Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, maart 05, 2024

Over een mammogram en stemmen

Zeven uur komt weer heel snel en ik zie regendruppels op de ramen. Ben ik even blij dat ik gisteren naar de stad ben gegaan! Na mijn ontbijt begin ik meteen aan mijn cardio en heb er al een half uur opzitten als Rick klaar is om naar Starbucks te gaan. 


Daar staan onze koffies al klaar. Op weg naar huis spelen we wat Pokemon Go en dan doe ik de laatste tien minuten cardio. Meneer Cardinal is helemaal nat als hij nieuwsgierig naar binnen kijkt. Het rood is daardoor nog feller. 



Sharon ontziet mijn schouders vandaag wat, want mijn linkerschouder doet enorme pijn. Verder gebruik ik de gewoonlijke zwaardere gewichten. Ik heb op het moment zoveel medisch gedoe dat ik geen zin heb ook nog eens naar die schouder te laten kijken. Over een maand of zo doe ik dat wel eens. 

Na de personal training ga ik naar Whole Foods. Onderweg stop ik een paar keer om natte bloemen te fotograferen. Ook in het tuintje naast de supermarkt zijn die uiteraard te vinden. 






Het duurt even voor ik besloten heb wat we vanavond zullen eten en uiteindelijk kies ik de al klaargemaakte maaltijd van een proteine en twee bijgerechten voor $14. Verder neem ik lunch spullen en amandelmelk mee. 

Mijn lunch bestaat vandaag uit Perzische komkommertjes, bloemkoolbrood en gerookte zalm. Ik heb die net op als Judith belt voor onze wekelijkse virtuele lunch. Die is altijd weer gezellig en voor we het weten is het tijd om afscheid te nemen.

Een uurtje later rijd ik naar Fairfax Radiology voor mijn mammogram. Dat is altijd weer lijden, maar de laborant is ontzettend aardig. Eigenlijk is het ook binnen een mum van tijd gedaan, want nog geen tien minuten later loop ik het gebouw alweer uit. 

Het is vandaag Super Tuesday wat betekent dat in heel veel staten gestemd wordt voor presidentskandidaten. De Democratische kandidaat wordt zeker Joe Biden, maar er zijn nog twee kandidaten aan de Republikeinse kant. 

In Virginia hoeven we ons niet te registreren als Democraat of Republikein. Dat betekent dat ik ook voor een Republikeinse kandidaat kan stemmen. Dat ga ik doen, want ik wil alles dat ik kan gedaan hebben tegen Trumps herverkiezing. 

Daarom stem ik op Nikki Haley. Het zal niets uithalen, maar ik wil sowieso mijn stemrecht altijd gebruiken. Net hoor ik op het nieuws dat ik niet de enige niet-Republikein ben geweest die op haar gestemd heeft hier in Virginia. 


Als laatste maak ik mijn E themafoto voor vandaag. Die is vrij gemakkelijk gevonden. Ik vind het zo'n leuk thema, maar sommige letters zullen een uitdaging worden. 

Om de een of andere reden heb ik ontzettend veel pijn als ik thuiskom. Ik zoek mijn luie stoel dus op en lees verder in mijn boek tot het tijd is voor het avondeten. 

Dat bestaat uit zalm met een korstje van macademia noten en voor mij worteltjes met rozemarijn en wilde paddenstoelen. Rick heeft dezelfde zalm en worteltjes, maar een bietensalade in plaats van de paddenstoelen. Het smaak ons beiden zeer goed.

Tijd om Jeopardy te kijken en daarna de nieuwste aflevering van Below Deck. 




 

4 reacties:

Anja L. zei

De mammogram is zo klaar maar het blijft een pijnlijk gedoe. Ik ben altijd blij als ik weer buiten sta.
Na een regenachtige dinsdag moet het vanaf vandaag weer lekker weer worden. Daar ga ik nog even van genieten want volgende week gaan we mijn moeder verhuizen naar een appartementje in een verzorgingshuis.
Die zalm lijkt me erg lekker en Rick’s bietensalade ook.
Fijne woensdag.

Marion2 zei

Wat een ellende met de verkiezingen, ik snap dat je strategisch stemt. Voor Europa zou Trump ook een regelrechte ramp zijn.
Ik vrees het ergste, maar hoop dat het nog goedkomt.

Sterkte met de medische onderzoeken en veel beterschap!

Petr@ zei

Dat gaat nog spannend worden, die verkiezingen. Jammer dat de democraten geen betere kandidaat hebben al weet je natuurlijk nooit hoe het dan loopt. Laten we hopen dat Trump niet gaat winnen.

Petra zei

@Anja - Succes met de verhuizing.

@Marion - Dank je wel!

@Petra - De Democraten hebben een heel goede kandidaat, hij is alleen wat oud, maar heeft heel wat energie. Dat kan van Trump niet gezegd worden en die is maar vier jaar jonger (maar lijkt veel ouder in zijn gedrag)