Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, maart 20, 2024

Over hart testen en happy hour

Rick staat deze week telkens om tien voor zeven op en dat is me echt te vroeg. Vanochtend lukt het me tenminste om kwart over zeven mijn bed te verlaten. De koffie staat beneden klaar en ik maak mijn ontbijt. 

Terwijl Rick zijn douche neemt ren ik alvast wat op de plaats. Ik heb al een derde van mijn stappen bijeen als we op weg gaan naar Starbucks. De nitro brew is weer zonder schuim gemaakt, heerlijk. Ik vraag me af of er een nieuwe barista is. 

Voor ik verder ga met mijn sporten neem ik mijn foto van de dag. Onze kersenboom is op zijn hoogtepunt en ik hoop dat de keiharde wind van vandaag er niet teveel bloemblaadjes afblaast. 


Na mijn elliptische machine en Scoop doe ik nog zestien minuten onderlichaam krachttraining. Dan is het sporten klaar en ga ik even van de zon en het warmere weer genieten. Ik maak foto's van de bloemen in onze voor- en achtertuin. 



De Yoshino kers en treurkers staan in bloei in de achtertuin. Het is niet eenvoudig met de stormachtige wind, maar het lukt me een paar mooie foto's te maken. 







Daarna is het tijd om me op te frissen. Ik heb om half een met Riekje afgesproken bij Parc de Ville. Sinds kort serveren ze hier ook lunch. Het wordt weer heel gezellig en we nemen allebei hetzelfde gerecht, de gerookte zalm tartine. Rond kwart voor twee nemen we afscheid, want ik heb een kappersafspraak. 

Bij Lofty Salon kleurt Carmen mijn haar vakkundig bij. Het is om de een of andere reden heel licht geworden en nu laat Carmen de kleur er langer op zitten. Dat betekent dat ik ook later klaar ben en nog maar een uur heb voor ons happy hour begint. 

Om de een of andere reden heb ik mijn telefoon niet gehoord en heb een voicemail van de cardiologenpraktijk dat mijn stress test van komende dinsdag verzet moet worden. Natuurlijk is het na kantooruren dus ik kan niet meteen terugbellen.

Wat baal ik hier van, want nu zal ik die test zeker niet voor volgende week donderdag kunnen krijgen. Morgen ga ik mijn cardioloog dus bellen en vragen wat zijn mening is over wel of niet reizen. Gelukkig kan alles zonder extra betaling afgezegd worden, maar ik wil zo graag gaan! Kunnen jullie even duimen dat ik het groene licht krijg?

Maria komt me ophalen en deze maand komen we voor ons happy hour bijeen bij Viet Aroma. Lani is altijd super lief en heeft al een tafel klaar staan. Ik vind dat ik mijn favoriete maal hier wel verdiend heb en smul van de loempiaatjes en zomerrollen. 

We zijn met zijn zevenen en het is heel erg gezellig. We blijven tot na zevenen en dan moet Maria naar huis, want ze gaat om acht uur naar bed (moet om tien over vier op om te gaan zwemmen). Maria en ik zijn het erover eens dat als onze reis geannuleerd moet worden we ons gaan vermaken in onze eigen omgeving.

Als ik binnenloop staat Rick klaar met een boeket bloemen en een lieve kaart. Hij weet precies wat ik nodig heb en ook hij belooft dat we, als ik niet op reis ga, die week leuke dingen gaan doen.

Duidelijk voel ik veel stress, want mijn lichaam reageert meteen met veel pijn. Hopelijk krijg ik morgen uitsluitsel en weten we waar we aan toe zijn. Misschien is dat het goede eraan, een eerdere beslissing scheelt spanning. 

 

12 reacties:

Sonja zei

Wat een tegenvaller. Ik ga hard voor je duimen dat je gerustgesteld op reis kan.

Reny zei

Balen van dat uitstel, ik ga voor je duimen dat de cardioloog uitsluitsel geeft!

Anoniem zei

Vervelend dat je nog niet weet waar je precies aan toe bent.Hoop voor je dat de cardioloog je ongerustheid kan wegnemen.
Groetjes Wil

Anja L. zei

Wat erg dat die test alweer wordt verzet, ik hoop dat je morgen duidelijkheid krijgt.
Jammer hè, die harde wind als de bonen vol bloesems zitten.
Succes vandaag.

Petr@ zei

Dat was een drukke maar leuke dag. Op het bericht van de stresstest na dan. Wat ontzettend vervelend dat het alweer verplaatst wordt. Ik neem dan maar aan dat ze niks ernstigs vermoeden en dat je daarom vast gewoon mag reizen. Ik zal voor je duimen!

Anoniem zei

Wat vervelend dat je test weer verzet wordt, dat geeft weer veel stress denk ik.
Hopelijk krijg je spoedig een nieuwe afspraak.
Ik ga ook duimen voor je dat je mag reizen.
Groetjes
Carla

Petra zei

@Sonja - Dank je wel

Petra zei

@Reny - Dank je wel

Petra zei

@Wil - Dank je wel

Petra zei

@Anja - ja, heel.jammer

Petra zei

@Petra - Ik denk wel dat de dokter bezorgd is. Ik kan nu opeens morgen terecht

Petra zei

@Carla - Dank je, nu kan het morgen