Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, maart 24, 2024

Over regen en zonneschijn

Zaterdag

Als ik wakker word hoor ik de regen op het dak klateren. Het is donker in de kamer ondanks dat het na achten is. 

Zoals meestal pak ik mijn telefoon en ga Connections oplossen. Daarna doe ik Wordle en de mini kruiswoordpuzzel, allemaal van de New York Times. Als ik daarmee klaar ben is Rick ook wakker.

We maken ons klaar en Rick trotseert de stortregens om Orion uit te laten. Daarna gaan we op weg naar Starbucks. Op zo'n dag is een drive thru wel fijn, maar ik wil toch mijn broodje van Panera. Rick werpt zich op het restaurant in te gaan en het op te halen. 

Thuis doe ik een half uur op de elliptische machine en dan besluiten Rick en ik ondanks de regen een wandeling te gaan maken. Onder het motto "we smelten niet" lopen we door de buurt. Natuurlijk kan ik het niet laten foto's van natte bloemen te maken. 








Nu we koud en nat zijn voelt een warme douche extra fijn. Als we daarmee klaar zijn is het lunchtijd. Rick wil eten van Tasty Kabob en ik aarzel niet om dan een poke bowl van Poki DC twee deuren verderop te halen. 

Inmiddels is het droog, maar nu waait het keihard. Tot onze grote vreugde blijven de bloesems echter voor het merendeel aan de bomen. Kennelijk helpt het koude weer ze langer sterk te houden.

Rick is in de ban van March Madness, een college/universiteits basketbaltoernooi. Iedereen bij Rick op kantoor heeft "brackets" ingevuld met hun voorspellingen wie de wedstrijden zullen winnen. Wie de meeste winnende wedstrijden heeft voorspeld wint. 

Misschien zou ik het ook leuk vinden als ik aan die wedstrijd mee zou doen, maar ik vind basketbal doodsaai om te kijken. Ik heb genoeg anders om me te vermaken en zo is het al snel tijd om boodschappen te gaan doen. 

We beginnen bij The Fresh Market, want daar hebben ze blikjes met mocktails, die ik lekker vind. Daarna werken we ons wekelijkse lijstje af bij de Giant. Dat gaat vlot en op dit tijdstip is het niet druk in de winkel. 

Omdat Rick de wedstrijd tussen "zijn" Michigan State University en de University of North Carolina wil zien gaan we vroeg eten. We kiezen Circa, want daar kan Rick de wedstrijd kijken terwijl we eten. We delen eerst lekkere calamari en dan heb ik de ahi tonijn. Dat gerecht is super lekker!


Na het eten gaan we snel naar huis, zodat Rick zo min mogelijk van de wedstrijd mist. Ik ga met een alcoholvrije gin en tonic op mijn luie stoel ontspannen en shows kijken.

Zondag

Tot mijn verbazing is Rick vandaag eerder op dan ik. Ik was in zo'n slaap-droom situatie en opeens is het half negen. We kleden ons warm aan en gaan dan op pad. 

Eerst halen we onze koffies en ontbijt van Starbucks. Om wat tijd te winnen neem ik dit keer de egg white egg bites weer eens. Dan gaan we op weg naar de stad om de kersenbloesems nog eens te bezoeken. 

Inmiddels is het Cherry Blossom Festival begonnen en dat is te merken aan de drukte. Het verkeer gaat zo langzaam dat Rick mij naast het Tidal Basin afzet zodat ik vast foto's kan maken. Grappig genoeg duurt het daarna niet lang voor ik een sms van hem krijg dat hij geparkeerd heeft en aan komt lopen. 

Dit keer lopen we "maar" naar het Martin Luther King Jr. Memorial met een zij uitstapje naar een vijver waar het Washington Monument mooi in weerspiegelt. We zijn blij dat we onze handschoenen en hoofdverwarmende dingen mee hebben genomen. Het is maar net boven het vriespunt met af en toe een snijdende wind. 






























Als we het Martin Luther King Memorial hebben gezien maken we rechtsomkeert. Het is inmiddels zo druk dat je bijna over de hoofden kunt lopen. Dan is het niet meer leuk. 






Op weg naar de auto bezoeken we nog even het tulpenveldje naast het Tidal Basin. Daar is het nog wat vroeg voor, slechts een paar tulpensoorten bloeien al. 


