Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, maart 14, 2024

Over nog een zomerse dag

De eerste orde van de dag is Katja feliciteren met haar alweer 34ste verjaardag. Zoals altijd op verjaardagen van de kinderen denk ik even terug aan hun geboortedag. Die van Katja was een geplande keizersnee, want ze lag compleet in een stuit. Het is moeilijk voor te stellen dat dat alweer bijna 3,5 decennia geleden is!

Beneden heeft Rick mijn koffie al klaar staan. Ik schenk een mok in en maak dan mijn ontbijt van beukenzwammen, enoki, maitake paddenstoelen en spinazie. Daarbij heb ik een omelet van een ei met geraspte kaas erop. Het is iedere keer weer even lekker. 

Terwijl Rick zich klaarmaakt doe ik alvast wat van mijn cardio. Dan gaan we Vienna in. Bij de Starbucks staan onze koffies klaar. Het is werkelijk schitterend weer dus tegenover Greenheart maak ik een foto van de locomotief met lentebloemen ervoor. 


Met twee flessen groentensap en onze koffies gaan we huiswaarts. Daar doe ik snel nog wat cardio voor ik me naar Sharon moet haasten. Die heeft weer een pittig half uur bovenlichaam en buikspieren krachttraining voorbereid voor mij. 

Als we om kwart over tien klaar zijn heb ik nog net tijd om me op te frissen. Daarna moet ik naar StretchLab. Chachi wacht me dit keer al op. Op een gegeven wil ze toch mijn nek en schouders doen, maar daar steek ik een stokje voor. Ik krijg daar iedere keer teveel last van. 

De vijfentwintig minuten worden er altijd tenminste tien minuten meer. Ik ben er nog niet over uit of ik na de proeftijd verder wil gaan. Het stretchen voelt wel goed, maar ik vind het wat duur voor wat het is. 

Het is inmiddels 24 graden en Rick en ik eten onze lunch buiten. Ik heb weer een blikje met sprotjes en twee mini komkommertjes. Ik vind dat een lekker maaltje. 

Na het eten ga ik op zoek naar mijn themafoto voor vandaag, N. Die vind ik best moeilijk tot ik er een in de draden van mijn feeenlichtjes lamp zie. Zo lukt het tot nu toe iedere dag de letter van de dag te vinden. 

De tulpen van Lidl staan er prachtig bij en de binnenkant vind ik altijd het mooist. Ik maak daar dan ook een aantal foto's van. De soorten gaan allemaal anders open. De bovenste tulp is helemaal geopend, de anderen wat dichter. 



Tijdens een wandeling door de buurt maak ik foto's van een mooie magnolia (in tegenstelling tot de onze). Ook het roze kersenboompje in de straat achter ons is nu helemaal in bloei. Helaas blijven de bijen niet rustig zitten dus het lukt me niet daar een foto van te maken vandaag. 



Als Rick klaar is met zijn werk gaan we naar The Fresh Market. Daar kopen we garnalen voor onze happy hour snack. Verder hebben ze ongewone soorten vis in blik en allerlei verschillende "mocktails". 

De dag is voorbij gevlogen en het is alweer tijd voor ons wekelijkse happy hour met Christine en Chuck. Zoals altijd komen er allerlei verschillende onderwerpen aan bod. Daardoor is het voor we het weten kwart voor zeven!

We nemen afscheid tot volgende week en Rick en ik bestellen eten dat we laten bezorgen. Voor mij komt het van Genki, want ik ben dol op hun yakitori (spiesjes gegrild vlees en groente). Tijd om mijn shows te gaan kijken.

8 reacties:

Reny zei

Nog gefeliciteerd met Katja haar verjaardag, de tijd gaat véél te snel.................
(onze dochter is al 36)

Geniet van jullie vrijdag/weekend.

Gr.

PS: de operatie van Erik is goed verlopen :)

Petr@ zei

Ik heb ook de hele dag gezocht naar een N maar niet gevonden. Die van jou is goed gevonden.
Prachtige foto's van de magnolia's, daar word je toch vrolijk van!

Anja L. zei

Alles ziet er meteen anders uit als de zon schijnt en je gedachten zijn ook minder somber op zo’n dag.
Zou je dat stretchen niet zelf kunnen doen, of gebruiken zij apparatuur?
De binnenkant van van tulpen is prachtig, ik maak er ook veel foto’s van.
Fijne vrijdag.

Anoniem zei

Gefeliciteerd met Katja!
Mijn oudste zoon is ook van 1990 (september).
Heerlijk, zo’n zonnige dag,daar word je vrolijk van
Fijn weekend!
Carla

Petra zei

@Reny - fijn dat de operatie goed ging. Je weet toch maar nooit

Petra zei

@Petra - Ja het zijn prachtige bomen

Petra zei

@Anja - dit stretchen is een bepaalde methode,die je niet zelf kan doen

Petra zei

@Carla - Dank je wel!