Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, maart 07, 2024

Over een drukke donderdag

Om de een of andere reden ben ik telkens heel vroeg klaarwakker. Vanochtend ben ik alweer om zes uur echt uitgeslapen. Ik probeer nog even te doezelen, maar om half zeven heb ik daar genoeg van. Ik lees even op mijn telefoon tot Rick om zeven uur opstaat.

We maken ontbijt en daarna gaat Rick douchen en ik doe alvast twintig minuten cardio. Dan vertrekken we om onze boodschappen in Vienna doen. Natuurlijk beginnen we met koffies van Starbucks.

Daarna brengt Rick zijn kleding naar de stomerij. Deze is organisch en dat vinden we fijn. Niets van dat chemische spul dat het milieu vervuilt. Bij Greenheart haal ik een paar flessen groentesap en dan gaan we huiswaarts. 

Precies als ik een totaal van drie kwartier op de elliptische machine heb getrapt is het tijd om naar Sharon te gaan. Daar gebruik ik twaalf pond gewichten voor alles behalve mijn schouders. Sharon heeft daar wel oefeningen voor, maar met lichtere gewichten.

Als het halve uur voorbij is rijd ik even door de buurt om wat lentefoto's te maken. De bijtjes zoemen in de kersenbloesems. Onze crocussen komen een voor een op, dit keer een paarse. Ze zijn wat laat, want de narcissen bloeien ook.







Thuis neem ik mijn douche en ga dan naar StretchLab. Dit keer krijg ik een vrouwelijke flexologist dus ik ben heel benieuwd. Helaas zit zij vast in het verkeer en komt een half uur te laat. Gelukkig heb ik geen haast. 

Tot mijn opluchting scheelt het enorm om met een vrouw te werken. Chicha luistert heel goed en stopt zodra ik het zeg. Ze probeert niet zoals de mannen net iets verder (of zelfs veel verder) door te duwen. Ik heb gezegd dat ik alleen mijn onderlichaam gestretcht wil hebben en dat helpt ook. 

Voor mijn lunch ga ik even naar Whole Foods. Daar vind ik ook meteen wat andere dingen, die we nodig hebben. Thuis geniet ik van de garnalensalade en eet er een paar Perzische komkommertjes bij. 

Tijd voor mijn Duolingo lessen en dan brengt Rick me naar Fairfax Radiology. Daar heb ik vandaag een CT scan om mijn slagaders na te laten kijken. Dit is ook een onderzoek dat door de cardioloog werd aangeraden. De ultrasound van mijn hart was prima. 

Jaren geleden heb ik eens een CT scan gehad, maar daar herinner ik me niets van. Het valt me alles mee. Ik moet af en toe mijn adem inhouden als ik in de "tube" ben, maar verder is het veel makkelijker dan een MRI. Na een half uur ben ik weer buiten en Rick wacht me op. 

Mijn zus belt en we praten gezellig bij. Dan is het alweer tijd voor ons wekelijkse happy hour met Christine en Chuck. Dat wordt heel gezellig en zoals altijd is het al kwart voor zeven als we afscheid nemen. 

Voor ons avondeten bestellen we van Taco Bamba. Alle taco's zijn in een koolblad in plaats van een tortilla gewikkeld en dat is heel erg lekker. Tijdens het eten kijken we naar Jeopardy en ik weet nog niet of ik naar de State of the Union wil kijken, want ik ben heel erg moe en heb dan moeite me te concentreren. 
Mijn themafoto "G" van vandaag





 

4 reacties:

Reny zei

Ik geniet van alle foto's van de bloesem en voorjaarsbloemen.
Het wordt hier vandaag 13 graden, morgen zelfs 14 én heel zonnig, heerlijk.

Wat fijn voor je dat Chicha goed naar je heeft geluisterd.

Maak er een mooie vrijdag en weekend van.

Anja L. zei

Na een paar zonnige dagen begint de bloesems hier ook ook te verschijnen.
Wat fijn dat Chicha wel naar je luisterde.
Gelukkig viel de CT scan mee, heb je nu alles achter de rug?
Fijne vrijdag.

Petr@ zei

Fijn dat je ervaring bij het Stretch Lab nu beter is én dat de ultrasound van het hart goed was.
Nu wachten op de uitslag van de CT scan. Heb je nu alle onderzoeken gehad?

Petra zei

@Reny - De zon maakt zoveel goed!

@Anja - Wat betreft de hartonderzoeken wel, lever niet.

@Petra - Alleen nog het mysterie van mijn leverwaardes oplossen.