Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, maart 11, 2024

Over een medische dag

Dat uur tijdverlies voelen we toch wel en Rick staat pas om kwart over zeven op. Ik check mijn email en zie dat de uitslag van de CT scan van donderdag er is. Daar word ik helemaal niet vrolijk van en ik moet toegeven dat het me even te kwaad wordt. Ik leef al jaren zo gezond als ik kan en toch blijven de nummers hoog.

Zin om ontbijt te maken heb ik niet. Rick stelt voor meteen naar Vienna te gaan. Dan kunnen we onze koffies van Starbucks halen en ik mijn geliefde broodje van Panera. Zo gezegd zo gedaan en het smaakt me weer prima.

Gelukkig heb ik een heel fijne cardioloog getroffen, die al om kwart over negen opbelt. Hij is de rust zelve wat mij goed helpt. Ik moet een stress test doen en daaruit zal blijken of de uitslag van de scan invloed heeft op de functie van mijn hart. Ik probeer maar te denken dat ik nu tenminste weet dat er iets mis kan zijn. 

Na drie kwartier cardio maak ik me klaar om naar de hepatoloog te gaan. Dr. Farboud is ontzettend aardig en ook hij stelt me al gauw gerust. Hij wil nog een onderzoek doen, maar verder maakt hij zich niet veel zorgen over mijn lever. Alle dokters zeggen dat dit genetisch is en mijn levensstijl is helemaal goed, maar dit kan niet voorkomen worden. 


Rick heeft me opgewacht en op de terugweg gaan we langs CVS want Rick heeft waarschijnlijk poison ivy aangeraakt en daar een vervelende jeukende huiduitslag op zijn arm door. Hopelijk helpt een antihistamine.

Verder zoek ik naar een K voor het maandthema en vind die in de straat achter ons. Ik had gedacht dat dit een van de moeilijkste letters zou zijn, maar dat valt mee. Ik had nog een paar andere ideeen, maar deze is het duidelijkst. 

Voor de lunch heb ik een blikje kippers en die ga ik vaker kopen, zo lekker. Het is feitelijk gerookte haring. Daar eet ik een paar Perzische komkommertjes bij. 

Eigenlijk wilde ik bloesems gaan fotograferen, maar heb daar geen puf voor. Ik vermaak me dan wel met het fotograferen van de lentekleuren in huis. 





Om twee uur heb ik een afspraak met Phuong bij Pro Nails 3. Na wat wikken en wegen kies ik een lentegroene kleur voor mijn nagels. Thuis plak ik daar kersenbloesems op. Ik vind ze erg vrolijk geworden. 


Het zijn waarschijnlijk alle spanningen, maar ik heb intussen flinke hoofdpijn. Ik besluit verder niets te doen behalve lezen. Christine belt en we praten gezellig over koetjes en kalfjes. Dat helpt altijd.

Rick maakt het avondeten en ik schuif aan. De korstloze spinazie en kaas quiches zijn weer lekker en de komkommersalade erbij is een frisse toevoeging. 

En zo is deze dag ook weer voorbij en hoop ik op een wat minder mentaal inspannende dag morgen. 

5 reacties:

Petr@ zei

Wat vervelend (ik weet even geen ander 'netjes' woord) dat de uitslag van de scan niet helemaal goed is. Maar wat fijn dat de cardioloog zo snel belt hierover! Ik kan me voorstellen dat je hier extra van baalt omdat je zo gezond leeft. Hopelijk hebben de artsen je wel wat gerustgesteld.
Al met al niet gek dat je hier hoofdpijn van kreeg. En dan toch nog mooie bloemen gefotografeerd en je nagels mooi gemaakt. Petje af en hopelijk vandaag een beter dag. Knuffel van mij!

Anja L. zei

Hè, wat balen dat de uitslag niet helemaal goed is. Maar gelukkig heb je uitleg gekregen van twee artsen en ik hoop dat ze je wat hebben gerustgesteld. Niet vreemd dat je hoofdpijn had.
Goed dat je er toch op uit bent gegaan, lekker even naar buiten en je hoofd leegmaken.
Fijne dinsdag.

Anoniem zei

Ik kan me voorstellen dat het frustrerend is als je zo je best doet om heel gezond te leven en je dan toch nog zulke uitslagen krijgt. Helaas is niet alles te voorkomen door gezond te leven en zijn sommige kwalen inderdaad bijv. genetisch bepaald.

Je weet in ieder geval voor jezelf dat je er alles aan doet om zo gezond mogelijk te blijven en meer kan je niet doen. Aangezien de artsen geen reden zien tot grote zorgen, lukt het je hopelijk om dit ook niet te doen, maar dat is voor een ander altijd heel makkelijk om te zeggen, dat weet ik ook.....

Warme groet,
Maria

Anoniem zei

Veel sterkte gewenst Petra!

Petra zei

@Petra - Dank je wel!

@Anja - Dat is het, ik moet eruit of buiten genieten van het lekker weer. Zinnen verzetten.

@Maria - Helaas is de hart test wel ernstig al was de dokter heel rustig. Ik ben alleen maar blij dat dit alles nu aan het licht komt.

@Anoniem - Dank je wel!