Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, april 10, 2019

Over nog meer kersenbloesems en de hot tub

Met pijnstillers en Icy Hot hebben Rick en ik een veel betere nacht gehad dan gisteren. Hij staat op zijn gewoonlijke tijd van tien over zeven op en als Rick weer boven komt voor zijn douche lig ik al een tijdje op mijn telefoon te lezen.

Genoeg luiheid! Beneden staat de koffie klaar en de zon schijnt uitbundig. Zo warm als gisteren zal het niet worden, maar nog steeds een heerlijke dag voor de boeg. Mijn ontbijt bestaat uit een tomaat en gerookte zalm en dan moet ik weer aan de elliptische machine geloven.

Dat uur gaat eigenlijk ook best snel. Ik bedenk intussen wat ik de rest van de dag ga doen. Als eerste doe ik chloor in de hot tub zodat ik die kan gebruiken. Orion rent weer even lekker met Mia langs het hek. Ik ben altijd benieuwd hoe de honden het zouden doen als er geen hek tussen zit.

Onze achtertuin is altijd zo mooi in de lente

Voor mijn lunch rijd ik naar Lei'd Poke. Daar bestel ik weer een van hun overheerlijke poke bowls. Ik kies zeezout tonijn en citrus youzu zalm als vis. Daarbij o.a. zeewiersalade, komkommersalade en gember. Zo ontzettend lekker!

Het is zulk mooi weer al staat er een flinke bries. Ik besluit eens te gaan kijken naar de kersenbloesems bij Meadowlark Gardens. Hier ben ik al vaak geweest maar nog nooit als de kersenbloesems bloeiden.

Na de $3 toegangsprijs betaald te hebben loop ik het park in. Daar zie ik meteen dat ik volgend jaar eerder en op een windstille dag moet komen. De bloesems zijn nog prachtig maar wel iets over hun hoogtepunt heen.

Toch fotografeer ik er nog naar hartenlust. Alleen jammer dat ik maar een paar reflecties te pakken krijg door de wind. Na een uurtje heb ik het park rondgelopen en de foto's, die ik wilde. Ik heb ook ontdekt dat dit een Pokémon Go mekka is. Ik ga daar zeker ook voor terug op een mooie dag.





Op de terugweg koop ik een nieuwe kolibrie voeder bij Birdwatchers. Hopelijk lekt deze niet. Dan haal ik zalm voor het avondeten bij Whole Foods. Vanavond ga ik die in de air fryer bakken. Ik ben er gewoon zenuwachtig voor want ik heb nog nooit zalm bereid! Hooguit heeft Rick het gegrild.

Thuis trek ik mijn bikini aan, haal de top van de hot tub en ga bubbelen. Alleen houdt het er na een uur mee op. Niet getreurd, ik blijf lekker in het warme water lezen. Intussen geniet ik van het gezang van de vogels om me heen. Het cardinaaltje vooral, zo'n enthousiast lied zingt hij.

Tegen vijven kom ik als een pruim uit de hot tub. Het was lekker ontspannend en hielp ook wel tegen de pijnen. Morgen heb ik een massage die hopelijk ook goed doet.

Vanavond ga ik dus de air fryer uitproberen. Als eerste spinazie, ik zag een YouTube video waar een man gewoon een zak spinazie in de air fryer deed en na tien minuten lekker knapperige spinazie had. Nou, dat is niet het geval in mijn air fryer.

De spinazie komt er half verbrand, half gekookt (en nat) uit. Dat wordt het hem niet vanavond. Gelukkig hebben we nog een blikje bonen als vervangende groente. De zalm daarentegen is een ander verhaal!

Die van Whole Foods is al gekruid met limoen en tequila. Ik doe er nog wat olijfolie op en dan in de air fryer voor 12 minuten op 135 graden. Het komt er perfect gekookt uit, zacht en roze. We hebben er bloemkool tots bij uit de oven en het smaakt voortreffelijk. Mijn eerste zalm ooit is een groot succes.

Voldaan gaan we in onze luie stoelen tv kijken. Ik heb genoten van vandaag en ben zo blij dat ik eindelijk eens ben gaan kijken waarom Meadowlark Gardens altijd als een alternatief voor de bloesems rond het Tidal Basin wordt genoemd. Het is geen vervanging maar zeker een toevoeging!

7 reacties:

Sonja zei

Goed zeg dat die zalm zo lekker is uit de airfryer, dat heb ik nog nooit gedaan maar ga het nu wel proberen.

Marion2 zei

Meadowlark Gardens doet me zo aan Japan denken. Prachtig.

Fijn dat het goed gelukt is met de zalm. Ik denk dat jullie
veel plezier gaan hebben van de air fryer.
Bloemkool tots zou ik, als het tenminste hetzelfde is,
bloemkoolroosjes noemen.

Hester zei

Fijn dat jullie je beter voelen!

Prachtige foto's weer van de bloesem. De pokébowl begint in Nederland ook steeds populairder te worden. Ik moet het ook maar eens proberen, het ziet er heerlijk uit.

Hier ook groot fan van de airfryer! Zo makkelijk. Vooral voor frietjes en ovenbitterballen en andere snacks, maar ook voor afbakbroodjes en croissantjes bijv. Het schijnt dat je er zelfs eieren in kunt koken...

Petra zei

@Sonja - Zeker doen!

@Marion - Nee, geen bloemkoolroosjes. Ken je Tater tots? Gefrituurde aardappel"balletjes" zijn dat en die hebben wij dus met bloemkool gemaakt en in de oven gebakken.

@Hester - Zeker proberen, die pokebowl! Ik las inderdaad dat mensen er eieren in koken, maar dat vind ik weer wat teveel van het goede.

Anja zei

Ohh, Meadowlark is zo mooi, prachtige foto's heb je er gemaakt.

Petr@ zei

Lekker genieten in de hottub! Weet je al waarom hij er mee ophield?

Handig de zalm in de airfryer. Ik doe het zelf altijd in de oven. Simpel maar heerlijk.

Petra zei

@Anja - Ik ga voortaan vaker als de kersenbloesems bloeien!

@Petra - Nee, geen idee waarom hij ophield, het ziet er nu weer goed uit.