Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, maart 19, 2024

Over een koud begin van de lente

We mogen natuurlijk niet klagen, want elders in het land sneeuwt het zelfs, maar het is maar net boven het vriespunt als we opstaan. Dat is natuurlijk een flink koud begin van de lente. Gelukkig betekent het ook blauwe luchten en zon. 


Na mijn ontbijt en Ricks douche maken we onze dagelijkse rit naar het centrum van Vienna. Mijn nitro brew smaakt net als gisteren goed met weinig schuim. Op de terugweg zoek ik een huis met smeedijzer met S vormen. Dat vinden we vrij snel al zijn de meeste oudere en kleinere huizen inmiddels vervangen door grote nieuwe. 
Mijn themafoto

De tijd gaat vanochtend snel en ik heb nog maar net tijd voor twintig minuten cardio voor ik naar Sharon moet. Het halve uur personal training vliegt zoals altijd voorbij en na afloop stop ik af en toe om foto's van narcissen en bloesems te maken. 



Het weer is ronduit guur en het lokt niet om buiten te zijn. Net als gisteren blijf ik liever thuis en zulke rustige middagen zijn eigenlijk heel erg fijn. Na vandaag komen er weer een paar drukke dagen.

Voor mijn lunch wil ik eens wat anders en besmeer twee meergranen Wasa crackers dik met brie. Daarbij heb ik twee komkommertjes waarvan Orion met graagte de uiteinden eet. Rick heeft zijn training weer en al ver voor mij gegeten. 

Nu heb ik de hele middag nog voor me, heerlijk. Ik begin met een heel aantal lessen Duolingo. Daarna maak ik mijn Lego boeket bloemen af. Het ziet er heel vrolijk uit en ik vind er een Delfts blauw vaasje voor. Ik heb nog zo'n pakket met andere bloemen dat ik binnenkort hoop te doen. 


De rest van de middag lees ik in mijn leuke boek van London Lovett. Ik nader het einde van deze Firefly serie, maar heb al gezien dat ze er nog een aantal heeft geschreven. Ik vind dat ze erg leuk schrijft en lange series zijn fijn, want dan leer je de hoofdpersonen ook echt goed kennen. 

Met dit koude weer krijgen we zin in warme comfort food diners. Vanavond wordt het een pizza bowl van Papa John's. De mijne heeft veel groente, zodat hij nog enigszins gezond is. Het is een lekker maal. 

En nu ga ik met mijn margarita mocktail naar Below Deck kijken. Ik ben benieuwd wat voor drama er dit keer is. Ik vind de nieuwe kapitein wel goed, trouwens (voor degenen die kijken).

5 reacties:

Anja L. zei

Brr, koud ineens weer bij jullie, hier verwachten ze vandaag 18 graden, wel met bewolking helaas.
Ik ben ook gek op lezen, lekkere kop thee erbij en mij hoor je niet meer.
Fijne woensdag.

Reny zei

Het Lego boeket is erg mooi geworden!
Tot voor kort wist ik niet eens dat dit soort dozen er waren. Mijn nichtje heeft zelfs een mini piano gemaakt, erg leuk.

Wat lees ik nu, drink jij een margarita mocktail :) Dat zou toch meer een drankje voor Rick zijn ha ha ha. Ik hoop dat het gesmaakt heeft.

Mooie woensdag.

Petr@ zei

Heel mooi het boeket van LEGO. Leuk om het zo in een vaasje te hebben staan.
Ik hou ook van series boeken, inderdaad omdat je dan de hoofdpersonen leert kennen. Ik vind het altijd jammer als ik de laatste heb gelezen.

Anoniem zei

Wat is het boeket Lego leuk geworden! Een heel karwei denk ik, maar zeker de moeite waard.
Hopelijk komt het mooie weer snel terug.
Wij vertrekken morgen voor 4 dagen naar Berlijn, op familiebezoek bij mijn broer en zijn gezin.
Ik heb er zin in.
Groetjes
Carla

Petra zei

@Anja - De lente is hier altijd zo onvoorspelbaar. Het kan ook zomaar dertig graden worden, hoewel dat er voorlopig niet inzit.

@Reny - Ik vind al die Lego dingen voor volwassenen heel erg leuk. Hier in de buurt is er een Lego tentoonstelling, maar daar kun je alleen heen als je een kind van 17 of jonger hebt, zo belachelijk.

@Petra - Ik ben nu aan de laatste bezig en dat vind ik ook heel jammer inderdaad.

@Carla - Het is een heel priegelwerk, ja. Het weer is op zich wel mooi, zonnig en blauwe lucht, maar die koude wind, br. Veel plezier in Berlijn!