Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, maart 21, 2024

Over deze donderdag

 Om zeven uur staan we op. Ik moet vasten, maar Rick eet zijn ontbijt en drinkt zijn thee. Dan gaat mijn telefoon. Ik had gistermiddag een berichtje naar mijn cardioloog gestuurd dat ik graag wilde weten of ik zonder die stress test wel of niet zou mogen reizen. 

Laat er nu zomaar opeens morgen een opening hier in Vienna zijn. Duidelijk wil hij me niet zonder stress test op pad sturen. Ik ben er heel blij mee, want ik wil natuurlijk ook weten wat die hoge calcium score in een van mijn slagaders is (die ader wordt hier ook wel de "widow maker" genoemd, dus wel belangrijk).

Maar eerst nog vandaag en dat begint met het laten afnemen van bloed. Dit keer voor mijn cholesterol en ook voor de cardioloog. Bij Quest Diagnostics zijn ze een goed geoliede machine. Rick zet me om acht uur af en minder dan tien minuten later sta ik alweer buiten. 

Vanwege de stresstest mag ik vandaag geen caffeine, dus ik bestel mintthee van Starbucks. Die is lekker warm, want het vriest zelfs een beetje. Daarna halen we mijn broodje van Panera op en gaan huiswaarts. 

Daar kan ik het niet laten weer een foto van onze kersenboom te maken. Nu is hij nog prachtig, maar het weer werkt niet mee en zaterdag gaat het hard regenen. Zo met de vroege zon erop is de boom extra mooi. 


Door al het gedoe heb ik niet veel tijd voor mijn cardio, maar dat is okay. Ik ga naar Sharon voor de personal training en het voelt goed zware gewichten te heffen. Dat kan ik in ieder geval wel, want ik heb op het moment een beetje het gevoel dat mijn lichaam me in de steek laat. 

De sessie bij het Stretch Lab zeg ik wel af. Dat is me teveel, want om een uur heb ik een afspraak voor een leverscan bij de hepatoloog. Daarvoor moet ik drie uur vasten dus het wordt een late lunch. Gelukkig duurt de scan niet lang en op 8 april hoor ik er meer over. 

Voor ik ga eten rijd ik even naar The Fresh Market. Daar hebben ze blikjes met lekkere mocktails. Eentje is met paardenbloem en gember, heel verfrissend. De andere is frambozen-rozen smaak en heeft ook magnesium dat goed voor je schijnt te zijn.  

Vrolijke Paasdingen 

Bij Whole Foods zie ik dat ze hun lekkere Chesapeake Bay garnalensalade hebben. Dat wordt mijn lunch samen met een flesje groentensap. Het is heel erg lekker. 

Mijn volgende stop is The UPS Store. Ik had een rugzak van Amazon besteld, die niet was wat ik ervan verwachtte. Bij The UPS Store kan ik die afgeven en krijg dan meteen mijn geld terug in de Amazon app.

Op weg naar huis stop ik een paar keer voor foto's van de bloeiende bomen. Ik vrees dat het morgen de laatste dag zal zijn. Met de regenstorm van zaterdag zullen ze er wel afwaaien. Heel jammer dat het weer dit jaar niet meewerkt om een lange bloeiperiode te hebben. 






Net als gisteren heb ik een flinke hoofdpijn ontwikkeld. Ik ben ook helemaal op, kennelijk vreet al dit medische gedoe energie. Ik ga een tijdje op de bank liggen lezen en Animal Crossing spelen. 

Opeens is het dan alweer kwart over vijf. We maken drankjes en een snack voor ons happy hour met Chuck en Christine. Ik smeer een dikke laag Delice de Bourgogne op een Wasa cracker, ik houd daarvan!

Het happy hour gaat zoals altijd snel voorbij en wordt ook iets langer dan een uur. Ik vrees dat ik niet zo'n gezellige deelnemer ben, maar de anderen praten voor tien. Het zal van de stress test afhangen of we elkaar volgende week donderdag weer zien. 

Voor ons avondeten laten we bezorgen. Ik van Genki, hun yakitori zou ik wel iedere dag kunnen eten. Rick bestelt kabobs van zijn favoriete Friends Kabob. Vanavond ga ik vroeg naar bed, zodat ik helemaal fit ben om op een loopband te rennen voor die stresstest. 

5 reacties:

Anja L. zei

Succes met de stresstest. Ik mocht de stresstest doen op de fiets, daar was ik heel blij mee.
Die mocktails klinken lekker zeg.
Jammer dat de bloesems eraf gaan waaien, het staat zo lenteachtig.
Fijne vrijdag.

Nel zei

heel veel sterkte met de test, maar vooral sterkte met het wachten op de uitslag.

Petr@ zei

Fijn dat je de stress test vandaag kunt doen. Krijg je snel de uitslag hiervan?
Logisch dat je uitgeput bent. Je maakt je zorgen en dat heeft zijn weerslag op je lichaam. Hopelijk valt het uiteindelijk allemaal mee!

Anja zei

Sterkte met de stresstest en vooral met de uitslagen van alle onderzoeken.
Dat wachten op de resultaten is zo naar en vermoeiend.

Petra zei

@Anja - Dank je wel, helaas geen fiets hier, maar de loopband ging gelukkig goed.

@Nel - Dank je wel!

@Petra - Hopelijk komt de uitslag maandag.

@Anja- Dank je, het is inderdaad een beetje zenuwslopend.