Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, maart 12, 2024

Over een zomerse dag

Ook vandaag is het weer moeilijk op tijd op te staan. Ik snap het niet zo want we verloren ook een uur toen we terug uit New Orleans kwamen en daar hebben we niets van gemerkt. 

Rick moet vandaag naar kantoor en na mijn ontbijt gaan we naar de Starbucks in het Pan Am Center voor onze koffies. Als we die hebben zet Rick mij thuis af en rijdt door naar Rosslyn. 
Gelukkig zijn er wel wat bloemen in onze gesnoeide magnolia


Na mijn cardio ga ik naar Sharon voor het halve uur personal training. Dat gaat snel voorbij. Helaas heb ik nog steeds een vervelende hoofdpijn, maar gek genoeg voel ik die bijna niet als ik gewichten aan het heffen ben. 

Thuis fris ik me snel op en doe dan Orion in de auto. We hebben onze jaarlijkse afspraak met Dr. Pike, de dierenarts voor moeilijk opvoedbare honden. Ik hoop dat dit het laatste bezoek is, want niets verandert meer en het is makkelijker en goedkoper om de medicijnen via onze gewone dierenarts te krijgen. 

Orion gedraagt zich voorbeeldig en doet zich tegoed aan alle snoepjes, die hem toegegooid worden. Dr. Pike is tevreden over wat ik haar vertel, maar vindt dat een van de medicijnen toch nog wat hoger moet, zodat Orion niet zo uit zijn dak gaat als hij een andere hond of mens ziet. 


Na afloop haast ik me naar huis en ben net op tijd terug voor mijn wekelijkse lunch met Judith. Ik open een blikje sprotjes en heb er twee mini komkommertjes bij. De tijd gaat weer snel en voor we het weten moet Judith terug aan het werk. 

Voor ik ga genieten van het prachtige weer rijd ik naar Vienna. Daar gooi ik de VLINDR vol. Ik heb 40 cent per gallon korting van de Giant en dat scheelt flink. De benzineprijzen gaan hier omhoog, maar ik weet dat het niets is vergeleken bij Nederland. 

Bij mijn oogarts haal ik een nieuwe contactlens op omdat de oude vorige week brak. Ik kreeg geen antwoord op mijn vraag of dat wel vaker gebeurt. Ze moeten haast wel van een ander materiaal zijn dan mijn niet bifocale lenzen. 

Op weg naar huis zoek ik een L voor het maandthema en maak foto's van de bloesems, die met dit warme weer snel uitkomen. Ik vind de bloesems van de Bradford peer heel mooi, maar het is een invasieve boomsoort. Het verbaast me dat de kerk achter ons huis die bomen nog heeft staan, maar je ziet ze bijna nergens anders meer.







De rest van de middag ga ik in de zon voor het huis zitten lezen. Het wordt maar liefst 24 graden, heerlijk! Rick komt op tijd thuis uit zijn werk en dan gaan we nog even naar Whole Foods voor wat benodigdheden. 

Het eten vanavond bestaat uit "pasta" van palmharten met gehaktballetjes in tomatensaus met ui, paprika, olijven en champignons. Het is een heel eenvoudig maal, maar we vinden het beiden erg lekker. 

Tijd voor voeten omhoog en wat shows kijken.  

6 reacties:

Petr@ zei

Gelukkig even geen medische dag voor jezelf. Fijn dat de dierenarts tevreden is over Orion.
Pasta van palmharten zijn hier volgens mij ook verkrijgbaar. Ik zal er eens naar op zoek gaan en her uit proberen.

Anja L. zei

Wat een geluk dat er toch nog wat bloemen in de magnolia zitten. Heeft hij nog wel een mooie vorm?
Toch apart dat deze lenzen steeds breken, misschien omdat er toch iets meer aan gedaan moet worden dan een normale lens?
Heerlijk zo’n middag in de zon. Hier is het weer grijs.
Fijne woensdag.

Anoniem zei

Wat heerlijk zeg, 24 graden! Dat is echt genieten.
Mooie foto’s weer van alle bloesems, en niet te vergeten je magnolia.
Fijn, dat de dierenarts tevreden was over Orion.
Fijne woensdag
Carla

Petra zei

@Petra - wij vinden die "pasta" nog het meest op de echte lijken.

Petra zei

@Anja - ik vind hem nu geen mooie vorm hebben maar hopelijk groeit dat bij

Petra zei

@Carla - we mogen even aan de lente ruiken deze week