Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, maart 06, 2024

Over een ultrasound en een luie dag

De wekker gaat om half zeven. We rollen uit bed, kleden ons aan en dan brengt Rick mij naar Virginia Heart. Hier heb ik een afspraak voor een hart ultrasound. Ik vind het heel lief van Rick dat hij telkens chauffeur is voor al deze onderzoeken. 

Na een kwartiertje word ik naar achteren geroepen en Alem doet de ultrasound. Die is op zich niet vervelend, maar ik moet wel een hele tijd in een krampachtige houding liggen waardoor mijn spieren hard gaan protesteren.

Alem zegt dat hij kan zien dat ik veel sport. Hij doet dit al twintig jaar en heeft heel wat harten "gezien". Na een half uur is het klaar en nu is het wachten op de evaluatie van de cardioloog. 

Rick heeft op me gewacht en we gaan naar Starbucks voor koffies en Ricks ontbijt. Het is mistig en miezerig, zo niet mijn weer! Ik bestel mijn geliefde broodje van Panera en geniet daarvan. 

Het is nog voor achten als we weer thuis zijn. Rick gaat lekker vroeg aan het werk en ik doe mijn drie kwartier op de elliptische machine en Scoop. Eigenlijk zou ik ook een krachttraining routine moeten doen, maar mijn energie is er niet naar. 

In plaats daarvan doe ik heel veel Griekse lessen op Duolingo en ga dan een tijdje naar buiten om bloemen te fotograferen. Het is eventjes droog dus dat is wel fijn. Ook vind ik mijn F alfabet themafoto. 







Zo is het al snel lunchtijd. Ik maak hetzelfde als gisteren: gerookte zalm op bloemkool brood en twee Perzische komkommers met wat feta. Rick heeft even pauze van zijn training en we eten gezellig samen. 

Amazon heeft intussen wat nieuwe lenteversieringen gebracht. Ik vind deze kabouters allemaal zo super leuk! Ik kan vooral op een regenachtige dag als deze echt genieten van de vrolijke lentekleuren in huis.



Het plenst inmiddels en ik heb geen zin om ergens heen te gaan. In plaats daarvan haal ik mijn Lego bloemen tevoorschijn en ga daaraan verder. Ik snap waarom het 18+ is, want het is me een gepriegel! Wel heel erg leuk om te doen en aan het einde van de middag heb ik zeker de helft van de bloemen klaar. 

We hadden geen van beiden zin om iets voor het avondeten te bedenken. Ik bestel van Genki via Doordash en Rick haalt Grieks van Plaka Grill. Genki heeft yakitori en die kan ik iedere dag wel eten. Het smaakt me dan ook opperbest.

Hopelijk zien we morgen de zon weer. Dit sombere weer is niet goed voor mijn gemoed en pijnen. 

6 reacties:

Anja L. zei

Weer een onderzoek achter de rug. Fijn dat dat zo vroeg al kon.
Dat het weer zo’n invloed heeft op je humeur hè, ik merk het tegenwoordig ook meteen, toen ik jonger was had ik daar helemaal geen last van.
Die kabouters zijn grappig.
Fijne donderdag.

Petr@ zei

Gelukkig zit dat onderzoek er ook op. Mooi dat er gelijk gezien werd dat je veel sport.
De nieuwe lente versieringen zien er gezellig uit.
Knap hoor, dat LEGO bouwen. Ik heb zo geen geduld voor dat gepriegel.

Anoniem zei

Fijn dat je het volgende onderzoek ook weer achter de rug hebt.
Wat een leuke vrolijke lente versieringen heb je gekocht!
Heerlijk priegelwerkje, de lego bloemen, ik hou er ook van.
Zeker op een regenachtige dag heerlijk om te doen
Groetjes
Carla

Marion2 zei

Nog even een vraagje over de verkiezingen. Bedoel je dat Biden meer energie heeft dan Trump? Hier wordt juist de suggestie gewekt dat Biden aan het einde van zijn Latijn is. Dan zie je hem weer van een vliegtuigtrap vallen, dan weer weet hij niet waar hij naartoe moet lopen of komt hij niet uit zijn woorden. Vervolgens wordt er gezegd dat Trump veel fitter is (terwijl er echt geen fans van hem zijn). Zou wat zijn als het precies andersom is…

Petra zei

@Anja - Ik heb altijd last gehad van grijze regenachtige dagen. Ik ben blij dat het hier zo'n zonnig klimaat is. De enkele grijze dag vind ik nog te doen.

@Petra - Het is inderdaad allemaal wel heel klein, die Lego steentjes, maar ik vind het wel leuk om te doen.

@Carla - Ja, ik houd ervan iets te creeren en dit is daar perfect voor.

@Marion - Het zijn beiden oude mannen, maar als je vergelijkt hoeveel werk Biden verricht (met twee oorlogen) en wat Trump deed als president dan wint Biden het ruimschoots wat mij betreft. Ik vond dit artikel wel interessant: https://www.npr.org/2024/02/13/1231221343/is-there-a-double-standard-on-age-between-trump-and-biden

Petra zei

@Marion - ik raad je aan ook even naar Bidens State of the Union speech te luisteren. Zoiets lukt Trump niet.