Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, maart 03, 2024

Over een fijn weekend

Zaterdag

Het lukt me weer niet om langer dan half acht te slapen. Rick ligt nog in diepe rust dus ik lees stilletjes op mijn telefoon. Om acht uur is Rick ook van de partij en staan we op.

Er is niets meer te zien van het mooie weer van gisteren. Het regent en is somber. We gaan naar Vienna om daar een lijstje af te werken. 

Natuurlijk beginnen we met koffies en Ricks ontbijt van Starbucks. Dan halen we mijn ontbijtbroodje van Panera. Het lege glas gaat in de paarse glasbak en dan rijden we door naar het prive terrein van de stad Vienna. 

Hier wordt ieder kwartaal een batterijen en elektronica inzameling gehouden. Wij sparen onze lege batterijen ervoor en Rick heeft nog wat andere dingen om er te brengen. Als laatste halen we groentesappen van Greenheart. Daar maak ik ook mijn dagelijkse foto van een natte locomotief. 

Dan gaan we op zoek naar de letter B voor het Alfabet maandthema. Dat valt niet mee, maar ik zie een huis met bogen en als ik die op zijn kant zet lijkt het net een B. 



Thuis doe ik mijn drie kwartier op de elliptische machine en daarna ruim ik het winter decor in huis op. Weg met de sneeuwpoppen, die aan het begin van de winter nog zo leuk zijn, maar nu heb ik zin in kleur. Ik haal de lentespullen van zolder en zet die neer. 
Buiten had ik het winterspul al weggehaald


We frissen ons op en hebben dan een heel lijstje van plekken die we willen bezoeken. We beginnen met de lunch. Ik bestel een Aziatische salade met kip van Panera en Rick de chili van Potbelly. 

Dan rijden we naar het Merrifield Garden Center. Daar hoopt Rick bloeiende bollen te vinden om in onze voortuin te planten. Ik verwachtte al niet dat ze die zouden hebben en dat is het geval. Het is wel leuk er even rond te neuzen. 




Hierna is het een eindje rijden naar Chantilly. De drie zaken, waar we heen willen, liggen allemaal in dit ene winkelcentrum. Als eerste koop ik een lente kaarsenhouder en wat kaarsen bij Bath & Body Works.

Dan gaan we naar Total Wine & More om te kijken wat zij zoal aan alcoholvrije dranken hebben. Ik weet niet hoe het in Nederland is, maar dat is hier op het moment helemaal in. Ze hebben dan ook een grote selectie. Goed om te weten, maar ik moet eerst even alles wat ik al gekocht heb opmaken. 

Als laatste werken we ons boodschappenlijstje af bij de Giant hier. Dat duurt langer dan gewoonlijk, want deze Giant zit heel anders in elkaar dan de anderen, die allemaal ongeveer dezelfde inrichting hebben. 

Thuis buigen we ons over de puzzel en voor we het weten is het tijd om te gaan eten. Dat doen we vanavond bij Circa. Ook hier hebben ze mocktails op het menu staan. Ik bestel de alcoholvrije "French 75". Daarin zit komkommer, citroensap, spuitwater en een beetje ginger ale. Hij is erg lekker. 

Vooraf delen we de ahi tonijn "nachos", die we heel smakelijk vinden! Dan heb ik het tonijn hoofdgerecht en dat is ronduit heerlijk. Rick kiest de short ribs waar hij ook van smult. Dit restaurant heeft lekker eten en heel vriendelijke bediening. 

Nu gaan de kaarsen aan en de voeten omhoog op onze luie stoelen. Het was ondanks het weer een leuke dag. 

Zondag

Alweer ben ik voor zevenen wakker. Ik praat wat met Kai en Katja op Facebook Messenger. Fiona is helaas ziek, maar we zijn blij dat dit niet vorig weekend het geval was. 

Om acht uur is Rick ook wakker en staan we op. We gaan als eerste naar Starbucks voor koffies. Daarna spelen we Pokemon Go tot Hawk & Griffin open is. 

