Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, maart 28, 2024

Over het vertrek naar Zuerich

Na een heel goede nachtrust word ik toch ietwat nerveus wakker. Dat heb ik altijd op een reisdag, zo'n "als alles maar goed gaat" gevoel. Tot nu toe ziet het er prima uit, geen zwaar weer in ieder geval. 

Beneden schenk ik een door Rick gezette mok koffie in. Dan maak ik mijn paddenstoelen en tomaten op. Er is teveel spinazie en ook de eieren zijn niet op. Die laatsten zullen over een week nog wel goed zijn, maar wellicht maakt Rick vanavond de spinazie op.

Na ons bezoek aan Starbucks voor wat ik aanneem voorlopig de laatste nitro brew trap ik gewoonte getrouw drie kwartier op de elliptische machine. 

Intussen doe ik mijn Duolingo lessen in het Duits. Behalve de naamvallen gaat het me redelijk af. Het is wel goed weer wat woorden opnieuw te horen. 

Daarna ga ik naar boven. Ik was mijn haar en pak de laatste spullen in. Dan ga ik toch nog even naar buiten voor wat laatste kersenbloesemfoto's. Die zullen er als ik terugkom zeker af zijn. De tulpen zullen dan wel op hun hoogtepunt zijn.





Als lunch bestel ik een summer rollen en pho van Roll Play Grill. Rick maakt zijn lunch thuis om zijn dingen op te maken. Hij vertrekt morgenochtend naar Phoenix. 

Nadat Rick nog een vergadering bij heeft gewoond laden we mijn baggage in de auto. Maria staat al klaar met de hare en net na tweeën vertrekken we naar Dulles. 

Daar nemen we afscheid van Rick. Ik heb een upgrade naar Polaris business class gekregen en bij die balie checken we in. 

Gisteren heb ik wat Zwitserse Franken besteld van het geldwisselkantoor hier. Die liggen klaar dus dat is snel gepiept. 

Dan denken we samen door de TSA Pre controle te kunnen gaan, maar om de een of andere reden staat die niet op Maria's boarding pass. 

Zij gaat dus door de gewone controle. Mijn tas moet doorzocht worden, dus uiteindelijk zijn we er tegelijk doorheen.

We nemen de trein naar de C gates en gaan dan in de United Club lounge wachten tot we aan boord kunnen. 

Het boarden gaat vlot en we vertrekken vroeg. Helaas is er de eerste drie kwartier zware turbulentie. Daardoor wordt het eten verlaat bezorgd. 

Als het dan komt is het heel lekker. Dat vind ik niet gauw van Uniteds eten. Ik heb voor het voorafje met eend gekozen, heerlijk! Mijn hoofdgerecht is het visgerecht met asperge, paddenstoelen, kappertjes en gegrilde krieltjes. 

Het is echt smikkelen geblazen. Als toetje neem ik het kaasplankje. Ook dat is smakelijk. 

Het is pas kwart voor acht onze tijd, maar we komen over zes uur al aan. Het is dus zaak zoveel mogelijk te rusten. 

Het volgende blog komt uit Zwitserland. 

4 reacties:

Petr@ zei

Klinkt als een goede vlucht!
Moet Rick voor zijn werk naar Phoenix?

Anoniem zei

Hopelijk is je verdere vlucht rustig verlopen en ben je op tijd aangekomen in Zwitserland.
Het eten klinkt erg goed trouwens.
Heel veel plezier!
Groetjes
Carla

Petra zei

@Petra - nee, hij bezoekt er zijn beste vriend van high school

Petra zei

@Carla - Dank je wel