Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, maart 18, 2024

Over een kille dag

Tot mijn schrik hoor ik Rick wel opstaan, maar word dan pas weer om tien over half acht wakker. Het is bewolkt en ik heb moeite mijn warme bed te verlaten. Gelukkig zijn mijn ontbijt en koffie warm en dat maakt veel goed.


Rick is vandaag wat vroeger klaar dan gewoonlijk en direct na mijn ontbijt gaan we naar Vienna. Daar staan de koffies al klaar bij Starbucks. Dan gooien we het lege glas in de glasbak en kopen twee flessen groentesap van Greenheart.

Het is op het moment een genot door de buurt te rijden met alle bloeiende bomen. Langs het W&OD pad staan mooie paarse magnolia's. Verder zijn er twee of drie soorten kersenbloesems, treurkersen en meer. Het is mijn favoriete seizoen. 

Terwijl we rondrijden kijken we of we een letter R voor mijn maandthema kunnen vinden. Ik kijk naar de bankjes langs de Vienna Town Green en die hebben de perfecte leuningen om een R van te maken. 

Thuis moet ik aan mijn sporten geloven. Ik begin met op de plaats rennen en geniet van mijn uitzicht op onze Japanse kers. Daarna trap ik een tijdje op de elliptische machine en als laatste op de Scoop. Als laatste doe ik 25 minuten onderlichaam krachttraining en dan is het mooi geweest voor vandaag. 


Gisteren dacht ik nog terug naar de kersenbloesems te gaan, maar het is zo koud en er staat een harde wind. De reflecties van de monumenten in het Tidal Basin, die ik altijd het mooist vind met de bloesems, zullen er zeker niet zijn. Ik blijf dus lekker thuis, ik kan wel een rustdag gebruiken. 

Na heel veel Duolingo gedaan te hebben maak ik mijn lunch. Die bestaat uit een blikje gerookte haring en twee Perzische komkommertjes. Rick heeft de hele dag training en maakte al vroeg lunch. De pauzes tijdens dat soort trainingen zijn altijd gebaseerd op Pacific time (3 uur vroeger) of Mountain time (2 uur vroeger). 

Ik houd zo van de mooie tulpen van Lidl!


Omdat ik toch wel even naar buiten wil ga ik een stukje wandelen en maak wat foto's van bloemen. Inmiddels is het zonnig met een prachtige blauwe lucht. Het is echter maar acht graden en er staat een ijskoude wind. Lang houd ik het dus niet uit. 





Om met vrolijke bloemen bezig te blijven ga ik verder aan mijn Lego boeket. Het gepriegel neemt heel wat tijd in beslag en na vijf bloemen doen mijn handen pijn. Er zijn nog twee bloemen te maken en hopelijk lukt dat morgen. Ik vind het wel heel erg leuk om te doen. 

De middag vliegt zo voorbij en voor ik er erg in heb is het zes uur. Rick stelt voor nu eten te halen en dan samen te eten. Hij moet daarna nog even aan het werk, want hij had technische problemen en moet de training nog afmaken. 

Voor mij haalt Rick Chinees en voor hemzelf Grieks. Helaas krijg ik Rick nooit mee naar de Chinees, want hij houdt niet van de Amerikaanse versie (Sechuan en Hunan). De Nederlandse Chinees vindt Rick echter heerlijk.

En nu ben ik fijn vroeg klaar om mijn shows te gaan kijken. Kaarsen en lichtjes aan en het is weer gezellig. 

3 reacties:

Anja L. zei

Raar hè, het voelt dan toch alsof je je verslapen hebt.
Jammer dat het zo koud was maat je bent lekker bezig geweest.
Fijne dinsdag.

Petr@ zei

Gelukkig was je van het weekend al naar Washington geweest voor de bloesems, dan kon je nu met die koude wind mooi thuisblijven.
Ik ben benieuwd naar het eindresultaat van de LEGO bloemen.

Petra zei

@Anja - Het is opeens wel een schok, die kou.

@Petra - Ik zou zo graag weer gaan, maar het blijft maar koud en winderig.