Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, maart 22, 2024

Over de stresstest

Rick heeft zijn wekker voor kwart voor zeven gezet, want hij wil langzaam wakker worden. Ik doezel nog even door, maar om zeven uur is het tijd om me klaar te maken voor mijn stresstest van kwart voor acht. Ik kleed me gewoon in sportkledij, dat lijkt me het makkelijkst.
Bij Virginia Heart moet ik een kwartiertje wachten en word dan door Heather naar achteren geroepen. Ik kan gedurende de test merken dat ik tussen andere patienten ben ingevoegd gisteren. Ik moet telkens op anderen wachten, maar ben allang blij dat de test vandaag kon.

Heather begint met het aanleggen van een infuus met een licht radioactieve vloeistof. Daarna moet ik drie kwartier wachten tot de vloeistof door mijn hele lichaam verspreid is. 

Terwijl ik wacht krijg ik de uitslagen van het bloedonderzoek van gisteren. Die stemmen me heel vrolijk. Alles ziet er stukken beter uit dan half februari.

De volgende stap van de test is foto's maken van mijn hart in ruste. Daarvoor moet ik op een harde tafel liggen met mijn armen boven mijn hoofd. Gedurende twaalf minuten maakt de machine allemaal foto's. Het enige vervelende is zo lang mijn armen boven mijn hoofd houden. 

Dan volgt er weer een half uur wachten op de patient voor mij. Nu is het tijd voor de stresstest met Alfredo. Ze zijn hier allemaal ontzettend vriendelijk en waarschijnlijk daardoor is mijn bloeddruk perfect. 

De loopband is speciaal geprogrammeerd en begint met langzaam lopen. Ik zie dat mijn hartslag niet bepaald snel omhoog gaat en ze willen het dichtbij 158 hebben. Dat bereik ik pas na zes minuten als ik 7,5 kpu loop (bijna ren) en een flinke  "heuvel" oploop. 

Het gaat me allemaal goed af, maar mijn hart slaat wel telkens over. Wat dat betekent weet ik niet. Sowieso krijg ik van Heather en Alfredo geen enkele indicatie over de uitslag van de test. 

Na de loopband en de afhandeling van de EKG mag ik wat koffie en crackers. Die gaan er goed in! Nogmaals moet ik een half uur op de patient voor mij wachten, maar dan is het laatste deel aan de beurt. Dit keer worden weer met dezelfde machine foto's na de stresstest gemaakt. 

Eindelijk na meer dan drie uur is het gedaan en hopelijk krijg ik maandag de uitslag. Rick staat buiten al te wachten. We gaan naar Yalla Pita. Daar trakteer ik mezelf op hun Jordaanse kip shawarma. Rick is er gek op en ik wil het ook weleens proberen. Rick heeft niets te weinig gezegd, heerlijk! 

Vanochtend scheen de zon nog en had ik het plan om naar Meadowlark Gardens te gaan. Het is nu echter bewolkt en lang niet zo warm als werd voorspeld. Ook staat er weer een koude wind. In plaats van Meadowlark Gardens houd ik het bij een wandeling in de buurt. Ik vrees dat na de regenstorm van morgen de meeste bloesems eraf zullen zijn. 










De helicoptertjes komen aan de esdoorns





Toch wel erg vermoeid van de test zoek ik mijn luie stoel op en lees mijn boek uit. Helaas is deze serie nu afgelopen, door naar de volgende. Verder speel ik wat Animal Crossing.

Rick heeft de hele week training gehad en moet als afsluiting een examen afleggen. Natuurlijk slaagt hij daar met vlag en wimpel voor en heeft zo nog een cyber security certificatie voor Microsoft. Het is een goed begin van het weekend. 

Rick verrast me en we gaan naar California Shabu Shabu. Dat is meestal niet zijn favoriete eten, maar Rick weet dat ik er dol op ben. Het is ook nog eens een ontzettend gezond maal. Ik kies zalm en biefstuk en Rick biefstuk en varkenshaas. Het is smullen geblazen. 

Een virgin lychee mojito, heerlijk

Allemaal een heel fijn weekend gewenst!


 

4 reacties:

Reny zei

Wat fijn dat de bloeduitslagen veel beter waren dan de vorige keer, dat scheelt een slok op een borrel.

Nu duimen dat de uitslag van de stresstest ook goed is.

Ik wens jullie een mooi weekend !

Anja L. zei

Dat heb je ook weer achter de rug.
Wat fijn dat je bloed uitslagen beter waren! Nu maar duimen dat deze test ook een goed resultaat geeft.
Gefeliciteerd voor Rick, zulke examens zijn erg zwaar.
Ik wens julle een heel fijn weekend!

Petr@ zei

Fijn dat die test achter de rug is. Nu afwachten wat de uitslag zal zijn. Gelukkig zijn de bloedwaarden beter.

Geniet van je weekend!

Petra zei

@Reny - Dank je wel!

@Anja - Dank je, jij ook!

@Petra - Dat doen we.