Rick heeft in de garage van The Wharf geparkeerd en dat kost wat, maar is ook wel erg handig en dichtbij. Ons volgende doel is het Mosaic District. Daar eten we een Indiase lunch bij Rasa. 

De markt is in volle gang en ook erg druk. Gelukkig heb ik mijn maitake paddenstoelen al online besteld en die liggen voor me klaar. Rick brengt een eierkarton terug naar de eierboer en dan is het tijd om naar H Mart te gaan. Daar heb ik mijn enoki paddenstoelen als snel betaald. 

Onze laatste doelen zijn Trader Joe's en Total Wine, die praktisch naast elkaar liggen in Fairfax. Bij Trader Joe's koop ik twee bossen tulpen, die erg goed uitzien. Ik ben benieuwd hoe ze zijn in vergelijking met die van Lidl. Verder zien we niets van onze gading.

Total Wine heeft mijn favoriete alcoholvrije tequila en gin. Ze hebben verder ook wel kant en klare mocktails, maar die hebben allemaal zoveel suiker. Waarom dat nou moet? Rick koopt ook meteen wat bier. 

Vandaag is mijn themaletter een X en ik heb die nog niet gevonden. Ik weet dat er bij de locomotief in Vienna een gekruisd bord staat met CROSS ROAD. Daar gaan we dus even heen voor een foto en ik koop dan maar gelijk een paar flessen groentensap van Greenheart. 


Nu hebben we een paar uur om even te ontspannen. Rick gaat zijn basketbalwedstrijden weer kijken en ondertussen werken we verder aan de puzzel. Daarvan heeft Rick tot nu toe het merendeel gedaan, maar vandaag draag ik ook flink mijn steentje bij. 

We bedenken intussen waar we willen gaan eten en de keuze valt op Eddie V's. Dat is een visrestaurant waar we een keer gebruncht hebben, maar nog nooit 's avonds hebben gegeten. 

Er is plaats aan de bar en een wachtrij voor een tafel dus de bar met tv's wordt het. Rick wil toch ook graag de score van de basketbalwedstrijd bijhouden. 

Rick neemt zijn favoriete margarita (helaas hebben ze hier niet zoals thuis een alcoholvrije tequila) en de barman maakt een mocktail met granaatappelsap, limoen en gemberbier voor mij, lekker verfrissend. 

We delen kleine hapjes tempura kreeft en dan een mini steak tartare met truffels. Ze hebben deze hapjes voor happy hour dat ook op zondag wordt gehouden. Het zijn de perfecte mini voorafjes.


Als hoofdgerecht neemt Rick de filet mignon met asperges en ik de Chileense zeebaars. Die heb ik al tijden niet gegeten en hij is hier verrukkelijk. De bouillon is zo lekker dat ik het met een rietje opzuig. 

Deze heerlijke maaltijd betekent alweer het einde van het weekeinde. Duim allemaal alsjeblieft voor een goede uitslag van de stress test. Ik ben er erg gespannen over. Allemaal een heel fijne week gewenst!

4 reacties:

Anja L. zei

Knap dat je nog zoveel foto’s zonder mensen erop hebt kunnen maken. Ze zijn weer prachtig!
Ik duim dat je uitslag goed is.

Petr@ zei

Mooie foto's weer van de kersenbloesems. Jammer dat het zo koud was al zie je dat op de foto's niet zo, door de mooie blauwe lucht.
Ik weet eigenlijk niet of het gek is dat mocktails zoveel suiker bevatten. De meeste alcoholische cocktails zitten ook boordevol suikers. Dat is de reden dat ik ze niet vaak drink.
Spannend, de uitslag van de stress test. Ik duim heel hard dat alles goed is!

Anoniem zei

Prachtige foto’s weer!
Nog even genieten zolang de kersenbloesems nog bloeien.
Ik hoop van harte dat de uitslag van de stresstest goed is.
Ik hoop dat je afgelopen nacht wel hebt kunnen slapen.
Wat spannend….
Carla

Petra zei

@Anja - Ja, dat heet over de hoofden heen fotograferen, ha ha.

@Petra - Je hebt gelijk, gewone cocktails hebben ook veel suiker. Daarom houd ik ook niet van de meeste cocktails.

@Carla - Het was zeker spannend en gelukkig voor niets.