Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, maart 04, 2024

Over een heerlijke middag in DC

We zijn al om tien over half zeven op. Ik lag nog te slapen, maar Orion maakt zoveel lawaai als Rick opstaat dat ik ook meteen wakker ben. Ik heb volgens Fitbit 7 uur en 40 minuten geslapen dus genoeg tijd in bed doorgebracht. 

Beneden maak en eet ik mijn ontbijt en Rick heeft het zijne even op een bordje gelegd, terwijl hij thee inschenkt. Tja, dat is gevaarlijk en inderdaad voor een van ons het kan voorkomen heeft Orion het weggepikt en opgegeten. 

Rick besluit dan maar ontbijt van Starbucks te bestellen. We gaan naar het cafe in het Pan Am Center. Dat is een stuk dichterbij dan Vienna en Rick kan meteen door naar kantoor na mij thuis afgezet te hebben.

Natuurlijk is het voor mij sporttijd. Omdat ik vanmiddag in de stad ga lopen beperk ik me tot een half uur cardio. Dan doe ik twintig minuten onderlichaam gewichten en een stretchroutine van vijf minuten. 

Het is nog vroeg dus ik geniet van mijn nitro brew en doe mijn Duolingo lessen. Daarna maak ik me klaar om naar de stad te gaan. Het is 17 graden, maar bewolkt. Vanmiddag moeten er opklaringen komen.

Het is zo makkelijk om bij de metro te parkeren en dan meteen in de trein te stappen. Nog geen half uur later stap ik weer uit bij Metro Center. Dit keer moet ik de uitgang voor 11th & G Street hebben. Ik ga namelijk bij Tatte lunchen. 


Tatte hebben Rick en ik in Boston leren kennen. Ze hebben er heerlijk ontbijt, maar hun lunch heb ik nog niet geprobeerd. Sinds kort zijn er ook een aantal vestingen in Washington. Ik bestel de gerookte zalm tartine met avocado en tomaat en die is heel erg lekker! Ik ben er net voor de grote drukte, want als ik vertrek staat er een rij. 

Een half blok verderop begint City Center DC. Daar hangen ieder seizoen versieringen boven Palm Alley. Dit keer zijn het roze lantaarns en kersenbloesem. Het Cherry Blossom Festival begint binnenkort. Het is natuurlijk weer heel fotogeniek.




Daarna loop ik via 10th Street langs o.a. de FBI naar de Mall. Inmiddels schijnt de zon en dat maakt het ook meteen een stuk warmer. Mijn jas kan uit. Op de Mall is het vrij rustig, want het toeristenseizoen is nog niet begonnen. 







In deze stad loop je voor je het weet je voeten eraf. Ik besluit om in de Enid Haupt tuin achter het Smithsonian kasteel te gaan genieten van de magnolia's, die op het punt van bloeien staan. Het is een oase in de stad en ik lees er een tijdje. 







Na een tijdje moet ik naar de wc. Ik besluit de Freer Gallery in te gaan, die naast het kasteel dat voor de komende jaren gesloten is ligt. Dit museum huist Aziatische kunst en nu ik hier toch ben ga ik naar de Peacock Room kijken. De schilderingen van pauwen door Whistler daar zijn prachtig. 


Eenmaal weer buiten zoek ik opnieuw een bankje op en lees nog een tijdje. Om kwart over drie loop ik naar het Smithsonian metrostation en een half uur later stap ik weer in Vienna uit. Ik was een beetje vergeten hoe makkelijk het is om met de metro naar de stad te gaan. 



Rick komt tegen zessen thuis en dan zien we een prachtige zonsondergang. We zijn allebei moe en hebben geen kans gehad avondeten te kopen. We bestellen het dus. Rick gaat voor Grieks en ik voor Nepalees. Daar heb ik mijn favoriete gerechten, die vrij koolhydraatarm zijn. 

En zo eindigt een heerlijke dag. Ik moet er even op teren, want niet alleen wordt het weer slechter, ik heb ook medische afspraken de komende drie dagen. 

4 reacties:

Petr@ zei

Dat doe je goed, even lekker genieten voordat het weer omslaat. Ik heb op afstand mee genoten.
Hopelijk geven de medische onderzoeken meer duidelijkheid.

Anja L. zei

Goed dat je lekker hebt geprofiteerd van de mooie dag en er lekker op uit bent gegaan. Het helpt om je hoofd leeg te maken.
Succes met je afspraken.

Anoniem zei

Wat een heerlijk dagje had je! En prima weer ook!
En wat staat dat leuk, die roze ballonnen.
Wat een boefje is Orion ook trouwens, ik moet er elke keer weer om lachen… ik heb ook eens een Berner gehad die letterlijk alles wat eetbaar was stal van tafels,aanrecht etc.
Groetjes
Carla

Petra zei

@Petra - Zodra het wat lekkerder weer wordt is het leuk om naar de stad met al zijn parken te gaan.

@Anja - Het is inderdaad een heel goede afleiding.

@Carla - Orion is razendsnel!