Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, maart 27, 2024

Over natte bloemen en nieuwe nagels

Het is grijs en grauw buiten als we opstaan. Ik verlaat mijn bed wat later dan gewoonlijk en daardoor eet ik ontbijt terwijl Rick zijn douche neemt.

Door het natte Vienna rijden we eerst naar de UPS Store. Ik wil graag een rugzak als handbagage, die ruim genoeg is om veel in te doen. Ik bestelde er twee van Amazon en een was heel groot en de andere, die ik houd, niet zo groot, maar wel fijner als rugzak. De grote gaat dus terug naar Amazon.

Daarna staan onze koffies al klaar bij Starbucks. De nitro brew is weer heel goed gemaakt. Ik heb zo'n vermoeden dat Frankie de barista is, die ze maakt. Hij weet dat ik een hekel heb aan al dat schuim. 

Voor ik aan mijn sporten ga maak ik wat foto's van de natte bloemen in onze tuin. De tulpen komen uit en de hyacinten en kersenbloesems zijn aan het uitbloeien. Dit soort miezerregen zorgt voor mooie druppels op de bloemen. 












Nadat ik mijn gewoonlijke drie kwartier Scoop en elliptische machine heb gedaan doe ik wat Duolingo en ga dan naar boven om in te pakken. Het weer in Zwitserland is moeilijk inschatten, dus ik neem maar kleding mee, die in laagjes gedragen kan worden. 

De tijd gaat snel en net na twaalven maak ik lunch. Ik open weer een blikje sprotjes en heb daar frambozen en bramen bij. Om half een belt Judith en we kletsen gezellig bij tot het tijd is voor mij om naar de nagelsalon te gaan.

Daar kies ik een lichtroze glitterkleur uit. Dit keer houd ik het een beetje bescheiden en plak er geen stickers op. Ik vind het wel weer eens wat anders. 

De schoonmaakploeg is thuis bezig en klaar met de bovenverdieping. Ik maak van de gelegenheid gebruik verder in te pakken. Er moeten nog een paar dingen bij, maar dan is het gedaan. 

Katja stuurde onderstaande foto van Fiona op haar peuterschooltje. Ze heeft het er duidelijk naar de zin. Ons Paascadeautje, een Steiff Stampertje van Bambi, is aangekomen. Katja videobelt om te laten zien hoe Fiona het cadeautje opent. Het is een groot succes.

Rick en Saskia komen ook mee videobellen en voor we het weten is er een uur voorbij. Fiona vindt het altijd prachtig om ons te zien en iedere keer praat ze weer meer.  

Rick en ik laten eten bezorgen. Dat van mij komt van Genki, want ik vind hun yakitori zo ontzettend lekker. Rick kiest vanavond Thais. Het is zo handig dat we via Doordash van twee restaurants kunnen laten bezorgen. 

5 reacties:

Reny zei

Fijn dat je al van alles hebt kunnen inpakken.

Mooi, die roze kleur nagellak, de kleur lijkt op de mooie bloesem.

Lang leve de techniek, zo kun je de (klein) kinderen die ver weg wonen tóch zien.

Fijne donderdag.

Anja L. zei

Mooie kleur voor je nagels heb je gekozen.
Wat lekker dat je klaar bent met inpakken, wat voor rugtas heb je gekozen?
Iedere keer dat je foto’s plaatst van Fiona zie je dat ze verandert is.
Fijne donderdag.

Petr@ zei

De regen zorgt wel voor mooie foto's van de bloemen.
Wat leuk dat Fiona haar cadeautje open maakt terwijl jullie mee kunnen kijken. Zo ben je er toch een beetje bij.
Verstandig om laagjes te gaan dragen in Zwitserland. Het weer kan daar op dit moment heel wisselend zijn.
Ik wens jou en Maria een goede vlucht en heel veel plezier!

Anoniem zei

Leuke voorjaarskleur heb je op je nagels. Het weer in Zwitserland is net zo wisselvallig als bij ons. Goed dat je passende kleding heb ingepakt.

Ik wens jou en Maria hele fijne dagen en een goede vlucht.Zoals altijd benieuwd naar de foto's.!!

Groetjes Wil

Petra zei

@Reny - Dat videobellen is ideaal. Ook voor Fiona goed ons zo af en toe virtueel te zien.

@Anja - Ik heb een High Sierra rugtas, dezelfde kleur en hetzelfde merk als mijn koffertas toevallig.

@Petra - Ik hoop dat we nog wel bergen te zien krijgen. Het weerbericht ziet er niet zo gunstig uit.

@Wil - Dank je wel!