees mijn blogs van onze reis naar Grand Teton en Yellowstone nog eens door en maak notities over de te bezoeken plekken. Binnenkort moeten Chris en ik eens afspreken om een schema te maken van alles wat we willen zien.

Tegen vijven gaan we aan onze paasavond beginnen. We gaan een drankje drinken bij BJ's en dan hebben we een reservering bij Chima. Deze echt Braziliaanse keten heeft de beste churrasco in de omgeving.

We krijgen een tafel bij het raam en meteen een bordje met hun niet te versmaden kaasbroodjes. Als ik in Brazilie zou wonen zou mijn dieet daaraan ten onder gaan. Ik mag er van mezelf vanavond van genieten.

Chima heeft ook een heel goede salade bar. Daar beginnen we mee. Behalve groentesalades is er ook carpaccio, gerookte zalm en een voortreffelijke vissalade. Het is zaak niet teveel op te scheppen hier, anders is er geen plaats meer voor het vlees en de vis, die aan een groot zwaard door Braziliaans geklede mannen worden rondgebracht.

Je krijgt een chip met aan de ene kant oranje en aan de andere kant zwart. Zolang de oranje kant boven ligt wil je nog meer, de zwarte betekent dat je genoeg hebt gehad. Rick en ik smullen van onder anderen filet mignon, zalm en garnalen. Rick eet meer vlees dan ik, hij neemt ook andere soorten biefstuk. Die zijn mij of te taai of met teveel vet.
 
Meer dan voldaan gaan we weer naar huis. Wat een heerlijk Paasweekend was het en wat ging het weer snel voorbij. We hebben genoten en daar gaat het om in het leven.
Misschien leuk om te zien, onze buurt uit de lucht. Het huis met het blauwe stipje is het onze. Het zwembad gaat over ongeveer een maand weer open, hoera!





5 reacties:

Marion2 zei

Wat een fijn Paasweekend! Erg lief en grappig van Rick dat hij paaseieren ging verstoppen voor je. Ik begrijp het gevoel ook wel.
Zomerplanten vind ik op de een of andere manier ook een beetje bij Pasen horen.
Alles ziet er dan weer zo fris en vrolijk uit.

Anja L. zei

Wat een leuk idee van Rick!
Wij gaan nu de tuin in, flink snoeien vandaag en komende week ga ik planten halen.
Fijne maandag.

Ann zei

Leuk om jullie huis in zijn omgeving te zien !
Ik slaap ook al weken veel te weinig door peesontstekingen... Intussen moet ik spierontspanners nemen en 1 vd bijwerkingen is slapen... Niet ideaal maar na zoveel weken wel hoog tijd.
Wanneer wordt hij geopereerd?

Petra zei

@Marion - Inderdaad, al die kleuren, ik geniet er enorm van!

@Anja - Succes met het tuinieren!

@Ann - Dat weten we nog niet. Eerst eens kijken wat er uit de testen voor de linkerschouder komt.

Sally zei

Wat lief van Rick dat hij paaseieren voor jou verstopt heeft (ergens best een romantisch gebaar). En fleurig al die kleuren weer op t deck en in de tuin. Dat vind ik zo gezellig vd lente. Die luchtfoto had ik al voorbij zienkomen bij WV , geeft inderdaad aan hoe groen het bij jullie is en hoe dichtbij t zwembad.