Vandaag is de eerste dag van de Vienna Restaurant Week en bij Hawk & Griffin is de special 15% korting op al het eten. Alana begroet ons enthousiast en herinnert zich altijd mijn naam, maar niet die van Rick. We beginnen met een pot thee, want we hebben al koffie gedronken. 

Dan bestel ik het Engelse ontbijt zonder aardappelen, bonen en toast, maar met extra tomaat. Rick neemt dit keer de zalm eggs Benedict. Het smaakt allemaal weer voortreffelijk. 



Na het eten gaan we onze boodschappenlijst voor vandaag afwerken. Als eerste rijden we door de drive thru van Walgreens om medicijnen voor Orion op te halen. 

Bij H Mart is het een stuk drukker dan gewoonlijk als we hier voor negenen zijn. Ik koop mijn enoki paddenstoelen en dan gaan we naar Lidl. 

Hun tulpen zijn de beste en de goedkoopste, die ik dit seizoen heb gevonden. Ik koop twee bossen met vijftien pastelkleurige tulpen. 

Ook op de markt is er veel volk op de been. Het lekkere weer zal ook wel meewerken. We gaan met Maitake paddenstoelen en een dozijn eieren naar huis. 

Ik vind ze zo mooi! 

Nadat ik mijn cardio gedaan heb is het tijd om Fairyville weer neer te zetten. De lente spulletjes ervoor staan leuk en ik wil er meer. Sowieso zijn er een aantal dingen gebroken en zijn sommigen echt aan vervanging toe.

Het is inmiddels al na enen en we willen wel een lichte lunch. Daarvoor gaan we naar Whole Foods. Ik neem een bakje garnalensalade en Rick wat kaashapjes. 

Dan gaan we op zoek naar mijn themafoto voor vandaag, een C. Rick vindt het met dit thema ook leuk mee te denken. Het wordt uiteindelijk onderstaande foto bij een benzinestation. 

Het is zulk lekker weer dat we besluiten een wandeling door de buurt te gaan maken. Daarin zijn we niet alleen en we komen onderweg een aantal bekenden tegen. De esdoorns bloeien en geven een rode gloed aan de bomen. Onze narcissen zijn nog niet uit, maar die in andere tuinen wel. 

De rest van de middag racet voorbij en voor we het weten is het tijd naar Tysons Corner mall te gaan. Daar gaan we bij Coastal Flats eten. We delen eerst de heerlijke gevulde eieren en nemen dan allebei de gerookte zalmfilet met bloemkoolpuree en asperges. Dat is een lekker einde van het weekend. 

Volgende week heb ik allerlei medische onderzoeken, maar ik wil ook leuke dingen gaan doen. Allemaal een heel fijne week gewenst!

3 reacties:

Anja L. zei

Ook hier worden de alcoholvrije drankjes steeds populairder. Jouw French75 klinkt erg smakelijk.
Ik breng onze batterijen en ander grof afval naar de gemeente werf. We zijn vast spullen uit het huis van mijn moeder te halen en ik sta daar bijna iedere week om afval weg te gooien. Dinsdag kunnen we kijken in een appartementje in een verzorgingshuis.
Wat leuk om buiten de deur te ontbijten, ik ben meer van de fruit en yoghurt ontbijten.
Faityville ziet er weer knus uit.
Succes met je medische onderzoeken deze week.

Petr@ zei

Ook hier vind je steeds meer alcoholvrije alternatieven bij de slijterij en ook steeds meer mocktails op menukaarten. Ik vind het fijn dat je niet meer persé water of frisdrank moet drinken als je geen alcohol wil. Alcoholvrije wijnen vind ik echter vreselijk, misschien heb ik de goede nog niet gevonden.
Het was heerlijk weer in Nederland afgelopen weekend, gisteren zelfs ruim 15 graden. Gelijk maar een begin gemaakt met het schoonmaken van mijn dakterras.

Petra zei

@Anja - Succes voor je moeder, is toch een grote omslag.

@Petra - Inderdaad, de meeste alcoholvrije wijnen zijn verschrikkelijk, maar ik heb nu een "sauvignon blanc" uit Nieuw Zeeland gevonden, die warempel op de echte wijn lijkt.